Finlandiya Vizesi

FİNLANDİYA TURİSTİK VİZESİ

Finlandiya 25 Mart 2001 tarihinde Schengen Anlaşması’na taraf olmuştur. Bir Türk vatandaşının Schengen bölgesine giriş yapabilmesi için vize gereklidir. Yeşil, gri ve siyah pasaport altı ay içinde üç aydan fazla olmamak üzere Schengen ülkelerinde vizesiz kalabilirler.

Schengen vizesi başvurusu için; vize formunun dikkatli şekilde doldurularak imzalanması, bir fotoğraf ve istenen belgelerin asıllarının başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Belgeler orijinal değilse veya eksik belge varsa başvurunuz kabul edilmeyecektir.

Vize Ankara başvuru merkezi başvurunuzun problemsiz bir şekilde gerçekleşmesi için danışmanlık yapacak başkent merkezli bir şirkettir. İşlem süreci ile ilgili bilgi almak için vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Turist vizesi Finlandiya’yı görmek isteyen, eğlence ve gezi gayesiyle ülkeyi ziyaret eden başvuru sahipleri tarafından kullanılan vize türüdür. Eğer birden çok Avrupa ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız, Finlandiya turistik Schengen vizesi bu anlaşmaya taraf olan tüm ülkelere ayrı ayrı vize alma yükümlüğünden sizi kurtarır.  Ancak vize başvurunuzu Finlandiya büyükelçiliği veya konsolosluğuna yapacaksanız Schengen bölgesine bu ülkeden giriş yapmanız gerekir. Başka bir ülkeden giriş yaparsanız, daha sonraki ziyaretlerinizde schengen vizesi almanız zor olabilir.

ülkeden giriş yaparsanız, daha sonraki ziyaretlerinizde schengen vizesi almanız zor olabilir.

FİNLANDİYA AİLE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Finlandiya’da yaşayan bir aile ferdinizi veya arkadaşınızı ziyaret etmek istiyorsanız mutlaka davet mektubuna sahip olarak vize başvurunuzu yapmalısınız. Davet eden ve davet edilen kişilerin kişisel bilgilerini ve iletişim bilgilerini, aile veya arkadaşlık bağının derecesini ve Finlandiya’ya planlanan seyahatin süresini ve amacını içerecek şekilde davet mektubu yazılmış olmalıdır. Davet mektubu vize almayı garantilemez ve geçerliliği üç aydır. Başvuru esnasında davet mektubunun aslı talep edilmektedir.

Schengen vizesine başvuran tüm başvuru sahipleri, bir adet fotoğraf ve 10 parmak izinin biometrik verisini ibraz etmek zorundadır. Başvuru esnasında Pasaport, vize başvuru formu, fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, gidiş-dönüş uçak rezervasyonu ve otel rezervasyonu, seyahat masraflarına dair belgeler, ​sağlık sigortası poliçesi, mesleki belgeler talep edilmektedir. Başvuru durumuna göre farklı belgeler de istenebilir.

Başvuru esnasında istenen diğer belgeler hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvurunuzu sonuçlandırmak için Vize Ankara başvuru merkezi’ni vize danışmanlarıyla görüşebilir, sosyal medya uygulamasından mesaj yollayabilirsiniz.

FİNLANDİYA TİCARİ VİZESİ

Finlandiya’ya seyahat amacınız bir iş toplantısına, konferansa, fuara veya seminer gibi bir etkinliğe katılmaksa başvuracağınız Schengen vizesi türüdür. Finlandiya’da bulunan ticari ortaktan temin edilecek davet mektubunun antetli kağıda düzenlenmesi gerekmektedir. Davet mektubu; davet edilen kişinin pasaport, kimlik ve iletişim bilgilerini içermeli kaşe ve ıslak imza taşımalıdır.

Finlandiya ticari vize başvuruları Konsolosluğun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Vize başvuru formu, pasaport ve talep edilen diğer belgeleri Vize Ankara başvuru

  • İki adet fotoğraf – renkli, pasaport boyutu, 4,7 cm x 3,6 cm, yüz kısmının yüksekliği 32-36 mm, beyaz veya açık gri fon , kameraya doğrudan bakarak ve yüzü net olarak gösterecek şekilde olmalıdır.

 

  • Kimlik fotokopisi

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Davetiye var ise aslı, davetiye gönderenin pasaport yada oturum kartı fotokopisi

 

  • Şirket antetli kağıdına Büyükelçiliğe hitaben şirket yetkilisi tarafından imzalanmış izin yazısı,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • SGK işe giriş bildirgesi,

 

  • SGK hizmet dökümü,

 

  • Son 3 aylık maaş bordrosu,

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

 

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti –ASLI-,

 

  • Faaliyet Belgesi – ASLI-,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • FİNLANDİYA İŞVEREN
    • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

     

    • Davetiye var ise

     

    • Şirket Antetli kağıdına vize talep dilekçesi

     

    • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne, Baba, Eş ve çocukları gösteren)

     

    • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

     

    • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

     

    • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

     

    • Detaylı Bağ-Kur dökümü,

     

    • Vergi Levhası fotokopisi,

     

    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

     

    • İmza Sirküleri fotokopisi,

     

    • Oda Sicil Kayıt Sureti –ASLI-,

     

    • Faaliyet Belgesi – ASLI-,

     

  •  FİNLANDİYA EMEKLİ
    • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

     

    • Davetiye var ise aslı, Davetiye gönderen kişinin kimliğinin yada oturum kartının fotokopisi

     

    • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

     

    • Emeklilik Belgesi ( e devletten alınabilir)

     

    • Son 3 ayın emekli maaş hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

     

    • Var ise tapu – ruhsat fotokopileri,

     

    • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

     

    • Kimlik Fotokopisi

     

    • İkametgah

     

     

     

     

     

     

  •  Finlandiya – KAMU ÇALIŞANI
    • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

     

    • Davetiye var ise

     

    • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

     

    • Kurumdan alınmış izin yazısı,

     

    • Çalışılan kurumdan, yetkili tarafından imzalı kaşeli görevinizi belirten çalışma yazısı,

     

     

    • Son 3 aylık maaş bordrosu,

     

    • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

     

    • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

     

    • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren

     

    • Kimlik Fotokopisi

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat