Çek Cumhuriyeti Vizesi

ÇEK CUMHURİYETİ TURİSTİK VİZESİ

Çek Cumhuriyeti Schengen bölgesindedir. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer geçerli bir Schengen vizeleri yoksa Çek Cumhuriyeti büyükelçiliğine veya konsolosluğuna vize başvurusu yapmaları gerekir.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabi iken yeşil, gri ve siyah pasaportu sahipleri,  90 güne kadar olan seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftırlar.

Çek Cumhuriyeti turistik Schengen vizesine başvuracak kişilerden seyahat sonrasını da kapsayacak şekilde, altı ay geçerli pasaport, vize başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet biyometrik fotoğraf, otel ve uçak rezervasyonuna ilişkin belgeler standart olarak istenmektedir.  Bunlara ilaveten kişinin işçi, memur,  emekli, işveren, öğrenci, ev hanımı veya esnaf sanatkâr olmasına göre hazırlanması gereken evraklar birbirinden farklı göstermektedir.

Evraklar, evrak detayları dikkate alınarak hazırlanmalı, güncel olmayan ve eksik evraklarla yapılan başvuruların ret ile sonuçlanacağı unutulmamalıdır. Vize Ankara, başvurunuz konusunda size yardımcı olabilecek vize danışma merkezlerindendir. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi alma süreçlerinin tamamını titizlikle takip etmektedir.

ÇEK CUMHURİYETİ AİLE/ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Çek Cumhuriyeti’ne aile üyelerinden birini veya arkadaşını ziyaret için gidecek olan kişilerin Çek Cumhuriyeti’nde oturma izni olan veya Çek Cumhuriyeti vatandaşı olan yakınlarından davetiye talep etmeleri gerekmektedir.  Aile ve Arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda davetiye mektubu istenecek ilk belgedir. Çek Cumhuriyeti’ndeki belediyeden alınmış davetiyenin aslı ibraz edilmelidir. Davetiye mektubu gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik kartı fotokopisi, davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belgeler, vize talep eden kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneği de istenmektedir.

Ziyaretçi vizesi başvurusunda istenen diğer belgeleri öğrenmek için Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmanları ile iletişim kurabilir, sosyal medya uygulamasından da bize ulaşabilirsiniz.

ÇEK CUMHURİYETİ TİCARİ VİZESİ

İş ile ilgili bir etkinliğe katılmak, iş görüşmesi yapmak, firma ziyareti gibi amaçlarla planlanan seyahatler, Çek Cumhuriyeti ticari vize talebi kapsamında değerlendirilir. Ticari vizeye başvurabilmek için Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren bir firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Çek Cumhuriyetindeki polis birimlerinin onayını taşıyan davetiye, şirketin antetli kâğıdına yazılmış olmalı,  gönderen kişinin ve şirketin iletişim bilgilerini ve ticari faaliyetin içeriğini de kapsamalıdır. Davetiyenin aslı gönderilmelidir. Ticari davetiye mektubu ayrıca seyahat tarihlerini ve etkinliğin süresini de içermelidir.

Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusunu şahsen yapabileceğiniz gibi Vize Ankara aracılığıyla da yapabilirsiniz. Başvuru evrakları hakkında bilgi almak için başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz. Vize Ankara başvuru merkezi vize alma süreçlerini titizlikle takip etmektedir.

ÇEK CUMHURİYETİ TİCARİ VİZESİ

İş ile ilgili bir etkinliğe katılmak, iş görüşmesi yapmak, firma ziyareti gibi amaçlarla planlanan seyahatler, Çek Cumhuriyeti ticari vize talebi kapsamında değerlendirilir. Ticari vizeye başvurabilmek için Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren bir firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Çek Cumhuriyetindeki polis birimlerinin onayını taşıyan davetiye, şirketin antetli kâğıdına yazılmış olmalı,  gönderen kişinin ve şirketin iletişim bilgilerini ve ticari faaliyetin içeriğini de kapsamalıdır. Davetiyenin aslı gönderilmelidir. Ticari davetiye mektubu ayrıca seyahat tarihlerini ve etkinliğin süresini de içermelidir.

Çek Cumhuriyeti ticari vize başvurusunu şahsen yapabileceğiniz gibi Vize Ankara aracılığıyla da yapabilirsiniz. Başvuru evrakları hakkında bilgi almak için başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz. Vize Ankara başvuru merkezi vize alma süreçlerini titizlikle takip etmektedir.

ÇEK CUMHURİYETİ EĞİTİM, KÜLTÜREL, SPORTİF VİZESİ

Çek Cumhuriyeti’ne gitme amacı; kursa, staja, eğitime, yaz okuluna katılmak ise bu vize türüne başvurulması gerekir. Eğitim, kültürel, sportif Schengen vizesi yabancı uyruklu kişilerin Çek Cumhuriyeti’ne ve diğer Schengen ülkelerini 90 güne kadar ziyaret edebilmelerine imkan verir.

Başvuru için gerekli belgeler konusunda bilgi almak ve hatasız bir başvuru gerçekleştirmek için Vize Ankara başvuru merkezini arayarak vize danışmaları ile konuşabilirsiniz.

ÇEK CUM.- ÇALIŞAN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • son 6 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü, (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • SGK işe giriş bildirgesi,

 

  • SGK hizmet dökümü Barkodlu

 

  • son 6 aylık maaş bordrosu

 

  • Vergi Levhası, İmza Sirküleri,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri,

 

  • Oda Sicil Kayıt aslı,

 

  • Faaliyet Belgesi aslı

 

  • Otelde kalınacaksa otel ödendi belgesi

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren

 

  • Kimlik Fotokopisi

ÇEK CUM.- İŞVEREN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Şirketin son 6 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü, (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • İşveren ise Detaylı Bağ-Kur Dökümü,

 

  • SGK hizmet dökümü,

 

 

  • Vergi Levhası,

 

  •  İmza Sirküleri,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri,

 

  •  Oda Sicil Kayıt Sureti,

 

  •  Faaliyet Belgesi aslı

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren

 

  • Kimlik Fotokopisi

ÇEK CUM.- KAMU ÇALIŞANI

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Şirket Antetli Antetli kağıdına hazırlanmış ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmış garanti yazısı (Tarafımızdan sağlanacaktır),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Çalışılan kurumdan alınmış, yetkili tarafından imzalanmış izin yazısı,

 

  • Çalışılan kurumdan alınmış, yetkili tarafından imzalanmış çalışma belgesi,

 

 

  • ,SGK hizmet dökümü,

 

  •  son 6 aylık maaş bordrosu

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • Kimlik Fotokopisi,

 

  • Son 6 aylık Banka Hesap Hareketleri

 

ÇEK CUM.– EMEKLİ

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Davetiye var ise aslı,

 

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Emeklilik kartı fotokopisi yada SGK dan alınmış emeklilik belgesi ( e devletten alınabilir)

 

  • Emekli maaşının alındığı bankadan son 3 aylık maaş dökümü,

 

  • Son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır), Tapu-ruhsat fotokopileri (var ise eklenmelidir),

 

  • Var ise tapu – ruhsat fotokopileri,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • İkametgâh Belgesi,

 

  • Kimlik Fotokopisi,

 

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat