Fransa Vize İşlemleri

Fransa Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Fransa seyahatlerinizi gerçekleştirebilmeniz için sahip olduğunuz pasaport türünün önemi bulunmaktadır. Konsolosluklar veya Büyükelçilik tarafından değerlendirilecek olan başvurularınızı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Buna göre Fransa vize işlemlerini gerçekleştirirken öncelikle seyahat etmek istediğiniz amaçlara ve pasaport türünüze bakılacaktır. Yeşil, gri, siyah ve kırmızı pasaporta sahip olan kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak Fransa seyahatleri için vize başvurularında bulunmaları gerekmemektedir. Ancak bordo pasaporta sahip olarak Fransa seyahatlerine çıkmak isteyen kişiler mutlaka başvuruda bulunmak zorundadırlar. Ayrıca diğer pasaport türlerine sahip olup, 180 gün içerisinde 90 günü aşacak amaçlarla seyahat yapacak olan kişilerin de yine Fransa vize işlemlerine başvurmaları gerekmektedir.

 

Schengen üyesi ülkeler arasında dolaşım hakkını elde edebileceğiniz bu vize ile toplamda 26 ülkeye geçiş yapabilirsiniz. Fransa’nın da içerisinde bulunduğu Schengen ülkelerini ziyaret edebilmek için öncelikli durağınız Fransa olmalıdır. Bu ülkeye giriş yaptıktan sonra dilediğiniz gibi geçiş hakkını elde edebileceğinizi vurgulamaktayız. Tüm bu hizmetlerden faydalanabilmek için öncelikle yetkilendirilmiş vize ofisleri ile görüşmeniz gerekmektedir. Kısa süreli vize başvurularında şahısların doğrudan iletişime geçmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle vize türleri, vize süreleri, vize evrakları ve vize ücretleri gibi pek çok konuda detaylı bilgileri elde edebileceğiniz ofisleri aramanız çok daha faydalı olacaktır.

 

Vize başvurularınızın kabul edilmesi halinde Schengen Bölgesi’ni aşmamak suretiyle en fazla 90 günlük konaklama hakkını elde edebilirsiniz. Ancak bazı kurallara uymanız gerektiğini unutmamalısınız. Schengen ülkelerini ziyaret edebileceğiniz durumlarda kaç gün kalacağınızı bilmeniz ve bu süreleri aşkın zaman diliminde ülkelerde kalmamanız gerekmektedir. Ayrıca Konsolosluk başvuru esnasında ülkeye geri dönüş yapacağınızı ispat eden belgeleri de talep edecektir. Turistik, ticari veya ziyaret amaçlarıyla 90 günü aşmadan, eğitim, sağlık, oturum, aile birleşimi gibi amaçlarla ise 90 günü aşkın sürelerle konaklamak amacıyla başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. 90 günü aşacak olan uzun süreli vize başvurularınız için doğrudan konsolosluk/büyükelçilik kanallarına ulaşmanız gerekmektedir.

 

Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki şartlara dikkat ederek yapacağınız başvurularda hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Öncelikle evraklarınızda herhangi bir eksik bilginin ve hatalı girişin yapılmamış olması gerekmektedir. Vize ofisleriyle yapacağınız görüşmelerde sizleri en iyi şekilde yönlendireceklerini vurgulamaktayız. Bu doğrultuda;

 

  • Başvuru formunun hazırlanması ve kalacağınız sürelerin belirlenmesi,
  • Pasaportların yıpranmamış olmasına özen gösterilmesi ve Fransa seyahatlerinizden sonra 3 ay daha geçerli olması,
  • Biyometrik fotoğraf ve diğer veri ibrazlarının gerçekleştirilmesi,
  • Güncel tarihli kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği ve eski pasaportlarınızın sunulması,
  • Seyahat sebeplerinizi açıklayıcı dilekçelerin hazırlanması,
  • Seyahatlerinizin bitiminde dönüş yapacağınızı gösterir rezervasyonlar,
  • Masraflarınızın karşılanması gerektiği durumlarda sponsor belgeleri,
  • Seyahat sağlık sigortası poliçesi ve vize ücretlerinin ödendiğine dair belgeler,
  • Maddi durum ve meslek gösterir belgeler ile emeklilik, öğrencilik, çalışmama durumlarında çeşitli evraklar şeklindedir.

Schengen vizeleri başvurusu kapsamında alınacak olan parmak izi gibi beyanlarda dikkat edilecek bazı hususlar bulunmaktadır. Son 5 yıl içerisinde bu işlemi yaptırmış olan kişilerin şahsen başvuru yapmasına gerek kalmayacaktır. Ancak ilk kez başvuru yapıyorsanız veya son 5 yıl içerisinde biyometrik veri ibrazında bulunmamışsanız, bu gibi durumlarda ise şahsen başvuru yaparak randevu gününde hazır bulunmanız gerekmektedir. Parmak izi alınmasını engelleyen durumların mevcut olması halinde ise raporla belgelemeniz istenecektir.

 

Başvurularınız esnasında istenecek olan vize ücretlerini güncel olarak ödemeniz gerekmektedir. Öncesinde bilgi alabilmek için vize ofisleriniz aracılığıyla iletişime geçebilir ve güncel vize ücretlerini, vize türlerine göre öğrenebilirsiniz.

 

Bu sayede eksiksiz bir şekilde tamamlanacak olan vize dosyalarınızın 4-7 gün içerisinde sonuçlanması beklenecektir. Ekstra harcamaları yapmamak ve başvuru süreçlerini yeniden yaşamamak için profesyonel destekleri almanız önerilecektir. Sizler de güncel olduğundan emin bir şekilde yapılmasını isteyeceğiniz başvurular için hemen bizlere ulaşabilirsiniz. Sorunlarınızı hızla çözümleyecek deneyime sahip olan ekiplerimiz ile vize reddi gibi durumlarla karşılaşma olasılığınız çok daha düşük olacaktır.

 

Bulunduğunuz bölgeye yakın konumda olan başvuru noktaları hakkında bilgi alabilmek için bizlere ulaşmayı ihmal etmeyin. Eğer İstanbul ve çevresinde ikamet ediyorsanız, bu durumda başvurularınızla ilgilenecek olan İstanbul Başkonsolosluk görev bölgeleri hakkında bilgi almanız gerekmektedir. Ancak Ankara ve çevresinde yaşayan kişilerin ise Ankara Büyükelçilik bölgesi hakkında öğrenmeleri gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Ayrıca Bursa, İzmir, Edirne ve İskenderun Fahri Konsoloslukları bulunmaktadır.

 

Fransa Vize çeşitleri Nelerdir?

Fransa vize başvurularınızı gerçekleştirirken pasaportlarınızda en az 2 adet sayfanın yan yana boş olmasına özen gösterilecektir. Ayrıca 10 yıldan daha eski süreçte alınmış pasaportların işleme alınması mümkün değildir. Başvurularınızın gerçekleştirileceği günlerin Fransa ve Türkiye için resmi tatil günlerine gelmemesi daha faydalı olacaktır. Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olduğu durumlarda ebeveynlerin imzası gerekecektir. Ayrıca başvuru dosyanızda herhangi bir eksikliğin görülmesi halinde konsolosluk tarafından ek belge talep edilmesi mümkün olacaktır. Bu gibi durumlarda süreçlerin uzayabileceğini unutmamalı ve seyahatinize en az 15 gün, en fazla ise 90 gün kala başvuruları tamamlamaya çalışmalısınız.

 

Tüm bu hususlarda dikkatli bir şekilde hareket ederek gerçekleştireceğiniz başvurularda, vize türleri de sizler için önemli olacaktır. Fransa seyahatlerinizi gerçekleştirebileceğiniz vize türlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

 

  • Fransa Turistik Vize
  • Fransa Ticari Vize
  • Fransa Aile ve Arkadaş Vizesi
  • Fransa Transit Vize
  • Fransa Tedavi Vizesi
  • Fransa Tır Şoförü, Sanatçı ve Denizli Vizeleri,
  • Fransa Kültürel ve Sportif Faaliyetler ile Konferans Katılımcıları Vizesi,
  • Fransa Eğitim Programlarına Katılım ve Araştırma Odaklı Vize Türleri

Öğrencilerin başvuru yapmaları halinde öğrenim gördükleri eğitim kurumlarından alınmış belgenin aslı dosyada bulunmalıdır. Ayrıca ebeveynler tarafından yazılmış dilekçede masrafların karşılanacağına dair sponsorluğa bakılacaktır. Islak imzalı olarak sunulması gereken evraklarda gidiş dönüşe dair bilgilerin yer alması gerekmektedir. Emeklilerin ise son 3 aylık banka dökümü ile e-devlet üzerinden alınacak emeklilik belgesine ihtiyaç duyulacaktır. Ayrıca maaş dökümlerinin son 3 ayı kapsayacak biçimde elde edilmeleri gerekmektedir.

 

Vize başvurularınıza ilişkin randevular vize ofisleri tarafından oluşturulmaktadır. Sizlere herhangi bir zahmet vermeyecek olan ofisler ile yapacağınız anlaşmalar neticesinde en uygun gün ve saatte teyit edilecektir. Belgelerinizi hazırlamanızın ardından kargo ile ulaştırabilir ve vize onayının ardından pasaportlara yine kargo ile sahip olabilirsiniz. VIS ibaresi bulunan pasaportlarınızla yapacağınız başvurularda şahsen bulunmanız gerekmeyeceğinden, merkezlere göndereceğiniz dosyalarınızın işlenmesini sağlayabilirsiniz.

 

Yaşınıza, seyahat türlerine, mesleğinize ve buna benzer özelliklere göre değerlendirmelerin yapılmasına yönelik çalışmalarda vize ofislerinizin desteğini bulabileceksiniz. Vizenizin başlatılması için gerekli işlemler hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözüme ulaşacaktır. Karar verme yetkisinin Konsolosluk/Büyükelçilik kanalında olmasından dolayı, doğru zamanda ve doğru biçimde başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Seyahat sürelerine ilişkin bilgileri net olarak elde etmeli ve aksi bir durumla karşılaşmamak için titizlikle hareket etmelisiniz. Vize türlerinin doğru seçilmesi ve belgelerin doğru hazırlanması için yetkili ofislerin destek olabileceğini göz ardı etmemelisiniz. Herhangi bir sorununuzla yakından ilgilenecek olan yetkililer ile sürekli iletişimde kalabilirsiniz. Böylece vize işlemleriniz daha kısa sürede ve problemsiz olarak çözüme ulaşacaktır. Üstelik danışmanlık hizmetlerinin karşılığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Fransa Vize İşlemleri için Firmamızı ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Fransa Turistik Vizesi

Fransa Akdeniz ikliminin hakim olduğu bir ülke olduğu için ve gezilip görülecek oldukça fazla yer olduğu için seyahat amaçlı bir numaralı tercih edilen Avrupa ülkesidir. Fransa’ ya turistik amaçlar ile seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahiplerinin Fransa turistik vize alması gerekmektedir. Fransa turistik vize başvuruları için belirli şartların sağlanması gerekmekte ve kişilerin belirli prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Fransa bir Shcengen ülkesi olduğu için ayrıca Schengen ülkelerinin getirmiş olduğu vize kurallarına da tabi tutulmaktadır.

 

Fransa turistik vize başvurusu yapılırken kişilerin parmak izinin alındığı biyometrik veri girişi uygulaması zorunluluğu bulunmaktadır. Biyometrik veri giriş analizi, 12 yaşından büyük ve parmak izi alınmasında herhangi bir sakınca bulunmayan kişilerin 5 yılda bir düzenli olarak yurt dışı çıkışlarında yaptırması gereken bir işlemdir. Kişinin biyometrik fotoğrafı ile birlikte on parmağının izinin birbirine tanıtılmasıdır. Bu sistemin be yıl geçerlilik süresi bulunmaktadır. Beşinci yılsonunda yeni biyometrik fotoğraf ile sisteme tanıtılması gerekmektedir. Yeşil ve gri pasaport sahipleri vizeden muaf tutuldukları gibi parmak izi uygulamasından da muaf tutulmaktadır.

 

Fransa turistik vize başvurularının onaylanması için başvuru sahibinin istenilen evrakları eksiksiz ve hatasız bir şekilde Fransa Konsolosluğu’ na vize başvuru merkezleri ya da seyahat acenteleri aracılığı ile teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Fransa turistik vizesi 180 gün içerisinde 90 gün konaklama hakkına sahip olunan bir vizedir. 90 günün sonunda vize süresi uzatılamaz. Yeni vize başvurusu için de hem Fransa turistik vizesi alımlarında hem de diğer Schengen ülkeleri kısa süreli vize işlemleri için 180 günlük sürenin dolması beklenmelidir.

 

Fransa turistik vizesine başvuru yapılırken seyahatin tarihinden 90 gün kadar önce başvurular açılmaktadır. Seyahatin başlamasına 15 günden az süre kalan Fransa turistik vize başvuruları kabul edilmemektedir. Başvuruların değerlendirmesi ve sonuçlanma aşaması ise 10 iş gününe yansıtılmaktadır. Bu nedenle başvuru değerlendirmesi yetişmeyeceği için Konsolosluk tarafından vize başvurularını süre nedeni ile reddetme hakkı bulunmaktadır.

 

Fransa turistik vize başvuru ücreti başvuru sırasında bir kereye mahsus ödenmektedir. Vize reddi yaşanması durumunda hiçbir şekilde vize ücreti iadesi gerçekleşemez. Ücret başka kişiye aktarılamaz veya başka vize türüne devredilemez.

Fransa Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

 

Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahiplerinin, Fransa’ da bulunan ailelerini, arkadaşlarını veya tanıdıklarını ziyaret etmesi amacı ile alması gerek görülen kısa süreli Schengen vizesi türüdür. Bu vize türünün süresi 180 gün içinde 90 gün konaklama hakkına sahip olmayı kapsamaktadır. 90 günün sonunda talepler ve başvurular gerekli görüldüğü takdirde uzatılabilir ve uzun süreli vize türüne çevrilebilmektedir.

 

Fransa aile arkadaş ziyareti vizesi alabilmek için başvuru evraklarının eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve yerine getirilmesi gerekmektedir. Prosedür gereği standart vize evraklarının tamamlanması uygundur. Ancak bu vize başvurusu için davet mektubu evrakı oldukça önem arz etmektedir. Davet mektubu olmayan kişilerin direkt olarak vize başvuruları reddedilecektir. Davet mektubu ya da davetiye; Fransa’ da ikamet eden tanıdığın Türkiye’ de yaşayan başvuru sahibi için onu ülkeye ve yaşam alanına davet etmesine dayalı bir belgedir. Bu mektubun Fransa Konsolosluğu’ na hitaben, Fransa’ da ikamet eden kişi tarafından yazılması gerekmektedir. İçeriğinde vize başvuru sahibinin ülkeye geliş amacının, seyahat planlamasının ve ülkeye geldiğinde kalacağı ikamet adresinin açık halinin, iletişim numaralarının bulunmasına dayalı bir belgedir.

 

Fransa aile arkadaş ziyareti vize başvuruları seyahatin başlamasına 3 ay kala açılmakta ve seyahatin başlamasına iki hafta kala kapanmaktadır. Bu süre zarfında başvuru sahiplerinin diledikleri zaman Fransa aile arkadaş ziyareti başvurusunda yapmaları mümkündür. Vize değerlendirme ve onaylama konusunda tek yetkili kurum Fransa Konsolosluğu’ dur. Başvurular da vize başvuru merkezleri aracılığı ile buraya gerçekleşmektedir. Değerlendirme süresi ve vize işlemlerini sonuçlandırarak pasaportun kişiye teslim edilme süresi ortalama 10 iş gününü kapsamaktadır. Yoğunluk zamanına uygun olarak bu süre zarfı biraz daha uzayabilmektedir. Vize işlemlerini hızlandırmak amacı ile Fransa Konsolosluğu’ nun uygulamış olduğu VIP hizmet statüsü bulunmaktadır. Bu hizmet ek hizmet ücreti ile fiyatlandırılır. Vize başvuru sırasında kişilerin ek hizmet alıp almayacağına uygun olarak vize harç ücreti ödemesi gerekmektedir. Vize harç ücretini ödemeyen ya da davet mektubu bulunmayan başvuru sahiplerinin vize başvuruları direkt olarak reddedilecektir. Vize reddi yaşayan kişilerin vize harç ücreti ödemesi iadesi mümkün değildir.

Fransa Ticari Vize

 

Fransa Schengen ülkesi olması sebebi ile ve Avrupa’ da bulunan en büyük ekonomilere sahip olması nedeni ile sıklıkla çalışma ve ticari amaçlar doğrultusunda tercih edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahiplerinin Fransa ticari vize başvurusunda bulunarak, ülkeye, ticari amaçlar ile gelmesi mümkündür. Bunun için seyahat amacının iş seyahati kısa süreli ticari çalışmalar olması gerekmektedir.

 

Fransa ticari vize, kısa süreli Schengen vizesini kapsamaktadır. 180 gün içerisinde 90 gün konaklama hakkı olan kısa süreli bir vizedir. Sürenin talep halinde gerekli gerekçeler sunulmasına bağlı olarak uzatılma durumu bulunmaktadır.

 

Fransa ticari vize başvuruları seyahatin gerçekleşmesinden 3 ay öncesine kadar açılmaktadır. Seyahatin başlamasına iki haftadan az bir süre kala vize başvuruları geri çevrilmektedir. Bunun nedeni vize başvuru değerlendirme süresinin yetişmemesinden kaynaklıdır. İki hafta kalmış olan vize başvurularını kabul etme ya da reddetme hakkı Fransa Konsolosluğu’ na aittir. Vize başvurularının değerlendirilmesinde, vize başvurularının sonuçlandırılmasında ve vize verme işleminde tek yetkili olan kurum Fransa Konsolosluğu’ dur.

 

Fransa ticari vize değerlendirme işlem süresi 10 – 12 iş günüdür. Özel gün ve tatil günlerine giriş yoğunluğunda bu süre biraz daha uzayabilmektedir. Başvuru sahiplerinin vize değerlendirme sürecinde ek hizmet olarak ekspress vize hizmetlerinden yararlanması mümkündür. Fransa vize ticari vize harç ücretleri yanında ek hizmet ücretleri de başvuru sırasında ödenerek, Fransa Konsolosluğu’ na vize işlemi için başvuruda bulunulur. Vize başvuru merkezleri ya da seyahat acenteleri yardımı ile yapılacak olan başvuruların tek yetkili merci Fransa Konsolosluğu’dur. Vize değerlendirme sonrasında vize reddi yaşanmasında, red nedenine bağlı olarak kişilerin vize itiraz hakkı bulunmaktadır. İtiraz işlemleri sadece eksik evrak ve süre kıstasları için geçerlidir. Vize itiraz gerekçesi, Fransa Konsolosluğu tarafından haklı görülmesi ardından kişilere, vize başvurularındaki eksik evrakları tamamlaması için ya da ekspress vize ek hizmeti alabilmesi için süre verilmektedir. Vize reddi, vize itiraz reddi yapma hakkı yalnızca Fransa Konsolosluğu’ na aittir. Vize reddi yapılmasının ardından vize başvuru ücreti, kişiye iade edilemez, başka bir vize türüne ya da başka bir kişiye devredilemez. Başvuru sahiplerinin yeni evraklar ile yeni bir harç ücreti ödeyerek ilgili vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

 

Fransa Fuar Vizesi

 

Ekonomik gelişimlerin ve kalkınmaların yapıldığı bir Schengen ülkesi olan Fransa’ da iş hayatına ilişkin sektörel bazlı fuar düzenlemeleri bulunmaktadır. Fuar, iş seyahati, kısa süreli iş ile alakalı olacak şekilde etkinlik, konferans ve seminerler için Türkiye Cumhuriyetinden Fransa’ ya gitmek isteyen bordo pasaport sahiplerine yönelik bir vize başvurusudur. Bu vizeyi alabilmek için yapılacak olan seyahatin amacına uygun olması gerekmektedir.

 

Fransa fuar vizesi başvurusunda bulunmak için gerekli başvuru evraklarının tamamlanması lazımdır. Ancak burada en önemli ve atlanmaması gereken özel bir evrak olan davet mektubu ya da davetiyenin var olmasıdır. Davetiye, Fransa’ da bulunan şirket tarafından vize başvuru sahibini Fransa’ ya ve yapılacak olan fuara davet eden bir belgedir. Bu belgenin içerisinde, iş seyahatinin amacını, seyahat planını, fuarın başlama ve bitiş zamanını belirtmesi gerekmektedir. Davetiye’ nin Fransa’ da fuarı ya da etkinliği düzenleyen kurum – şirket tarafından Fransa Konsolosluğu’ na hitaben oluşturulmuş olması gerekmektedir. Faks yolu ile ya da tarayıcıdan ıslak imzalı şekilde taratarak, e mail aracılığı ile gönderilmesi mümkündür. Davetiyesi olmayan vize başvuru sahipleri vize reddi alacaktır.

 

Fransa fuar vizesi 180 gün içinde 90 gün konaklama süresini kapsayan kısa süreli bir Schengen vizesidir. Bu vize kapsamında belirtilen konaklama süresi dahilinde Schengen ülkelerine geçiş söz konusudur. Ancak belirtilen seyahatin amacına uygun bulunması için giriş yeri ve çıkış yerinin Fransa olması gerekmektedir. Aksi takdirde Fransa Fuar vizesi alarak başka Shengen ülkesinden giriş çıkış yapan vize sahiplerinin bir sonraki Schengen vize başvuruları, Schengen kurallarına uymadığı gerekçesiyle reddedilecektir.

 

Fransa fuar vizesi başvuru sırasında tamamlanmış olan evraklar ile Fransa Konsolosluğu’ na vize başvuru merkezleri ya da seyahat acenteleri aracılığı ile müracaat edilmektedir. Vize başvuru değerlendirme yetkisi Fransa Konsolosluğu’ na aittir. Vize başvurularını reddetmesi durumunda, vize ücret iadesi gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle kişilerin bütün evraklarını tamamlayarak ve ilgili seyahat acentesinden danışmanlık hizmeti alarak bir kerede başvurması daha kapsamlı olacaktır. Vizenin değerlendirme süresi 10-14 iş gününü kapsamaktadır. Bu nedenle seyahate 2 haftadan az kalmış kişilerin vize başvuruları geri çevrilmektedir.

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat