Uganda Vizesi

Uganda Vize İşlemleri

Yabancı ülkelere kısa süreli olarak seyahat etmek için ilk olarak turistik vize almanız gerekmektedir. Eğer Uganda’ya kısa süreli bir tatil için gidiyorsanız ve herhangi bir ticari işiniz bulunmuyorsa, sizde turistik vize için başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun haricindeki seminer ve fuar gibi etkinlikler için gelmeniz de ticari işlere girip, turist vizelerinin içine dahil olmadığının altını çizelim.

 

Uganda ülkesine gitmek için vize almak istediğinizde ilk olarak, Uganda Konsolosluğu’nun belirlediği tarih ve öncelikleri ile beraber gerekli belgeleri hazırlayarak başvuruda bulunmalısınız. Belgelerinizi hazır etmeniz durumunda randevu alarak başvuru için gerekli müracaatı sağlayabilirsiniz. Vize başvurusu için ise 10 yıllık alınmış bir şekilde pasaportun yanı sıra, en az 1 yıl da geçerlilik talep edilmektedir.

 

Uganda Konsolosluğu’na gittiğinizde, başvuruda bulunmuş kişi hakkında birçok soru soracak, kapsamlı bir şekilde sizden bilgi temin edecektir. Bu bilgiler için gerekli cevapları verdiğiniz takdirde, talebiniz resmi bir şekilde onaylanır.

 

Uganda ile Türkiye arasında vize anlaşması bulunmasından ötürü, gitmek için vize işlemleri adına başvuruda bulunmak zorunludur.

 

Vize almanız durumunda maksimum olarak 90 gün kalabilmekte, yasal olmayan bir şekilde çalışmanız durumunda da adli ve idari cezalara çarptırılmaktasınız.

 

Bu nedenle turistik vize alırken ilk olarak otel rezervasyonunuzu, uçak biletinizi ve kaç gün kalacağınıza dair çeşitli belgeleri, konsolosluğa başvuru esnasında sunarak işinizi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

 

Vize işlemleri sırasında dikkat etmeniz gereken bazı konulara değinecek olursak ilk olarak pasaportunuzun yırtık ve buruşmuş olmamasına dikkat etmelisiniz. Onun haricinde en az bir yıl süre ve 2 boş kağıt alanın da bulunması, vize alarak geçiş sağlamanız için gerekli olan koşullar arasında yer almaktadır.

 

Uganda turistik vize için fiyatlar konusuna geldiğimizde ise, yaş, meslek ve çalışma durumlarınıza göre farklılık ve değişkenlik gösterebilir.

 

Genel olarak Uganda vizesi, gerekli evrakları ve koşulları sağlamanız durumunda onay verilmesinde zorluk yaşamayacağınız vizelerden biri olarak bilinmektedir. Türkiye’den Uganda’ya gitmek için vatandaşlarımızın belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlayıp vize işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri, vize almak için gerekli olan her şeyi sağlamanız anlamına gelir.

 

UGANDA TİCARİ VİZE

 

Uganda ticari vize işlemleri için Uganda Konsolosluğu’ na başvurmak gerekmektedir. Uganda ticari vize C tipi kapsamında verilen kısa süreli bir vize olarak bilinmektedir. Vize süresi maksimum 30 gündür. Seyahatin amacı ticaridir. İş amaçlı olarak kongre, seminer, toplantı vb amaçlar ayrıca sektörel çalışma amacıyla Uganda seyahati gerçekleştirilebilmektedir. Uganda ticari vize başvurularını Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahipleri gerçekleştirmektedir. Yeşil ve gri pasaport sahiplerinin vize almadan da 180 gün içerisinde 90 gün olarak Uganda seyahati gerçekleştirmeleri mümkündür. Bordo pasaport sahiplerine Uganda ticari vizesi maksimum 30 gün süreli verilse de gerekli belgeler tamamlandığı zaman bir daha sürenin uzatılması başvuruları gerçekleştirilebilmektedir. Süre uzatma işlemleri bordo pasaport sahiplerine maksimum 60 gün toplamda 90 gün olarak yansımaktadır. İlgili vize sadece iş kapsamında gerçekleşecek olan seyahatleri kapsamaktadır. Bu vize ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Uganda’ da iş yeri açma, iş başvurusunda bulunma, sürekli çalışma durumu bulunmamaktadır.

 

Uganda ticari vize işlemleri için gerekli belge ve prosedürleri yerine getirmek gereklidir. En önemli belge her ülkenin ticari vizesi için gereken bir belge niteliğinde olan davet mektubudur. Uganda Ticari vize başvuruları davet mektubu ya da davetiye olmadan geçersiz sayılmaktadır. Uganda’ dan gelecek herhangi bir seminer bileti, davet edilen organizasyonun davet mektubu gönderilmek zorundadır. İlgili davet mektubunun İngilizce olarak yazılması, başvuru sahibinin adı soyadı ve iletişim bilgileri ile davet eden kişinin şirket bilgileri ve güncel iletişim bilgileri bulunmak zorundadır. Ayrıca kişinin seyahat amacını oluşturan etkinliğin zamanı, yeri ve iletişim bilgileri de davet mektubunda açıkça ifade edilmek zorundadır. Evrak eksikliğine dikkat edilerek başvuruların doğru ve tam bir şekilde yapılması sonucunda Uganda ticari vize işlemleri yüksek ihtimal ile onaylanacaktır. Eksik evrak, başvuru yetersizliği gibi nedenler ile geri çevrilmiş olan vize başvurularını kişi seyahatten önce tamamlayarak yeniden başvuruda bulunma hakkına sahiptir.

 

Uganda ticari vize başvuru içeriğinde evrak incelemesi detaylı olarak yapılacağı için pasaport hususunda da kesin suretle belirtilmiş durumlar bulunmaktadır. başvuru sahibinin pasaportunun Uganda seyahatinin bitiş tarihinden sonra altı ay daha geçerliliğinin bulunması gerekmektedir. Uganda ticari vize başvuruları için seyahatten iki hafta öncesine kadar başvuruda bulunmak yeterlidir. Ancak başvuru işlemleri seyahatten 90 gün kadar önce açılabilmektedir. Başvuruların onaylanıp pasaport ile birlikte vizenin başvuru sahibine iletilmesi süresi maksimum 5 iş gününü bulabilmektedir. Bu sayede kişiler seyahatlerinden önce gerekli zaman ayarlamasını düzenleyerek süreci sağlıklı şekilde değerlendirebilirler.

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat