Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi – Schengen vizesi nasıl alınır? – vize danışmanlık

 

Dünya üzerinde birçok yerde insanlar; tüm yılın yorgunluğunu atmak veya yeni yerler keşfetmek için seyahat etmektedirler. Ülkemizde ise seyahat için en çok tercih edilen bölge balkan ülkelerinin de bulunduğu Avrupa kıtasıdır. Bu ülkeler arasında Türk vatandaşlarına belli süreli vize muafiyet hakkı tanıyanlar kadar vizeye tabi tutanlar da vardır. Vize uygulamaları her ülke için farklılık gösterse de 1995′ de yürürlüğe giren Schengen sözleşmesi ile bu durum değişmiştir.

 

Schengen vizesi nedir?

 

Avrupa birliği konseyinin belirlemiş olduğu kriterlere göre ziyaret edilmek istenen ülkelere giriş yapabilmek için istenilen belgedir. Bunu; Turist olarak ülkeye gelecek olanlar, akraba ziyaretinde bulunacak olanlar, iş için gidecek olanlar, bir konferansa katılacak olanlar ve sadece transit geçiş yapacak olanlar kullanabilmektedir. Bu, sınırlı bir süre için 6 ay içindeki 90 günü kapsayarak verilen geçici bir vizedir. Schengen ülkeleri arasından herhangi biri tarafından verilen vize diğer ülkelerde de geçerli sayılmaktadır.

 

Schengen ülkeleri hangileridir?

 

Bu vize kapsamına giren ülkeler: Belçika, Çek cumhuriyeti, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Fransa, İtalya, Macaristan, İzlanda, Letonya, Hollanda, Malta, Litvanya, Slovakya, Portekiz, Polonya, Norveç, İspanya, Slovenya, İsviçre ve İsveç’ dir.

 

Schengen vizesi nasıl alınır? Sorusunun cevabı ise şöyledir:

 

 

l Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşları bu vize uygulamasına başvurabilir.

 

l Başvurular gidilecek olan ülkenin konsolosluklarına direkt olarak yapılmalıdır.

 

l Vize harcı 60 Euro olarak belirlenmiştir.

 

l Vize başvuru formu ve biyometrik fotoğraf konsolosluk tarafından istenebilmektedir.

 

l Vize başvurusu seyahatin planlandığı tarihten en az 15 gün önce yapılmalıdır.

 

l En az 6 ay geçerli umuma mahsus pasaport sahibi olmak gerekir.

 

l Araştırma amaçlı giden öğrenciler, Avrupa birliği vatandaşı akrabası olan ve onunla seyahat edecek olanlar, Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminerlerin 25 yaş altı temsilcileri, bilimsel araştırma amacıyla topluluk içerisinde seyahat edenler vize ücreti uygulamasından muaf tutulmaktadır.

 

l Vize başvuruları herhangi bir Schengen ülkesinin konsolosluğundan yapılabileceği gibi özel vize danışmanlık hizmeti veren kuruluşlar tarafından da yapılabilmektedir.

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat