Amsterdam’da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Amsterdam’da Yapılacak Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

 

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam aynı zamanda ülkenin en kalabalık nüfusuna sahiptir. Amsterdam şehri ülkenin batısında bulunmaktadır. Kuzey Hollanda eyaletindedir. On ikinci yüzyılda balıkçı köyü olarak kurulmuş olan Amsterdam şehri, Amstel ırmağının kıyısına inşa edilmiştir. Hollanda’ya göre nüfus açısından oldukça kalabalık ve ekonomi açısından da para akışının sürekliliği sebebi ile önemli şehir olarak kabul edilmektedir.

 

Dünyanın bütün eğlenceyi seven insanları tarafından bir numaralı yeri olarak kabul görmekte olan Amsterdam’da yıl bazında neredeyse elli güne yakın festivaller düzenlenmektedir. Araba kullanımı neredeyse çok az olan bu şehirde ulaşım bisikletler ile sağlanmaktadır.

 

Amsterdam’da Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

 

  • Bisiklet İle Gezmek;

 

Ulaşım genel anlamda bisikletler ile sağlandığı için şehrin her yerine bisiklet ile gidebilmek mümkündür. Bu sebeple gelen turistler ve gezginler için bisiklet kiralayabilecekleri yerler mevcuttur. Şehirde bisiklet kullanımı oldukça yaygın olduğu için, bisiklet yolları, park yerleri bulunmaktadır.

 

Şehir halkı bu yolları ve park yerlerini özenli bir şekilde kullanmaktadırlar. Bu sebepten dolayı Amsterdam’a ziyarete gidecek olanların bu duruma özen göstermeleri beklenilmektedir. Hollanda coğrafi açıdan dümdüz olan bir ülkedir.

 

Bu nedenden dolayı bisikletlerin çoğunda vites görmek neredeyse imkânsızdır. İşe gidenler, gezmeye çıkanlar gibi birçok insan bisiklet kullandığı için, şık giyimli insanları bisiklet üzerinde görebilme imkânı sağlamaktadır.

 

Bir yerlere yetişme, ulaşım gibi nedenler harici, güzel havalarda insanların tercihi yine bisikletlerden yana olmaktadır. Havanın keyfini çıkarmak, şehrin manzarasını izlemek isteyen herkes için tercih sebebidir.

 

  • Kanal Gezintisi;

 

Balıkçı köyü olarak kurulan Amsterdam, Amstel ırmağının kıyısına inşa edilmiştir. Zamanla ırmağın etrafının çevrilmesi ile kanallar oluşmuştur ve bu sayede bir turistik aktivite olan kanallarda tekne gezintisi ortaya çıkmıştır. Amsterdam’a gelip kanalda gezinti yapmak bir aktivite haline gelmiştir. Saatlik ya da günlük olarak kiralanabilen tekneler mevcuttur. Bu tekneler büyük değil genelde maksimum altı kişinin sığabileceği motorlu sandal gibi düşünülebilir. İhtiyaç karşılama gibi problemlerle karşılaşma ihtimali yok gezen kişilerin çünkü şehrin içinde bulunan kanallarda gezinti yapıldığı için ihtiyaç için durup tekrardan devam edebilme şansları bulunmaktadır.

 

King’s Day; Eski adı ile Queen’s Day, Hollanda’nın en çok ziyaretçi alan ve eğlenceli olan festivallerinden biridir. Her yıl 27 Nisan gecesinden bir gün önce başlamaktadır. Amsterdam’da bulunan birçok bar ve kafelerde kralın gecesi adı altında bir sürü etkinlik düzenlenmektedir. Gezi planlaması yaparken bu festivale denk gelmek isteyenler, daha önceden bu bar, restoran ve kafelerden önden rezervasyon yapmaları gerekmektedir.

 

Bir sürü insan bu etkinliğe geldiği için genelde sonradan yer bulmak oldukça zor bir ihtimaldir. King’s Day’in bir diğer özelliği ise festivalin düzenlendiği gün sokak satıcılarının serbest olmasıdır. Oldukça uygun fiyatlarda hediyelik eşyadan normal eşyalara kadar ürün bulmak mümkündür.

 

Amsterdam’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

 

 

  • Müzeler Bölgesi:

 

Hollanda’nın küçük bir şehri olan Amsterdam, sanatın başlangıç yerlerinden bir tanesidir. Oldukça ünlü olan sanatçıların buradan çıktığı bilinmektedir. Bunlar; Van Gogh, Rembrandt ve Vermeer gibi sanatçılardır. Bu yeni sanatçılar, yenilikçi sanatları ile yeni akımlar yaratmışlardır. Amsterdam’da müzeleri gezmek, bu önemli sanatçıların sanatlarına yakından bakmak, gelen ziyaretçileri büyülemektedir.

 

I Amsterdam: Museumplein bölgesinden çıkıp bir az ileride görülecek olan bu şaşaalı yazı önünde fotoğraf çekilmek, turistler açısından popüler olmuş bir etkinliktir. Yazı sadece bir yerde değil, havalimanın çıkışında da bulunmaktadır. İki yerde de fotoğraf çekilebilme fırsatı sunmaktadır.

 

 

  • Anne Frank Evi:

 

İkinci dünya savaşı esnasından Naziler’den kaçan Yahudiler, Anne Frank, babası ve altı Yahudi, Amsterdam’a gelmişlerdir. Fakat Nazilerin daha sonrasından Hollanda’yı işgali üzerine iki yıl boyunca (1940-1942) bir evde saklanmak zorunda kalmışlardır. Anne Frank, ikinci dünya savaşı sıralarında henüz on bir yaşlarındaymış.

 

Nazilerden saklandıkları süre zarfında günlük tutan Anne Frank, o zamanlarda yaşanan korkuyu, ülkenin halini çok net bir şekilde günlüğüne aktarmıştır. İki yıl saklanmalarının ardından yakalanıp kamplara gönderilmişlerdir ve o kamplardan tek sağ çıkan Anne Frank’in babası Otto Frank olmuştur.

 

Otto Frank kızının günlüğünü kitap haline getirtip yayınlatmıştır. Hollanda’da saklandıkları ev ise müze haline getirilmiştir. Evde fotoğraflar ve Anne Frank’in günlükleri sergilenmektedir.

 

 

  • Dam Meydanı:

 

Amsterdam’ın en ünlü meydanı olan Dam Meydanı, aynı zamanda Amsterdam Kraliyet Sarayı’nı da kapsamaktadır. Birden fazla tarihi yapının bulunduğu bu meydan, en çok bilinen yerlerden birisidir. Alışveriş yerlerinin de bulunduğu bu yer gezilmesi gerekenler listesinde yer almalıdır. Bu meydanda Nieuwe Kerk kilisesi, Madame Tussauds Müzesi de bulunmaktadır.

 

Madame Tussauds Müzesinde, dünyada en çok bilinen ünlü kişilerin balmumu heykelleri bulunmaktadır. Birçok gezgin ve turistin odak noktalarından birisi haline gelen bu müze, ünlü kişiler ile fotoğraf çekilmek isteyenler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir.

 

Dam meydanına yürüyüş mesafesi olarak on dakika kadar uzaklıkta olan Rembrandt’ın Evi, ünlü ressam Rembrandt’ın 1639-1656 yılları arasında kaldığı yerdir. Bu yerde ressamın çizimleri bulunmaktadır. 1909 yılında halka açık bir müze haline getirilmiştir.

 

Hollanda’nın Turistik Seyahatlerde en çok ziyaret edilen Başkenti Amsterdam’a seyahat edebilmek için eğer umumi (bordo) pasaport sahibiyseniz Hollanda Vize Başvurusu yapmanız gerekmektedir. Hollanda’ya Vize İşlemleri için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat