Coronavirüs’ün (Covid 19) Vize İşlemlerine Etkisi

Vize Başvuru Merkezi

 

Türkiye sınırlarını aşıp farklı diyarları keşfetme zamanınız gelmişse doğru adımı da atma zamanınız gelmiş demektir. Ya da ticari amaçlı bir yurt dışı seyahat planınız olabileceği gibi eğitim amaçlı da yurt dışına seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Elbette bunu gerçekleştirebilmeniz için vize başvurusu yapmanız ve onay almanız gerekmektedir. Aksi takdirde planlamış olduğunuz seyahati gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Gideceğiniz ülke şartlarına göre değişkenlikler söz konusu olsa da her halükarda vize almanız gerekmektedir. Schengen bölgesine seyahat etmeyi planlıyorsanız Schengen vizesi başvurusunda bulunmanız söz konusudur. Schengen ülkeleri arasında yer almayan bir ülkeye seyahat edecekseniz de o ülkenin vize kurallarına göre başvurunuzu sunmalısınız. Kurallara uygun şekilde başvurunuzu gerçekleştirebilmeniz için vize başvuru merkezi doğru tercih olacaktır. Kontrollü ve istenilen düzeyi elde etmeniz konusunda destek almanız oldukça önemlidir.

 

Vize Başvurusu

Seyahat edeceğiniz ülkenin belirlenmesi ile birlikte hangi amaçla seyahati gerçekleştirmek istediğinizi belirlemelisiniz. Çünkü seyahat amacınız sizin başvuruya dair tüm etkenleri belirlemektedir. Vize başvurusu seyahat amacına göre yapıldığı için mutlaka doğru adımları kullanmalısınız. Başvuruya dair istenilen bilgileri eksiksiz şekilde sunduğunuz sürece onay alma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Değerlendirme komisyonu vize almanıza dair kararı verirken tüm etkenleri hesaba katmaktadır. Başvuru öncesinde her türlü etkeni hesaba kattığınız sürece başarılı sonuç elde etmeniz mümkündür. Başvurunuzu sunarken hiçbir evrakın eksik olmaması ve istenilen düzeye sahip olması gerekir. Aksi durumların oluşması başvurunun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır.

 

Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

Hangi ülkeye seyahat ederseniz edin mutlaka kurallara uygun şekilde evrak temin etmeniz istenecektir. Vize işlemleri için gerekli belgeler hem eksiksiz hem de istenilen düzeyde olmalıdır. Her ülkenin evraklar konusunda değişen özellikleri olsa da hazırlamanız gereken ortak evraklar söz konusu olacaktır. Öncelikle seyahat bitişine dek geçerliliğe sahip olan pasaportunuzun olması gerekir. Bazı ülkeler seyahat bitiş tarihine kadar geçerli pasaportu kabul ederken bazı ülkeler ise seyahat bitiş tarihinden itibaren de 3 veya 6 ay gibi bir süre daha geçerliliğin devam etmesini istemektedirler.

 

Pasaporta ek olarak kimliğiniz, biyometrik fotoğraf (güncel hali yansıtan), seyahat amacınıza göre doldurmanız gereken formlar gerekmektedir. Ayrıca ekonomik durumunuzu gösteren 3 aylık hesap özeti banka tarafından mutlaka onaylanmış olmalı ve bu hesap özeti orijinal olarak ibraz edilmelidir. Her bir evrakın özenli şekilde hazırlanması, eksik bilgi içermemesi ve doğru bilgi verildiğine emin olmalısınız. Vizenizi istediğiniz süre zarfında temin edebilmeniz için evrakların istenilen düzeyde sunulması çok önemlidir.

 

Seyahate ilişkin olarak birçok ülke tekrardan Türkiye’ye döneceğinize emin olmak ister. Bunun için de bazı deliller isteyebilmektedir. Tapu, araç ruhsatı ve mesleki durum gösterir belgeler gibi. İstenilen bu belgelerin mutlaka doğru şekilde ibrazına dikkat etmelisiniz.

 

Vize Kaç Günde Çıkar?

Başvurunuza dair tüm belgeleri sunduktan sonra değerlendirme sürece başlayacaktır. Bu süreç vize seyahat amacınıza yani vize türünüze göre değişkenlik gösterirken kısa süreli vizeler genellikle 5 – 10 iş günü içerisinde nihayete erdirilmektedir. Uzun süreli vize başvurularında ise süre 10 – 15 iş gününe kadar uzayabilmektedir. Bu yüzden seyahat tarihleri ile alakalı planlamayı çok iyi yapmalısınız. Seyahat tarihine 1 ay kala başvurunuzu mutlak suretle sunmanız sizin yararınıza olacaktır. Nitekim vize başvurunuzun ret ile sonuçlanması durumunda tekrar başvuru veya itiraz için size zaman sunacaktır. Ayrıca ek belge talebi gibi durumlar olduğunda da süre uzaması söz konusu olacaktır. Bu durumu es geçmeme adına dikkatli hareket etmek elzemdir. Vize başvuru merkezi başvuruya dair tüm etkenleri ortaya koymaktadır. Ayrıca bu merkez bazı ülkelere başvurularda yetkilendirilmiş durumları söz konusudur.

 

Vize Başvuru Ücretleri

Vize başvurularında ülkeler arası değişen vize harç ücretleri söz konusudur. Bu ücretin eksiksiz şekilde ödenmesi ve dekontunun da başvuru dosyasına konulması gerekir. Hatalı ödeme yapılması ya da dekontun dosyada bulunmaması vize reddine sebep olan etkenlerdendir. Hatalı ödemeler genellikle vize türüne göre ödemeler esnasında başka bir türe ödeme yapılması ile alakalıdır. Yani ödemenin doğru vize türüne göre yapılması önemlidir. Vize başvuru ücretleri ülkeler arası farklılık göstermekte olup, vize türlerine göre de değişkenlik göstermektedir. Turistik vize 100 dolar olduğunu varsayarsak eğitim vizesi 130 dolar olabilmektedir. Bu tamamen gideceğiniz ülkenin belirlemiş olduğu vize ücret politikası ile doğru orantılıdır. Her türlü etkeni hesaba katmak ve hatasız işlem yapmak dilediğiniz vizeyi alabilmenizde önemli etkenlerdendir.

 

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat