Floransa’da Gezilecek Yerler Yapılacak Aktiviteler

Floransa’da Gezilecek Yerler

 

Geçmişten bu yana ticaret konusunda başarılı olan bu kent Kuzey İtalya’nın Toskana bölgesinde şehrin içinden geçen Arno Nehri’nin kıyısında bulunmaktadır. Jül Sezar’ın ordusundan görevini başarıyla yapıp tamamlayan askerlere verilen bu bölge MÖ. 59 yüzyılda yerleşim yeri olmaya başlamıştır. Arno Nehri’nin kenarında olduğu için oldukça verimli topraklara sahiptir. Köklü bir tarihe sahip olan Floransa, tarihi yapıları, görkemli mimarisi ve etkileyici sosyal yaşamıyla birçok turisti etkisi altına almaktadır.

 

Buraya ilk hâkimiyet kuran ailelerin yaptığı birçok güzel şaheser bulunmaktadır. Lorenzo’nun hâkimiyeti altındayken 1469-1492 yıllarında altın çağını yaşamıştır. Leonardo da Vinci, Michelangelo ve Botticelli’nin de verdiği desteklerle İtalya Yarımadasında Rönesans çağı başlamıştır.

 

Bu kent turizm için oldukça tercih edilen bir kent iken ticari konuda da Avrupa’da en üst listede bulunmaktadır. Subtropikal iklime sahip olmasıyla Akdeniz iklimine yakındır. Dolayısıyla ılıman bir havaya sahip olduğu için kışları da yazları da tatil için tercih edilen yerlerden biri halindedir. Yaklaşık yılda 10 milyon turist ağırlamaktadır.

 

Floransa’da Görülmesi Gereken Yerler

 

Romantik bir şehir olmasının yanı sıra çok fazla da gelişmiş bir kenttir. İtalya ile aynı bölgelerde olan bu kent turistlerin uğrak yeri olmaktadır. Buraya geldiklerinde merak ettikleri görülmesi gereken yerler vardır. Bunlara bu yazımızda yer vereceğiz.

 

Signoria Meydanı (Piazza della Signoria):

Açık hava müzesi olarak adlandırılan bir mekândır. Dünya da ünlü olan birçok heykeltıraşın eserini bulunduran bu yapı turistler tarafından çok fazla ilgiyle gezilmektedir. Uffizi Galerisi, Palazzo Vecchio bu yapılarda bu meydan da bulunmaktadır. Dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaktadır. Sizlerin yolu düştüğünde de bu meydanı görmelisiniz.

 

 

 

 

 

 

Ponte Vecchio:

1345 yılında inşa edilen bu yapı sayesinde Palazzo Pitti ile Palazzo Vecchio arasındaki seyahatlerini halka görünmeden yapabilmektedirler. Bu seyahatinizi yaparken alışveriş imkânı sağlarken muhteşem manzaralara da tanık olacağınız imkân sunmaktadır. Çok eski olan Arno Nehri üzerine inşa edildiği için tarihi bir havası da vardır. Görmeniz gereken yapılardan biridir.

 

 

 

 

 

Piazzale Michelangelo:

Kentin ve Arno Nehri’nin manzaralarını ayaklar altına seren bu mekânı da ziyaret etmelisiniz. Duomo Katedrali, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio ve Santa Croce Kilisesi gibi birçok görülmesi gereken yeri buradan da görebilirsiniz. Manzarası konusunda eşsiz bir manzaraya sahiptir.

 

 

 

 

 

 

Aziz Giovanni Vaftizhanesi (Battistero di San Giovanni):

1059-1128 yılları arasında Andrea Pisano ile Lorenzo Ghiberti tarafından yaptırılmıştır. Floransa’nın gezilecek listesi içerisinde bulunmasının nedeni, dini önemi yanı sıra muhteşem mimarisidir. İncil’den çeşitli sahnelerin işlendiği mimariler mevcuttur. Bunlardan biri Cennet Kapıları’dır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boboli Bahçeleri (Giardino di Boboli):

Doğal güzelliği yanı sıra birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. Bahçenin yeşil kalmasını sağlamak için Arno Nehri kenarına Grand Dük I. Cozimo tarafından eşi için inşa edilmiştir. Nehrin kenarında olmasından dolayı rahatça sulanmaktadır. Zengin bitki örtüsüne sahiptir. Turistlerin en çok tercih etmesinin sebebi bulunduğu konum ve doğal görüntüsüdür.

 

 

 

 

 

 

Mercato Centrale:

satıcıların pazarlık yapma kültürüne sahip olmasından dolayı alışveriş tutkunlarının en çok ziyaret ettiği pazarlardan biridir. Gıda, çanak-çömlek, deriden üretilmiş eşyalar, giyim ve teknolojik aletlerin satıldığı bir pazar yeridir. Bu mekânı gezerken hediyelik eşyalar da alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Santo Spirito:

1200’li yıllarda yapılan bu meydan gece hayatıyla ilgili birçok imkânı sizlere sunan bir yerdir. Gece olunca eğlence mekânlarına ortak olan bir alandır. Gece kulüplerini sevenler için tercih edilecek mekânlardan biridir.

 

 

 

 

 

 

 

Santa Maria Novella Bazilikası:

13. yüzyılda Dominikan mezhebine üye olanlar tarafından inşa edilmiştir. Kentin meydanına ilk yapılmış olan dini yapı olmasından dolayı meraklılarının ilgisini çekmektedir. Rönesans dönemine ait tabloların bulunduğu bölüm de sanatseverler tarafından oldukça ilgi çekmektedir.

 

Birçok güzelliğe sahip olan bu kent görülmesi ve gezilmesi gereken mekânları içermektedir. Sizlerin de burayı gezerken çok fazla zevk alacağınızı düşünüyoruz. Floransa’ya gittiğinizde birçok doğal güzelliğin yanı sıra muhteşem tarihi eserlere rastlayacaksınız.

 

Floransa’da Yapılacak Aktiviteler

 

Floransa’ya gittiğinizde sizleri karşılayacak birden fazla aktiviteye tanık olacaksınız. Romantik olmasından dolayı evliyseniz eşinizle, değilseniz de sevgilinizle yapacağınız güzel bir tatil sunacaktır. Elbette bu romantikliğe eşlik eden müthiş manzarasını seyretmek en büyük aktivitelerinizden biri olacaktır. Manzarayı izlerken bir fincan çay ya da kokteyl içebilirsiniz. Bu manzara da tatları sizi daha fazla etkileyecektir.

 

Bir diğer yapacağınız aktivite ise ılıman iklime sahip olan bu kentte dondurma keyfi yapmak olacaktır. Dondurmacı aramakla uğraşmayacağınız bu kentin her köşesinde bir dondurmacı ile karşılaşacaksınız. Floransa’yı gezerken birçok kişinin elinde dondurma göreceğiniz aşikârdır. Bir örnek verecek olursak en çok tercih edeceğiniz dondurma portakallı ve çikolatalı olmalıdır.

 

Floransa verimli topraklara sahip olmasından dolayı sizlere pazar yerlerinde oldukça lezzetli gıdalar sunacaktır. Floransa bu konuda en iyi olan kentlerden biridir. Floransa aynı zamanda birçok ünlü pazarıyla da meşhurdur. Floransa pazarlarının bu kadar bilinmesinin sebebi ise çeşitliliğin fazla bulunan ürünlerin ise beğenilmesidir.

 

Negroni kokteylini yudumlamadan dönmemelisiniz. Eşsiz manzarasını izlerken campari, cin ve vermutla hazırlanan bu kokteyli tercih etmelisiniz. Bu lezzetin hakkını en iyi veren yer elbetteki Floransa’dır. Bu yüzden en iyi ve leziz aktivitelerden biri olacaktır.

 

Son olarak tarihi ve kültürel yapısını yansıtan müzelerini gezmeden dönmemelisiniz. İtalya’nın Bu güzel şehrine Serbest girişiniz veya Yeşil Pasaportunuz yoksa mutlaka İtalya Vizesi almanız gerekecektir.

İyi Tatiller.

 

 

 

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat