Bangladeş Vizesi

Bangladeş Vize İşlemleri

Bangladeş Turistik Vizesi

Kısa süreli turistik amaçlı ziyaretler için Bangladeş ziyareti yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bangladeş turistik vizesi almak zorundadır. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahipleri turistik vize uygulamasından muaf olurken umumi pasaport sahipleri turistik vize almak zorundadır. Bangladeş turistik vizesi 30 günlük kısa süreli veya maksimum 90 günlük uzun süreli bir vize türüdür. Vize süreniz dolmadan önce çıkış yapmanız gereklidir. Ancak sürenizi uzatmak isterseniz başvuru yaparak 30 günlük bir süre uzatımı alabiliyorsunuz. Bangladeş turistik vizesi başvurularında dönüş tarihinizden itibaren en az 6 aylık geçerlilik süresi olan bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca Bangladeş giriş ve çıkışlarında kullanacağınız en az 2 adet boş sayfası olan bir pasaporta sahip olmalısınız.

Bangladeş turistik vize başvurusu için Bangladeş Ankara Büyükelçiliği ve Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu tarafından verilmektedir. Ayrıca Bangladeş konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize acentelerine de başvuru yapabilirsiniz. Bangladeş turistik vize başvurunuzu yaparken şahsi olarak başvuru yapmanız gerekmiyor. Alacağınız vize ile sadece turistik amaçlı olarak Bangladeş’e giriş yapabiliyorsunuz. Bu vize ile çalışma izniniz olmadığından çalışmanız durumunda cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bangladeş turistik vize başvurusunda bulunan kişiler farklı bir ülkeye seyahat edeceklerse başvuru formlarında seyahat edecekleri ülkeleri ve tarihleri belirtmek zorundadır. Bangladeş’ten doğrudan seyahat edilmeyecek ülkelerden birine giriş yapacaksanız olumsuz cevap almanız mümkün olmaktadır. Bu nedenle seyahatinizden önce hangi ülkelere giriş yapabileceğinizi araştırmanız gerekiyor.

Bangladeş turistik vize başvurusunuz ortalama olarak 5 iş günü içinde değerlendirilerek sonuçlanır. Vize başvuru merkezinin, vize başvurusu kabul eden konsolosluğun çalışma yoğunluğuna, Bangladeş resmi tatillerine, ülkemizdeki resmi tatillere bağlı olarak bu süre uzayabilir. Ayrıca verdiğiniz evraklara ek olarak evrak istenildiğinde de bu süre uzayabilir. Bangladeş turistik vize başvurunuzun değerlendirilmesi için vize başvuru ücretini ödemiş olmanız gerekiyor. Vize ücreti, Bangladeş konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Mesleğinize, gidiş amacınıza ve seyahat etmek istediğiniz süre bakımından farklı olarak hesaplanan vize ücretiniz güncel duruma göre değişiklik gösterir. Bangladeş vize ücreti dolar olarak belirlenip, güncel kur üzerinden nakit olarak tahsil edilmektedir.

 

Bangladeş Ticari Vizesi

İş gerekçesi, ticari bir amaç, fuar, kongre katılımı, sempozyum ve konferans konuşmacısı olarak Bangladeş’e giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bangladeş ticari vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Ticari vize alamayan vatandaşlar Bangladeş’e giriş yapamazlar. Bangladeş ticari vizesi alabilmek için iş görülmesi yapılacak şirket, katılacağınız fuar veya kongre organizasyonu yapan şirket, konferansı düzenleyen kurum veya kuruluş tarafından adınıza gönderilmiş bir davetiyeniz olmalıdır. Davetiyesi olan kişiler kişisel olarak veya grup halinde Bangladeş ticari vizesi için başvuruda bulunabilirler.

Bangladeş’te iş kuracak, yatırım yapacak veya ticari haklar kazanacak kişilerin alması gereken Bangladeş ticari vizesi turistik ve aile vizesinden farklı olarak daha fazla detay içermektedir. Şahsen başvuru şartı bulunmayan ticari vize başvurusu için evraklarınızı hazırlayarak posta yolu ile İstanbul Konsolosluğuna veya yetkili vize acentelerine gönderebilirsiniz. Tek girişli, iki girişli ve çok girişli olarak alabileceğiniz ticari vize başvurusunda ihtiyacınız olan süreler için vize başvurusu yapmanız sizin avantajınıza olacaktır. 6 aylık olarak verilen ticari vize kapsamında 90 günlük ikamet hakkınız bulunuyor.

Bangladeş ticari vize başvurunuzda ödemek zorunda olduğunuz vize ücretleri vize türüne ve vize süresine bağlı olarak hesaplanmaktadır. Kalacağınız süreye ve giriş sayısına göre belirlenen vize ücreti dolar üzerinden hesaplanıp güncel kur üzerinden nakit olarak ödenmektedir. Vize ücretinizi ödemediğiniz takdirde işlemleriniz değerlendirmeye alınmaz. Bangladeş ticari vize başvurunuz ortalama olarak 5 iş günü içinde sonuçlanıyor. Eğer evraklarınızda eksiklik varsa, sizden ek bir evrak istenmişse veya mülakat için Başkonsolosluğa çağrılmışsanız bu süre uzayacaktır.

Bangladeş’te kayıtlı bir şirket, kurum, kurulu, organizasyon tarafından size gönderilen davetiyenin geçerlilik süresi 90 gün olup bu süre sonunda geçerliliğini kaybetmektedir. Davetiyeyi kullanmayabileceğiniz gibi geçerlilik süresi sonunda kullandığınızda da işleme alınmayacaktır. Bangladeş ticari vize başvurusu sırasında pasaportunuzda en az 2 boş sayfa olması ve pasaportunuzun dönüş tarihinizden itibaren en az 6 aylık geçerlilik süresi olması gereklidir. Yeşil pasaport, gri pasaport ve siyah pasaport sahipleri ticari vizeden muaf oldukları için bu vizeye başvurmak zorunda değiller. Umumi pasaport sahipleri ise ticari vize almadan giriş yapamazlar.

 

 

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat