Yunanistan Vizesi

YUNANİSTAN TURİSTİK VİZESİ

Yunanistan, Schengen Bölgesi ülkelerindendir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bu ülkeye yapacakları seyahatler için vize uygulamaktadır. Ancak hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport hamilleri, Schengen bölgesine seyahatlerinde 90 günü aşmamak şartıyla vizeden muaftırlar.

Yunanistan İstanbul, Edirne, İzmir Başkonsoloslukları ve Ankara Büyükelçiliği vize başvurularını kabul etmektedir. Vize başvurularının yapılacağı yer, kişilerin yaşadıkları ile göre belirlenmektedir. Kısa süreli vize başvuruları doğrudan büyükelçilik ve konsolosluklara yapılabileceği gibi, yetkilendirilmiş seyahat acenteleri ve vize başvuru merkezleri tarafından da yapılabilmektedir.

Yunanistan turistik Schengen vizesine başvurabilmeniz için, seyahat amacınızın gezi olması ve bu amacınızı ispatlayan otel rezervasyonunu, uçak bileti, seyahat planı gibi bilgileri paylaşmanız gerekir. Ayrıca sizden pasaport, fotoğraf, kimlik fotokopisi, başvuru formu gibi standart belgeler yanında; emekli, memur, işçi, işveren, öğrenci olmanıza göre değişkenlik gösteren birçok belge talep edilecektir.

Vize Ankara başvuru merkezi size istenen evrakların temini ve başvurunuzun problemsiz bir şekilde gerçekleşmesi için danışmanlık yapacak başkent merkezli bir şirkettir. İşlem süreci ile ilgili bilgi almak için vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

YUNANİSTAN AİLE ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Yunanistan’da ikamet eden arkadaşını veya bir aile büyüğünü ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken Schengen vizesi türüdür. Bu vizeye başvuranlar vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır. Vize başvurusunda önemli bir husus da Yunanistan’daki tanıdıklarınızdan alacağınız davet mektubudur. Bunlara ilaveten Pasaport, seyahat amacını açıklayan şahsi dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve mesleki belgeler gibi birçok evrak hazırlanmalıdır.

Başvuruda istenen tüm belgeleri öğrenmek ve başvurunuzu vize danışmalarımız aracılığıyla sonuçlandırmak için Vize Ankara başvuru merkezini arayabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya uygulamasından da bize mesaj yollayabilirsiniz.

YUNANİSTAN TİCARİ VİZESİ

Yunanistan’a ticari faaliyetlere katılmak veya ortaklık kurmak için seyahat edecek olanlar bu vize kategorisine başvurmalıdırlar.  Bu başvuruda istenen belgeler turistik vize ile benzerlik taşımaktadır. Aradaki en önemli fark ticari ilişkileri gösterecek evraklardır. Bunların en önemlisi ise davet mektubudur. Yunanistan’da bulunan firmadan antetli kağıda yazılmış kaşeli ve imzalı davetiye mektubu ve mektubu imzalayan kişiye ait kimlik fotokopisi talep edilmektedir.

Yunanistan ticari vizesi başvurusunda istenen belgeler hakkında bilgi almak ve vize işlemleriniz konusunda size yardımcı olabilmemiz için, Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz.

YUNANİSTAN TİCARİ VİZESİ

Yunanistan’a ticari faaliyetlere katılmak veya ortaklık kurmak için seyahat edecek olanlar bu vize kategorisine başvurmalıdırlar.  Bu başvuruda istenen belgeler turistik vize ile benzerlik taşımaktadır. Aradaki en önemli fark ticari ilişkileri gösterecek evraklardır. Bunların en önemlisi ise davet mektubudur. Yunanistan’da bulunan firmadan antetli kağıda yazılmış kaşeli ve imzalı davetiye mektubu ve mektubu imzalayan kişiye ait kimlik fotokopisi talep edilmektedir.

Yunanistan ticari vizesi başvurusunda istenen belgeler hakkında bilgi almak ve vize işlemleriniz konusunda size yardımcı olabilmemiz için, Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz.

YUNANİSTAN KÜLTÜREL ETKİNLİK VE SEMİNER VİZESİ

Yunanistan’a bir kültürel etkinliğe katılmak isteyenler, diğer standart Schengen vizesi evraklarına ek olarak,  etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen bir davetiyeyi veya kültür hizmeti veren kurum tarafından imzalanan sözleşmeyi dosyalarına eklemelidirler. Davetiyelerin ıslak imzalı kaşeli olması ve orijinal nüshalarının vize başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.

Vize başvurusu ile ilgili detaylı bilgi almak için Vize Ankara başvuru merkezini arayabilir ve vize danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

.
Sportif Etkinliğe İlişkin Belgeler
Gönderen spor kulübü veya spor federasyonu tarafından alınmış sporcu lisansı.
Spor kulübü/spor federasyonu tarafından gönderilen davetiye veya spor etkinliğine katılımı onaylayan akreditasyon belgesi.
Başvuru sahibi tarafından yazılan seyahat amacını belirten dilekçe.

YUNANİSTAN – ÇALIŞAN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Çalışılan kurumdan antetli kağıda alınmış gidiş tarihlerini kapsayan izin yazısı,

 

  • SGK İşe Giriş Bildirgesi,

 

  • SGK Hizmet Dökümü,

 

  • Son 3 aylık Maaş Bordrosu,

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti fotokopisi,

 

  • Faaliyet Belgesi fotokopisi,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

  • Nüfus müdürlüğünden protokol yazısı

 

  • E devletten yurt dışı giriş çıkış belgesi

 

  • Öğrencilerden Öğrenci Belgesi

YUNANİSTAN – İŞVEREN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 5000TL bulunan bankadan ıslak imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Detaylı Bağ-Kur dökümü (E-Devlet’ten Barkodlu olarak alınması gerekiyor)

 

  • Sahip olunan firmaya ait;

 

    • Vergi Levhası fotokopisi,

 

    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

    • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

    • Oda Sicil Kayıt Sureti fotokopisi,

 

    • Faaliyet Belgesi fotokopisi,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • Nüfus Müdürlüğünden protokol yazısı

 

  • E devletten Yurt dışı giriş çıkış belgesi

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

  • İkametgah

 

  • 18 Yaş altı Anne/Baba’dan Muvaffakatname

 

  • Öğrencilerden öğrenci belgesi

YUNANİSTAN – EMEKLİ

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • E-Devlet’ten alınmış Emeklilik Belgesi ,

 

  • Nüfus Müdürlüğünden Protokol yazısı

 

  • E devletten Yurt Dışı giriş çıkış listesi

 

  • Son 3 ayın maaş hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 5000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu – ruhsat fotokopileri,

 

  • Kimlik fotokopisi,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren), Nüfus müdürlüğünden alınması gerekmektedir.

 

  • İkametgah

 

  • 18 yaş altı kişilerden Anne/Baba dan Muvaffakatname

YUNANİSTAN – KAMU ÇALIŞANI

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Kurumdan alınmış izin yazısı,

 

  • Çalışılan kurumdan, yetkili tarafından imzalı kaşeli görevinizi belirten çalışma yazısı,

 

  • Nüfus Müdürlüğünden Protokol yazısı

 

  • E devletten Yurt Dışı giriş çıkış belgesi

 

  • Son 3 aylık maaş bordrosu,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Kimlik fotokopisi,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • 18 yaş altı kişilerden Anne/Babadan Muvaffakatname

 

  • Öğrencilerden Öğrenci Belgesi

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat