Avusturya Vize İşlemleri

Avusturya Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bordo pasaporta sahip olması veya 180 gün içerisinde 90 günü aşacak sürelerle Avusturya’ya seyahat etmeleri halinde vize başvurularında bulunmaları gerekmektedir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaporta sahip olan kişilerin ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla vize muafiyetleri söz konusu olacaktır. Kısa süreli vize başvuruları için şahsen konsolosluğa yapacağınız başvurular kabul edilmeyecektir. Ancak vize danışmanlık merkezleri ile iletişime geçerek sorunlarınızın çözülmesini sağlayabilirsiniz. Aracı kurumlar tarafından gerçekleştirilecek olan başvurular neticesinde talep edilebilecek ek belge ve mülakata ilişkin bilgilendirmeler yapılacaktır.

 

Avusturya vizelerinizi sorunsuz bir şekilde alabilmeniz için tamamlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Son 3 ayı kapsayan bordro ve banka hesap dökümleri gibi belgelerin de bulunması gerekecektir. Böylelikle maddi gücünüzün yerinde olduğunu, mesleğinizi ve masraflarınızı karşılayacak güçte olduğunuzu ispat edebilirsiniz. Tüm evraklarınızın güncel şekilde hazırlanması için yardımcı olacak ekiplerimizin desteğini alabilirsiniz.

 

Avusturya seyahatlerinizi gerçekleştireceğiniz pasaportlarınızın 10 yıldan daha eski olmamasına dikkat edilecektir. En az 2 adet boş sayfasının bulunması zorunlu olan pasaport özelliklerinin eksik olması halinde başvurularınız vize reddi sonucu ile gelebilir.

 

Bireysel olarak başvuru yapan kişilerin olumlu sonuç alma oranları çok daha düşüktür. Belgelerin zamanında teslim edilmemesi, randevuların geciktirilmesi, evraklarda hatalı bilgilerin yer alması ve yanlış bilgilendirmelerin yapılması neticesinde vize reddi yanıtını almak kaçınılmaz olacaktır. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemeyen kişilerin vize danışmanlık ofislerimizi arayarak veya bizzat ziyaret ederek gerekli süreçleri öğrenmeleri mümkün olacaktır.

 

Avusturya seyahatleriniz için vize ücretlerinin güncel listesine ulaşmak, vize türlerine göre değişen vize harç bedellerini öğrenmek, seyahat sağlık sigortasını hangi kapsamda ve hangi fiyattan yapacağınızı netleştirmek, Avusturya seyahatiniz için gerekli olan rezervasyon işlemlerini zamanında ve uygun koşullarda gerçekleştirebilmek için hemen adım atmaya başlayabilirsiniz.

 

Sorunsuz ve kusursuz bir şekilde tamamlanmasını isteyeceğiniz evraklarla ilgili olarak bilgileri bizlerden elde edebilirsiniz. Başvuru formunu hatasız, eksiksiz ve istenen özelliklerde hazırlamanız gerekmektedir. Türkçe dilinde hazırlayabileceğiniz formda tükenmez kalem kullanmanız zorunludur. Ayrıca büyük harflerle yapacağınız form doldurma işlemlerinde herhangi bir boş alanın olmaması gerekmektedir. Vereceğiniz bilgilerde tutarsızlıkların bulunmamasına ve çelişkili bilgilerin yer almamasına dikkat edilecektir. Sahte ve hatalı başvurular hızla tespit edilerek, başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

Avusturya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avusturya vizeleriniz için önemli olan diğer bir nokta ise biyometrik veri ibrazıdır. Son 5 yıl içerisinde almış olduğunuz Schengen vizeleri kapsamında VIS ibaresinin bulunması, yeniden başvuru yapmanızın gerek olmadığını göstermektedir. Bu durumda konsolosluk başvurularınızı şahsen almayacaktır. Ancak VIS ibaresi yoksa ve son 5 yıl içerisinde parmak izi ibrazında bulunmamışsanız, bu durumda randevu tarih ve saatinde hazır bulunmanız gerekmektedir. Hangi illerden başvuru yapacağınızı belirtmeniz halinde, yetki alanları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İstanbul Konsolosluğunun hangi illeri kapsadığına dair detaylı bilgileri elde edebilmek için bizleri arayabilirsiniz.

 

Yapacağınız başvurular yaklaşık olarak 6 ile 14 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. Bu sürelerin uzama ihtimalinin olduğunu unutmamalı ve 15 gün öncesinden başvurularınızı tamamlamalısınız. Böylelikle seyahat planlarınızla ilgili herhangi bir aksaklığın yaşanmasını engellemiş olacaksınız. Çağrı merkezlerimize 7/24 ulaşarak vize işlemleri ve süreçleri hakkında detaylı bilgileri elde edebilirsiniz. Herhangi bir hatalı davranışta bulunmamanız için sizleri yönlendirecek olan danışmanlarımızın tecrübeli ve bilgili olduğunu aktarmaktayız.

 

Vize harç ve ücretlerinin ödenmesinin ardından, vize reddi gibi durumlarda iadesi söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle ekstra masrafları yapmak istemeyen kişilerin profesyonel destek aldıkları görülmektedir. Yalnızca konsolosluğun vereceği kararın geçerli olacağını unutmamalı ve belirlenen çerçevede uygun başvurularda bulunmalısınız. Yetersiz bilgi ve belgeler nedeniyle mağduriyet yaşamamak için ofislerimizi tam zamanında aramaya özen gösterin.

 

Başvurularınız esnasında standart olarak istenecek evraklardan bazıları şu şekildedir:

 

l Pasaportlarınızın geçerliliğini belirli bir süre daha koruması ve 10 yıldan eski olmamasıdır. Ayrıca 2 adet boş sayfasının yan yana bulunmasına da dikkat edilmelidir.

l Vize başvuru formu başvuru sahipleri tarafından doldurulmalıdır. Seyahat amacı net olarak ifade edilmeli ve soru işaretine yer verilmemelidir. Ayrıca 18 yaşından küçük olan başvuru sahiplerinin velilerinin iznini alması ve imzasını taşıyan belgeleri sunması gerekmektedir.

l Güncel olarak çekilmiş biyometrik fotoğrafın istenen ölçü ve özelliklerde, 2 adet olması yeterlidir.

l Seyahatlerinizin bitiminde ülkeye geri dönüş yapacağınızı ispat eden bazı belgeler istenmektedir. Seyahat sağlık sigortası, rezervasyonlar, finansal durumu gösterir belgeler ve meslek gruplarına dair özel belgeler de bu dosyada bulunmalıdır.

Başvuru sahiplerinin öğrenci olması durumunda belgelemeleri istenmektedir. Emekli olan kişiler Avusturya başvurusunda emeklilik belgelerini ibraz etmelidir. Çiftçilerin ise Ziraat odasından aldıkları belgeleri sunmaları gerekecektir. İşveren ve çalışanlar ise maaş bordroları, çalışma belgeleri, işe giriş ve hizmet döküm belgeleri olmak üzere çeşitli sunumları yapmalıdır.

 

 Avusturya Vize Çeşitleri Nelerdir?

 

Seyahatlerinizi gerçekleştirebilmeniz için vize çeşitlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Pasaport türlerine göre belirli sürelerde muafiyetleri elde ederken, kısa veya uzun süreli Avusturya seyahatleriniz için vize başvurusunda bulunmanız gerektiğinde sürelere ve amaçlarınıza göre tercihleri yapmalısınız. 180 gün içerisinde 90 günden daha az süreli seyahatler kısa süreli olarak adlandırılmaktadır. Buna göre turistik, ticari, ziyaret, transit ve şoför vizesi gibi çeşitli kısa süreli vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Avusturya D tipi vize türleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşan seyahatler olarak tanımlanmaktadır. Kısa süreli seyahatler için şahsen başvurular kabul edilmezken, uzun süreli seyahatlerde ise konsolosluk kişilerin şahsen başvurmasını talep etmektedir.

 

Seyahatlerinizi gerçekleştirebileceğiniz amaçlar doğrultusunda doğru adımları atmanızın büyük önemi olacaktır. Sorunsuz bir şekilde başvuruları gerçekleştirmek için en pratik yöntemleri bizler sayesinde öğrenebilirsiniz. Tecrübeli danışmanlarımız ile iletişime geçerek detaylı bilgileri elde etmeyi başarabilirsiniz. En az 1 ay süre kala, en fazla ise 3 ay sürede başvurularınızı gerçekleştirmeniz önerilmektedir. Başvuru sahibinin 12 yaşından küçük çocukları kapsaması halinde ise randevu zorunluluğu bulunmamaktadır. Sizlere daima yardımcı olmayı hedefleyen ve başarılı adımları atan ekiplerimizin desteğini alabilirsiniz. Randevularınızın hızla oluşturulacağını ve tüm sorularınızın detaylı biçimde yanıt bulacağını aktarmaktayız.

 

Tüm Türkiye genelinden yapacağınız başvurularda adreslerimize ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz ile en yakın başvuru merkezine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecektir. Başkonsolosluk veya Büyükelçilik kanalına ulaştırılması gereken dosyalarınızla ilgili olarak tüm yeni gelişmeleri takip edebilirsiniz. Zorunlu olan evrakların belirlenmesi ve hazırlanmasında doğru tercihleri bu sayede yapabileceksiniz. Evrak listesine ulaşabilmek ve mail üzerinden bilgilendirmeleri alabilmek için geç kalmadan bizleri aramaya başlayabilirsiniz.

 

Yapacağınız görüşmelerde herhangi bir ücretin talep edilmesi söz konusu olmayacaktır. Avusturya Erasmus vizesine başvurmak isteyen kişilerin 90 günü aşacak projeleri için uzun süreli D vize türüne başvurmaları gerekmektedir. Erasmus değişiminde en çok tercih edilen ülkelerden birisi olan Avusturya’nın eğitim, yaşam ve iş şartlarına göz atarak kararınızı daha net biçimde verebilirsiniz. Uzmanlarımız sayesinde en kısa sürede geri dönüşler ielde edebilir ve en yakın ofislerimiz aracılığıyla detaylara ulaşabilirsiniz. Pek çok Türk öğrencinin tercih ettiği bir ülke olan Avusturya’da konaklama, dil eğitimi ve daha pek çok konu ile ilgili merak ettiğiniz tüm konuların sonuçlandırılmasını sağlıyoruz.

Avusturya Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi

Avusturya’da ikamet eden bir akrabasını veya arkadaşını ziyaret etmek isteyenler için gerekli olan Schengen vizesi türüdür. Avusturya’ya Aile/Arkadaş ziyareti vizesi için gidecek olan kişiler, Avusturya’daki yakınları tarafından gönderilen davetiyeyi başvuru evraklarına eklemelidirler. Orijinal davetiye Avusturya’da ziyaret edilecek kişinin ikamet ettiği bölgedeki belediyeden onaylı olmalıdır. Davet eden kişi, Avusturya vatandaşı ise, kimlik belgesi fotokopisi eklenmeli; Avusturya vatandaşı değilse ikamet belgesinin fotokopisi dosyaya konmalıdır.

Başvuruda istenen diğer belgeler hakkında bilgi edinmek ve başvurunuzda size yardımcı olabilmemiz için, vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Avusturya Aile Arkadaş ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri,  Akraba ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri, Arkadaş Ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri, için Ankara’dan Danışmanlık Hizmeti veren bir acentayız, Türkiye’den Avusturya Vize başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız veya Türkiyede oturum izini almış olmanız gerekmektedir. Avusturya Vizesi yaklaşık sonuçlanma süresi 7-10 işgünü arasındadır. Ancak Büyükelçilik konsolosluk daha uzun süredede değerlendirebilir. Avusturya’dan davetiye çıkarıldığında size ESB ile başlayan bir ID  numarası verilecektir. Bu davetiye numarasını başvuru merkezine bildirmeniz gerekmektedir.

Avusturya Ticari Ve Fuar Vizesi

Avusturya’ya iş toplantısı, konferans, fuar, seminer gibi bir etkinliğe katılmak maksadıyla seyahat edeceklerin başvuracağı Schengen vizesi kategorisidir. Avusturya ticari vizesine başvuracak olanlar, kendilerini davet eden kuruluşun/şirketin antetli kağıda yazılmış davetiyesini, başvuru evrakına eklemelidirler. Elektronik Davetiye, davet eden Avusturyalı şirket tarafından Avusturya Konsolosluğu’na hitaben, İngilizce veya Almanca olarak yazılmış olmalıdır. Davet edilen kişinin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, görevi, seyahatin nedeni- amacı, seyahat süresi, seyahatin sponsoru ve şahsın Avusturya’yı ne zaman terk edeceği gibi bilgileri içermelidir.

Ticari vize başvuruları için gerekli diğer belgelerin neler olduğu konusunda bilgi almak için vize danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz.

Avusturya Ticari Ziyaret Vize Başvurusu İşlemleri, Fuar Ziyareti Vize Başvurusu İşlemleri için Ankara’dan Danışmanlık Hizmeti veren bir acentayız, Türkiye’den Avusturya Vize başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız veya Türkiyede oturum izini almış olmanız gerekmektedir. Avusturya Ticari / Fuar Vizesi yaklaşık sonuçlanma süresi 7-10 işgünü arasındadır. Ancak Büyükelçilik konsolosluk daha uzun süredede değerlendirebilir. Avusturya Ticari Vize başvurusu için Avusturya daki firmadan bir davet mektubu olması gerekmektedir. Fuar Ziyareti Başvurusu için ise mutlaka fuar biletinizin alınmış olması gereklidir.

Gerekli belge / evraklar için bizimle irtibata geçiniz.

Avusturya Turistik Vizesi

Avusturya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu ülkeye seyahatlerinden önce Avusturya Schengen turistik vizesi almaları gerekmektedir. Bununla beraber resmi pasaport sahibi kişiler, ziyaretlerinin 90 günü geçmemesi ön koşulu ile Avusturya vize işlemlerinden muaftırlar. AB ülkelerinde ikamet izni olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da vizeden muaftır.

Avusturya Schengen turistik vizesine başvuruda bulunan kişidenpasaport, vize başvuru formu, biometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, turistik vize talep dilekçesi kişinin finansal durumunu gösteren belgeler ve seyahat planı detayları talep edilmektedir. Ayrıca elçiliğe sunulacak evrakların İngilizce veya Almanca dillerinden birine tercüme edilmiş olması gerekmektedir.

 Avusturya Konsolosluğu, şahsi vize başvurularını kabul etmemektedir. Vize başvuruları, akredite seyahat acenteleri ve vize danışmanlık firmaları aracılığı ile kabul edilmektedir. Avusturya Turistik Vizesi başvurunuzda size yardımcı olabilmemiz için vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Avusturya Turistik Vize Başvurusu İşlemleri için Ankara’dan Danışmanlık Hizmeti veren bir acentayız, Türkiye’den Avusturya Vize başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız veya Türkiyede oturum izini almış olmanız gerekmektedir.

Avusturya Vizesi yaklaşık sonuçlanma süresi 7-10 işgünü arasındadır. Ancak Büyükelçilik konsolosluk daha uzun süredede değerlendirebilir. Avusturya’dan davetiye yok ise Otel rezervasyonunuz, tur planınız, uçak rezervasyonunuz olması gerekmektedir

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat