TITLE

DESCRIPTION

Avusturya Vizesi – iptal

Avusturya Turistik Vizesi

Avusturya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu ülkeye seyahatlerinden önce Avusturya Schengen turistik vizesi almaları gerekmektedir. Bununla beraber resmi pasaport sahibi kişiler, ziyaretlerinin 90 günü geçmemesi ön koşulu ile Avusturya vize işlemlerinden muaftırlar. AB ülkelerinde ikamet izni olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da vizeden muaftır.

Avusturya Schengen turistik vizesine başvuruda bulunan kişiden; pasaport, vize başvuru formu, biometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, turistik vize talep dilekçesi,  kişinin finansal durumunu gösteren belgeler ve seyahat planı detayları talep edilmektedir. Ayrıca elçiliğe sunulacak evrakların İngilizce veya Almanca dillerinden birine tercüme edilmiş olması gerekmektedir.

 Avusturya Konsolosluğu, şahsi vize başvurularını kabul etmemektedir. Vize başvuruları, akredite seyahat acenteleri ve vize danışmanlık firmaları aracılığı ile kabul edilmektedir. Avusturya Turistik Vizesi başvurunuzda size yardımcı olabilmemiz için vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Avusturya Turistik Vize Başvurusu İşlemleri için Ankara’dan Danışmanlık Hizmeti veren bir acentayız, Türkiye’den Avusturya Vize başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız veya Türkiyede oturum izini almış olmanız gerekmektedir.

Avusturya Vizesi yaklaşık sonuçlanma süresi 7-10 işgünü arasındadır. Ancak Büyükelçilik konsolosluk daha uzun süredede değerlendirebilir. Avusturya’dan davetiye yok ise Otel rezervasyonunuz, tur planınız, uçak rezervasyonunuz olması gerekmektedir

Avusturya Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi

Avusturya’da ikamet eden bir akrabasını veya arkadaşını ziyaret etmek isteyenler için gerekli olan Schengen vizesi türüdür. Avusturya’ya Aile/Arkadaş ziyareti vizesi için gidecek olan kişiler, Avusturya’daki yakınları tarafından gönderilen davetiyeyi başvuru evraklarına eklemelidirler. Orijinal davetiye Avusturya’da ziyaret edilecek kişinin ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı olmalıdır. Davet eden kişi, Avusturya vatandaşı ise, kimlik belgesi fotokopisi eklenmeli; Avusturya vatandaşı değilse ikamet belgesinin fotokopisi dosyaya konmalıdır.

Başvuruda istenen diğer belgeler hakkında bilgi edinmek ve başvurunuzda size yardımcı olabilmemiz için, vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Avusturya Aile Arkadaş ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri,  Akraba ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri, Arkadaş Ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri, için Ankara’dan Danışmanlık Hizmeti veren bir acentayız, Türkiye’den Avusturya Vize başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız veya Türkiyede oturum izini almış olmanız gerekmektedir. Avusturya Vizesi yaklaşık sonuçlanma süresi 7-10 işgünü arasındadır. Ancak Büyükelçilik konsolosluk daha uzun süredede değerlendirebilir. Avusturya’dan davetiye çıkarıldığında size ESB ile başlayan bir ID  numarası verilecektir. Bu davetiye numarasını başvuru merkezine bildirmeniz gerekmektedir.

Avusturya’ya iş toplantısı, konferans, fuar, seminer gibi bir etkinliğe katılmak maksadıyla seyahat edeceklerin başvuracağı Schengen vizesi kategorisidir. Avusturya ticari vizesine başvuracak olanlar, kendilerini davet eden kuruluşun/şirketin antetli kağıda yazılmış davetiyesini, başvuru evrakına eklemelidirler. Elektronik Davetiye, davet eden Avusturyalı şirket tarafından Avusturya Konsolosluğu’na hitaben, İngilizce veya Almanca olarak yazılmış olmalıdır. Davet edilen kişinin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, görevi, seyahatin nedeni- amacı, seyahat süresi, seyahatin sponsoru ve şahsın Avusturya’yı ne zaman terk edeceği gibi bilgileri içermelidir.

Ticari vize başvuruları için gerekli diğer belgelerin neler olduğu konusunda bilgi almak için vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz.

Avusturya Ticari Ziyaret Vize Başvurusu İşlemleri, Fuar Ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri için Ankara’dan Danışmanlık Hizmeti veren bir acentayız, Türkiye’den Avusturya Vize başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız veya Türkiyede oturum izini almış olmanız gerekmektedir. Avusturya Ticari / Fuar Vizesi yaklaşık sonuçlanma süresi 7-10 işgünü arasındadır. Ancak Büyükelçilik konsolosluk daha uzun süredede değerlendirebilir. Avusturya Ticari Vize başvurusu için Avusturya daki firmadan bir davet mektubu olması gerekmektedir. Fuar Ziyareti Başvurusu için ise mutlaka fuar biletinizin alınmış olması gereklidir.

Gerekli belge / evraklar için bizimle irtibata geçiniz.

Avusturya Kültürel/Sportif Vizesi

Spor etkinliklerine, Kültürel etkinliklere veya konferanslara katılım amacıyla Avusturya’ya seyahat edeceklerin başvuracağı Schengen vizesi türüdür.

Kültürel bir etkinliğe veya konferansa katılacaklardan, etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmeti sunanla imzalanmış sözleşme veya eser sahibi için gönderilen davetiye talep edilmektedir.

Bir spor faaliyeti için seyahat planlandıysa;  ilgili spor kulübü veya federasyon tarafından gönderilmiş katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi istenmektedir.  Ayrıca başvuran kişinin sporcu lisansı sahibi olması gerekmektedir.

İstenen diğer belgeler hakkında yardım almak için Vize Ankara danışmanlarıyla irtibata geçebilirsiniz.

AVUSTURYA – ÇALIŞAN

 

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Davetiye var ise davetiye numarası, davetiye gönderenin oturum kartı ya da pasaport fotokopisi, maaş bordrosu,

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Şirket antetli kağıdına, yetkili tarafından imzalanmış izin yazısı,

 

  • Şirketin antetli kağıdına yetkili tarafından imzalanmış çalışma yazısı

 

  • SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Detaylı hizmet dökümü (E-Devlet’ten Barkodlu Olarak) , Son 4 Aylık Maaş Bordrosu,

 

  • Çalışılan Firmaya Ait;

 

    • Vergi Levhası Fotokopisi,

 

    • İmza Sirküleri Fotokopisi,

 

    • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi,

 

    • Oda Sicil Kayıt sureti fotokopisi,

 

    • Faaliyet Belgesi Fotokopisi,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

  • İkametgah Belgesi

 

 

 

 

 

 

AVUSTURYA – EMEKLİ

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Davetiye var ise numarası, davetiye gönderenin oturum kartı ya da pasaport fotokopisi, maaş bordrosu,

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • E-Devlet’ten alınmış emeklilik belgesi

 

  • Maaş alınan bankadan son 6 aylık, içerisinde minimum 3.000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır, başka banka/birikim hesaplarınız varsa hesaplara ait son 4 aylık ekstre alınmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

  • İkametgah

 

AVUSTURYA – İŞVEREN

 

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

 

  • Davetiye numarası, davetiye gönderenin oturum kartı ya da pasaport fotokopisi, maaş bordrosu,

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Detaylı Bağ-Kur dökümü,

 

  • Vergi Levhası Fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri Fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt sureti fotokopisi,

 

  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi,

 

  • Şirket antetli kağıdına İmzalı kaşeli Vize talep dilekçesi

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

 

 

 

AVUSTURYA – KAMU ÇALIŞANI

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Davetiye numarası, davetiye gönderenin oturum kartı ya da pasaport fotokopisi,
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Çalıştığınız kurumdan yetkili tarafından imzalanmış izin gidiş tarihlerinizi belirten izin yazısı,

 

  • Çalıştığınız kurumdan yetkili tarafından imzalı çalışma belgesi,

 

  • Son 4 aylık maaş bordrosu,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

  • İkametgah

 

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat