Başka Ülkenin Vatandaşı Olmak Artık Daha Kolay! Para Karşılığında Vatandaşlık Alabileceğiniz Ülkeler Hangileri?

Başka ülkenin vatandaşı olmak hatta para karşılığında vatandaşı olmak çok kolay. Siz de paranın açamadığı bir kapı olmadığını düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz diyebiliriz.

Herkes bir gün yurt dışına yerleşmek, orada yaşamak ister. En azından hayalini kurar. Bu hayal ile yanıp tutuşanlara güzel bir haberimiz var. Artık parası neyse verip, karşılığında başka bir ülkenin vatandaşlığını alabilirsiniz. Para karşılığında vatandaşlık alabileceğiniz ülkeler arasında İngiltere’den tutun da Belçika’ya, Hong Kong’dan Singapur’a kadar pek çok ülke mevcut.

 

Peki nasıl olacak?

 

Tabi yurt dışında yaşamak, hayalleriniz de kurduğunuz kadar da kolay değil. Sizlere başka bir ülkenin vatandaşı olmak için ne şartlar gerekiyor, onları derledik.

 

İNGİLTERE

 

Pek çok insanın hayalidir, İngiltere’de yaşamak. İngiltere vatandaşı olmak için bazı şartlar var. İlk olarak 1 milyon pound değerinde bir yatırım ve 5 yıl orada yaşamış olma süresi gerekiyor. Buna ek olarak da oturma izninizin olması şartlar arasında.

 

BELÇİKA

 

Gözümüzü gönlümüzü fetheden Belçika’da, en az 3 yıl yaşadıysanız ve oturma izniniz varsa, 800 bin Euro ödeyerek, vatandaşlık alabilirsiniz.

 

MALTA

 

Gittiğiniz ilk andan itibaren sizlere görsel bir şölen sunan Malta’nın, vatandaşı olabilirsiniz. Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer alan Malta’da, 650 bin Euro vererek vatandaşlık alabilirsiniz. Schengen Bölgesi içerisine yer alan Malta vatandaşlığı, ABD vizesi için sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

 

KANADA

 

Gezmek için gittiğiniz Kanada’ya, yerleşme isteği oldukça doğal karşılanan bir durumdur. Kanada vatandaşlığı için ise gereken şartlar, 800 bin dolarlık mal varlığı ve 400 bin dolarlık yatırım. Kanada vatandaşı olmak birazcık tuzlu olsa da, imkanı olanların bu şansı kaçırmayacağını düşünüyoruz.

 

URUGUAY

 

Sizi yurt dışında yaşama hayallerinize en yaklaştıran ülkeler arasında, Uruguay geliyor diyebiliriz. Buranın vatandaşı olmak için 3 yıllık oturma izni ile birlikte aylık 1200 dolarlık bir maaş, Uruguay vatandaşlığı almanız için yeterli.

 

SİNGAPUR

 

Uzak Doğu’nun göz bebeği Singapur… Buranın vatandaşı olmak ise epey tuzlu. Singapur vatandaşı olmak için ilk olarak 2 milyon dolarınızın olması gerek. Tabi tek şart bu da değil. Yıllık ortalama gelirinizin 160 milyon dolar olması da ikinci şartı…

 

KARADAĞ

 

Hızlı gelişen Balkan ülkelerinden biri olan Karadağ’ın vatandaşı olmak için, 500 Euro ödemeniz yeterli olacaktır.

 

HONG KONG

 

Ülkeye 1 milyon 260 bin dolar yatırım karşılığında, Hong Kong vatandaşlığı alabilirsiniz.

 

ARNAVUTLUK

 

Vatandaşlık almanın en ucuz, en az maliyetli olduğu ülkeler arasında. Arnavutluk geliyor. Buranın vatandaşı olmak için tek şart, 200 bin dolarlık yatırım.

 

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat