Romanya Vizesi Hakkında Bilinmeyenler

Romanya vizesi – vize danışmanlık – vize işlemleri

 

Balkan yarım adasının kuzeyinde bulunan ve Avrupa birliği üyesi ülkelerden biri olan Romanya, ülkemizde seyahat için en çok tercih edilen ülkeler arasındadır. Balkanların kuzeyinde yer alan ülkenin Karadeniz’e de kıyısı bulunmaktadır.

 

Romanya, birçok ülkeye olduğu gibi Türkiye’ye de vize uygulamaktadır. Diplomatik hizmet veya özel pasaportu olanlara ise ülkede 90 gün vizesiz kalma hakkı verilmektedir. Ülkenin vize işlemleri:

 

 

l Balkan ülkelerini kapsayan Schengen vizesi bulunan vatandaşlar bu vize ile Romanya’ya geçiş yapabilir fakat Romanya vizesi alanlar balkan ülkelerini bu vize ile ziyaret edemezler.

 

l Romanya vizesi almak isteyen vatandaşlar Romanya başkonsolosluğuna veya vize danışmanlık faaliyeti gösteren firmalara şahsen başvurmaları gerekmektedir.

 

l Vize için başvuru yapacakların hazırlaması gereken belgeler vize çeşidine göre farklılık göstermektedir fakat genel olarak istenilen belgeler: Pasaport, vize başvuru formu, İngilizce vize talep dilekçesi, iki adet biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, seyahat sağlık sigortası ve uçak bileti rezervasyon belgesidir.

 

l Vize çeşitlerine göre Transit, Ziyaret ve vize almak isteyenler başvuruları bizzat yapabilecekleri gibi, en az 6 kişilik bir grup gezisi ayarladıklarında vize başvurularını seyahati düzenleyen şirket yapabilmektedir.

 

l Uzun süreli oturum vizesi almak isteyen vatandaşların alacakları vize türü ”D tipi vize” olarak geçmektedir. Ekonomik faaliyetler, ticari faaliyetler, eğitim, çalışma ve evlilik için alınacak vizeler, D tipi kapsamında değerlendirilir.

 

  1. Ekonomik faaliyetler için:

 

 

l Diploma

 

l Adli sicil belgesi

 

l Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

 

  1. Ticari faaliyetler için:

 

 

l CRPCIS onay belgesi

 

l Adli sicil kaydı

 

l Konaklama belgesi

 

  1. Eğitim için:

 

 

l MEB tarafından verilen öğrenci kabul belgesi

 

l Eğitim harçlarının ödendiğine dair ispat

 

l Geçinme imkânı ispatı

 

l Adli sicil kaydı

 

l Yurt dışı sağlık sigortası

 

l Konaklama belgesi

 

l Reşit olmayan çocuklar için ebeveyn muvafakat belgesi

 

  1. Çalışma için:

 

 

l CRPCIS onay belgesi

 

l Asgari ücret üzerine geçinme ispatı

 

l Adli sicil kaydı

 

l Yurt dışı sağlık sigortası

 

  1. Evlilik için:

 

 

l Romen Göç bürosundan alınan çalışma izni

 

l Asgari ücret üzerine geçinme ispatı

 

l Yurt dışı sağlık belgesi

 

l Adli sicil kaydı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat