Danimarka Vizesi

DANİMARKA TURİSTİK VİZESİ

Danimarka’ya seyahat edecek Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer geçerli bir Schengen vizeleri yoksa ziyaretleri öncesi Danimarka büyükelçiliğine veya konsolosluğuna vize başvurusu yapmaları gerekir. Kısa dönemli vize başvuruları, vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş başvuru merkezleri ile akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Yeşil, siyah ve gri pasaport hamilleri,  90 güne kadar olan seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftırlar.

Danimarka büyükelçiliği,  turistik vize başvurularında ziyaret sonrasını da kapsayacak şekilde en az altı ay geçerli pasaport, vize başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, otel rezervasyonunu gösteren belgeler ve banka hesap dökümünü standart olarak istemektedir.  Bunlara ilaveten kişinin memur, işçi, emekli, işveren, öğrenci, ev hanımı veya esnaf, sanatkâr olmasına göre değişkenlik gösteren birçok belge talep edilmektedir.

Durumunuza uygun belge listesini öğrenmek için Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmanları ile görüşebilir ve vize başvurunuzda yardım alabilirsiniz.

DANİMARKA AİLE/ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Seyahat amacınız Danimarka’da yaşayan bir yakınızı ya da arkadaşınızı ziyaret etmekse, aile arkadaş ziyareti vizesine başvurmalısınız. Ziyaretçi vizesi maksimum 90 gün Danimarka’da kalma hakkı verir. Vize başvurularında standart olarak istenen evraklara ek olarak davetiye dosyaya eklenmelidir. Davet eden kişinin şahsi bilgileri ve iletişim bilgileri, davet ettiği kişi ile yakınlık derecesi, davet edilen kişinin kimlik bilgileri, seyahatin gerçekleşeceği tarihler, ziyaretin amacı, konaklama yapılacak açık adres, seyahat- konaklama giderlerinin kim tarafından karşılanacağına dair bilgiler açıklığa kavuşturulmalıdır.

Ziyaret vizesi başvurusunda istenen belgelerin listesini öğrenmek için Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmanları ile iletişim kurabilir, sosyal medya uygulamasından anında canlı destek alabilirsiniz.

DANİMARKA TİCARİ VİZESİ

İşinizle ilgili bir etkinliğe katılmak, bir firma ile iş görüşmesi ya da firma ziyareti yapmak gibi amaçlarla gerçekleştirilecek seyahatler, Danimarka ticari vizesi kapsamında değerlendirilir. Danimarka ticari vizesi için başvuruda bulunuyorsanız başvuru dosyanızda bulunması gereken ilk evrak davetiyedir. Davetiyede Danimarkalı firmanın iletişim bilgileri, ziyaretin amacı, seyahatin hangi tarihler arası yapılacağı, seyahat masraflarını kimim karşılayacağı ve nerede kalınacağı bilgilerinin ayrıntılı olarak yazılmış olması gerekir.

Başvuru esnasında istenen diğer belgeler hakkında bilgi almak ve randevu için, Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz.

DANİMARKA – ÇALIŞAN

 

  • Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve A4 boyutlu renkli fotokopisi (işlem gören sayfaların hepsi) varsa önceki pasaportlar ve fotokopileri, Pasaportlar dönüs tarihinden sonra 3 ay daha gecerli olmak zorundadir.

 

  • Yakın bir zamanda çekilmiş vize boyutlu (3.5 cm x 4.5 cm) 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir. (Saçın üst ucundan çeneye kadar olan kısım 3 cm ile 3,5 cm arasında olmalı)

 

  • Var ise davetiye, (Danimarka’daki referansınızdan, Danimarkaca veya İngilizce yazılmış davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin açık isimleri, adresleri, birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr.),kalış süreleri ve geliş gidiş tarihleri, nişanlı/sevgili durumunda ne kadardır beraber olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kağıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir. Ayrıca davet eden kişinin oturum kartı ya da pasaport fotokopileri ve telefon numarası gerekmektedir.)

 

  • Başvuru sahibi çalışıyor ise, işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Danimarka/Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir).

 

  • Başvuru sahibi çalışan ise, en son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi (orjinali ) , Oda Sicil Kayıt Sureti, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi ( fotokopi )

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3500TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren

 

  • Kimlik Fotokopisi

DANİMARKA – EMEKLİ

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar)

 

  • Danimarka’daki referansınızdan, Danimarka’ca veya İngiliz’ce yazılmış
  • davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin açık isimleri, adresleri,birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr.), nişanlı/sevgili durumunda ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kağıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir. Ayrıca davet eden kişinin oturum kartı ya da pasaport fotokopileri ve 3 aylık gelir belgeleri (maaş bordrosu veya banka hesap dökümü gibi) gerekir.

 

  • 2 adet Biyometrik 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Emeklilik kartı ya da SGK’dan alınmış emeklilik belgesi,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

 

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

DANİMARKA – İŞVEREN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Var ise davetiye, (Danimarka’daki referansınızdan, Danimarkaca veya İngilizce yazılmış davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin açık isimleri, adresleri, birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr.),kalış süreleri ve geliş gidiş tarihleri, nişanlı/sevgili durumunda ne kadardır beraber olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kağıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir. Ayrıca davet eden kişinin oturum kartı ya da pasaport fotokopileri ve telefon numarası gerekmektedir.)

 

  • Şirket antetli kağıdına imzalı kaşeli vize talep dilekçesi

 

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti ve Faaliyet Belgesi –Aslı-,

 

  • Detaylı Bağ-Kur dökümü,

 

  • Kimlik fotokopisi, Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi,

 

  • Pasaport Protokol yazısı, (ilk pasaportunuz ise)

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

DANİMARKA –KAMU ÇALIŞANI

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Var ise davetiye, (Danimarka’daki referansınızdan, Danimarkaca veya İngilizce yazılmış davetiye. Davetiyenin içeriğinde; davet edilen ile edenin açık isimleri, adresleri, birbiri ile olan akrabalık derecesi, ziyaretin amacı, davet eden kişinin kimlik numarası (cpr.nr.),kalış süreleri ve geliş gidiş tarihleri, nişanlı/sevgili durumunda ne kadardır beraber olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kağıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir. Ayrıca davet eden kişinin oturum kartı ya da pasaport fotokopileri ve telefon numarası gerekmektedir.)

 

  • Çalıştığı kurumdan yetkili tarafından imzalanmış izin yazısı,

 

  • Çalıştığı kurumdan yetkili tarafından imzalanmış çalışma belgesi,

 

  • Son 4 aylık maaş bordrosu,

 

  • Kimlik fotokopisi

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren

 

  • İkametgah

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat