Takım Oyununu Seviyoruz!

Takım çalışmamız vize işlemlerinde hızlı ve etkili olmamızın en büyük nedeni.

Her Zaman Yanınızdayız!

Vize işlemleri zorluklarını aşarken uzman kadromuzu hep yanınızda bulacaksınız.

Basit,Güvenilir,Yenilikçi!

Vize işlemlerinizi pamuk şekeri yer gibi kolayca yapıp, bilgilerinizi FBI ajanları gibi saklayıp, en son yenilikleri gelecekten getiriyoruz.

2001 yılından bu yana sektöründe lider

Vize Merkezi; kurumsal ve bireysel müşterilerimizin bürokratik engellere takılmadan, saatlerce konsolosluk kuyruğunda bekleyip gereksiz zaman kayıplarına uğramadan sorunsuz ve zamanında vize alabilmeleri için gerekli işlemleri yerine getirerek resmi mercilere ve konsolosluklara sunmak ve sonuç odaklı çalışmaktır. Güncel kampanyalarımızdan haberdar olmak için lütfen mail adresinizi giriniz.

Güncel Müşteri Yorumları

Yorumlarınıza çok değer veriyor, önerilerinizi keyifle yerine getiriyoruz.

Vize Merkezi - Schengen Vizesi - Vize Başvuru Hizmetleri

2001’de kurulan Vize Merkezi, uzman vize görevlileri, müşteriye mahsus temsilcisi, deneyimli ekibi ve en güncel verilerle donanımlı bilgi bankasıyla, ulusal ve uluslararası hizmet veren özel bir kuruluştur. Müşterilerine, doğrudan hükümet ve konsolosluklarına bağlı kaynaklar esas alınarak, tavsiye, bilgi, asistanlık ve temsilcilik servisi verir. Tüm dünya ülkeleri vize işlemleri için Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Konsolosluklardan istenen vize veya vizelerin alınabilmesi için gerekli tüm kriterlerin yerine getirilmesi esastır ve biz bunun için varız. Websitemizde her ülke için, her tür vize bilgisi, formu ve başvuru belgesi kullanımıza sunulmuştur. Firmamız bir devlet ya da konsolosluk kuruluşu değildir ve sadece müşterilerinin hizmeti, çıkarı, kolaylığı ve servisi için bağımsız olarak çalışır.

Bulgaristan Vizesi


Tarihi, doğası, yakınlığı ile ezelden beri Türkiye ile yan yana duran bu ülkenin insanı çeken güzellikleri Bulgaristan’ı bir parçamız haline getirmiştir. Bu bağlamda iki ülke arasında sürekli olarak bir gidiş geliş söz konusudur. Bu nedenle bu ülkeye sıkıntı yaşamadan gitmenin yolu  Bulgaristan vizesi almaktan  geçiyor. Bunun için bir takım uymanız gereken işlemler vardır. Başvurunuzdan önce, ‘ziyaret amacınızın' net olması gerekmektedir. Bunu belli ettikten sonra işlemlerinize başlayabilirsiniz. Bulgaristan vize başvurularında kullanılan pasaportlarda aranan özellikler ise ayrıntılı olarak paylaşılmıştır. Bulgaristan seyahatinden dönüş sonrasında en az 6 ay geçerlilik süresi aranmaktadır. Pasaporta vizenin basılması için en az 2 boş sayfaya sahip olmak gerekir ayrıca son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması da önem arz edilir.  Pasaportun aslı ile birlikte kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfanın fotokopisi kabul edilmektedir. Önceki yurtdışı seyahatlerine dair eski vizelerin sunulması başvuru sürecini olumlu etkileyen bir durumdur. Eski pasaportta bulunan kişisel bilgilerin, işlenmiş sayfaların ve özellikle eski vizelerin fotokopilerinin, Bulgaristan Konsolosluğu’na vize müracaatında hazır bulundurulması vizenin daha kısa sürede işlenmesine yardımcı olabilmektedir. Bulgaristan vizesi başvuruları için belirtilen başvuru formunu eksiksiz tamamlamak gerekir. Bulgaristan vizesi başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacaktır. Bulgaristan vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından oanylı olmalıdır. Reşit olmayan kişi sadece ebeveynlerinden birinin koruması altında ise, bu gerekliliği gösteren belge eklenmelidir. Bulgaristan vizesi için vize evrakları, dilekçe ve sıralama gibi bir takım özelliklerin tamamlanmış olması lazımdır.

Vize Merkezi olarak bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazırız. Deneyimli ekibimiz ve tecrübeli çalışanlarımızla bu hizmeti en ince teferruatına kadar halletmekten mutluluk duyarız. Bulgaristan vizesi için ayrıca eklemeniz gereken biyometrik fotoğraflarınız da hazır olmalıdır. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Bulgaristan vizesi için ayrıca turistik vize ücretlerinizin de ödenmesi gerekir. Burada ücret kişi sayısı ile orantılıdır. Gelir belgelerinizin olması gerekir ki Bulgaristan Konsolosluğu, turistik vize başvuru sahibinin Bulgaristan seyahatinin masraflarını karşılayacak yeterli maddi imkâna sahip olduğuna  dair bilgileri edinebilsin. Bu belgeler, şahsi banka hesabında EURO/TL veya USD karşılığı olarak görmelidir. Ayrıca İş/Mesleki durumu beyan eden belgeler ile Bulgaristan turistik vize başvuru işleminde bulunacak kişilerin bağlı bulundukları Kurum/Şirkette çalıştıklarını gösterir resmi belgelerin orijinalleri; SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümlerini de yanında bulundurması lazımdır. Ayrıca aklınızda bulunmalı ki Bulgaristan bir Schengen ülkesi değildir ve bu yüzden Bulgaristan vizesi ile Schengen bölgelerine giremezsiniz. Bunların yanında aklınızda olması gereken notlar arasında pasaportunuzun deforme olmaması, lekelenmemesi ve şüphe uyandıracak şekilde zarar görmemesi gibi durumlar bulunmalıdır. Her şeyiyle tamamlanmış bir Bulgaristan vizesi belgeleri başvuru yapıldıktan sonraki 2 ile 15 üş günü arasında bir sonuca bağlanır. Daha fazla bilgi ve güncelleme için Vize Merkezi şubelerimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Her türlü sorularınızı cevaplamaktan memnuniyet duyar ve Bulgaristan vizesi konusunda başarılar dileriz.

Amerika Vizesi


Dünyanın önemli noktalarından biri olan  Amerika her zaman ilgi çekmiştir. Ancak bu ülkeye gidebilmek için bir takım işlemleri halletmeniz sonra da  Amerika vizesi almanız gerekmektedir. Bunun için yapacağınız Amerika vize başvurusu için toplamanız ve uymanız gereken belgeler ve prosedürler bulunmaktadır. Amerika seyahati gerçekleştirecek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahatleri öncesinde pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika vize işlemlerini başlatmalıdırlar. Amerika seyahatinde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Amerika vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Türkiye Cumhuriyeti Hususi Pasaport (Yeşil) Türkiye Cumhuriyeti Hizmet Pasaportu (Gri) ve Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik Pasaport (Siyah) sahibi tüm kişiler ABD’yi ziyaret edecek T.C. vatandaşlarının ya da Türkiye’de uzun süreli ikamet izni (oturum izni) sahibi yabancıların, Amerika vizesi işlemleri için Ankara Amerika Büyükelçiliği veya İstanbul Amerika Başkonsolosluğuna vize müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Amerika vize başvuru sahibinin seyahat planlarının aksamaması için Amerika vize işlemlerine başlamak için ideal tarih, Amerika'ya muhtemel seyahat tarihinden en az 6-8 hafta öncedir. Amerika vize işlemlerinde bulunacak kişiler, “Amerika Göçmen Olmayan Vize” statüsünde başvuru yapmalıdırlar. Amerika Konsolosluğu Göçmen olmayan Amerika vizeleri ile başvuru sahibine Amerika’da, ziyaret, eğitim veya çalışma amacıyla geçici kalma hakkı tanır. Amerika vize başvurusu yapmadan önce hangi Amerika vizesi için başvuruda bulunduğunuzu bilmeniz son derece önemlidir. Ayrıca Amerika DS-160 Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru bir şekilde özellikle  İngilizce olarak yanıtlaması  gerekmektedir.

Vize randevusundan en geç 3 iş günü önce internet üzerinden online form doldurma işleminin bitmiş olması gerekmektedir. Burada aklınıza takılacak her türlü sorunuzu Vize Merkezi olarak cevaplamaktan memnuniyet duyacağımızdan da emin olabilirsiniz. Amerika vizesi halk arasında en korkutucu vize olarak bilinsede deneyimli kadromuzla bu işi güven içinde yapabilirsiniz. Başvuru yapmadan önceki tüm gerekli evrakları toplamanız özellikle önemlidir. Amerika Konsolosluğu yetkilileri ile vize mülakat randevusu için Amerika Konsolosluğuna/Büyükelçiliğine gelirken, seyahat sebebine uygun evrakların hazır bulunması zorunludur. Amerika Konsolosluğu vize randevu günü, başvuru sahibi ile Amerika vize mülakatını Türkçe ve İngilizce olarak yapmaktadır. Amerika Konsolosluğu yetkilileri, Amerika vize mülakatı öncesinde başvuru sahibinin parmak izini almaktadır. Amerika vize mülakatı sırasında parmak izinin alınması, DS-160 formundaki tüm sorulara doğru cevap verildiğini ve mülakat sırasında da doğruları söyleyeceğine dair verilen bir tasdik anlamı taşımaktadır. Amerika vizesi işlemleri için başvuru sahiplerinin Amerika Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin resmi tatillerini ve milli bayramlarını göz önünde bulundurmaları ise seyahate dair doğabilecek vize gecikme riskini ortadan kaldıracaktır. Bunların yanında pasaportunuzun temiz olması da size ayrıca avantaj sağlayacaktır. Üzerinde şüphe uyandıracak herhangi bir deformasyon olmamasına dikkat edin. Konuyla alakalı bir sorunuz olursa lütfen Vize Merkezi şubelerimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Daha fazla bilgi için sizi duymak isteriz. Seyahatlerinizde mutluluklar dileriz.

Almanya Vizesi


Her ülke gibi Almanya vizesi almak için de bazı vize ve evrak işlemleri bulunmaktadır.  Almanya vizeleri 90 günü geçmeyen izinler şeklindedir. Gerekli belgeler toplandıktan sonra aracı firma ile başvuru süreci başlar. Almanya vizeleri İDATA ofislerinin önem arz ettiği bir vize türünü taşımaktadır. Bu nedenle başvuru sahipleri için yetkilendirilmiş kurumlar belgeleri başvuru yapanlar için hazır hale getirmeli ve bu kişilerden istenilen belgelerin hazırlanması sürecinde gerekli evrakları almalı, düzeltmeli ve düzenlemelidir. Bunların doğru şekilde olması başvuru yapan kişilerin başarılı bir sonuç alması için önemlidir. Almanya vizesi için şunları bulundurmakta çok büyük yarar vardır:
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
  • 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz biyometrik fotoğraf
  • Eksiksiz doldurulmuş Almanya Vize Başvuru Formu
  • Almanya'da yaşayan kişi veya kişiler tarafından gönderilmiş davetiye; davetiye yok ise konfirme edilmiş otel rezervasyonu (Almanya'dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Almanya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Almanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını, vize talebinizi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
  • Şirket İmza Sirküleri
  • Şirket Vergi Levhası
  • Oda Kayıt ve Faaliyet Belgesi
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi
  •  Şirket Banka Hesabı
  • Ev Tapusu, Araç Ruhsatı (Var ise)
Almanya vizesi için başvuru yapan kişilerin pasaportlarının geçerlilik süresi gidiş ve geliş zamanını kapsamalıdır. Pasaport üzerinde herhangi bir oynama, yırtılma, lekelenme ve deformasyon olmamalıdır. İşlem süresi boyunca bu değişikliklerden kaçınılmalıdır. İDATA üzerinden uygulanan parmak izi uygulaması için gerekli randevulara zamanında gidilmeli ve belgeler hazır götürülmelidir. Bütün işlemler eksiksiz yapıldıktan sonra Almanya vize başvurusu için hazırlanmış belgeler Almanya Konsolosluğuna teslim edilir. Bu kurumlara asında genellikle 2 ile 15 iş günü arasında bir sonuç çıkar ve karara bağlanır. Ancak yine de bayram, özel durumlar ya da tatil günleri resmi tatiller gibi durumlar vize sonucundaki bu zamanı değiştirebilir. Almanya vizesi için başvuru yapan kişi ve kurumlar bu hususları göz önünde bulundurmalıdır. İşlemlerinizin güvenilir ve tam olması gibi durumlar için lütfen Vize Merkezimizle iletişime geçin. Almaya vizesi ile ilgili her türlü sorunuzu cevaplamaktan mutluluk duyarız.

Macaristan Vizesi


Macaristan vizesi almak için doğrudan Macaristan Konsolosluğu ile işbirliği için olması gerekiyor.  İşlemlerin başladığı ve devam ettiği süreç boyunca hazırlanması gereken belgeler, pasaport, biyometrik fotoğraf ve daha istenilen evraklar eksiksiz bir şekilde Macaristan Konsolosluğuna teslim edilmelidir. Bu belgelerin eksizsiz olması sürecin doğru şekilde işlemesi için son derece önemlidir. Bu yüzden vize danışmanlığı yapan vize merkezimiz kesinlikle bu süreçte başvuru sahiplerine yardımcı olmakta ve lazım olan her şeyi tecrübeli kadrosu ile size sunmaktadır. Macaristan vizesi için gerekli olan evrakların düzenlenmesi, hazırlanması ve uygun bir şekilde bir araya getirilmesi önemlidir. İşlem için gerekli her şey hazırlandıktan sonra Macaristan vizesi için Macaristan Konsolosluğundan randevu alınarak süreç resmileştirilir. Macaristan, Schengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Bu sebeple Macaristan’a kısa süreli (90 güne kadar) seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Macaristan Schengen vizesi için başvuru gerçekleştirmelidir. Ayrıca Macaristan vizesi biyometri işlemi dijital bir parmak izi uygulaması da içerir. Macaristan vizesi başvurularında talep edilen evraklar yapılacak seyahatin amacına göre farklılık göstermektedir. Ancak öncelikle dikkat edilmesi gereken şey Macaristan vizesi başvuru formunun eksiksiz ve doğru olarak doldurularak sunulmasıdır. Macaristan vizesi başvurularında ibraz edilmesi gereken evraklar genel olarak yapılacak seyahatin amacını, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını ve başvuru sahibinin Türkiye’ye dönme durumunu gösterir belgelerdir. Macaristan vizesi için talep edilen evraklar, diğer Schengen ülkeleri tarafından da vize başvurusunda sunulması gereken evraklarla büyük oranda aynıdır. Macaristan Schengen vizesi için ibraz edilen belgeler Türkçe ve İngilizce dilinde olmalıdır. Macaristan vizesi için işlemler işleme alındıktan sonra Macaristan Konsolosluğu tarafından gerekli çalışmalar 1 iş haftası ile 3 iş haftası arasındaki bir süreyi kapsayacak şekilde sonuçlanabilir.  Macaristan vizesi için gerekli olan pasaportun geçerlilik süresi boyunca zarar görmemesi, gidiş ve dönüş zamanını kapsayacak kadar geçerli bir süreye sahip olması çok önemlidir. Ayrıca Macaristan Konsolosluğunun iş günleri dışında tatil, resmi tatil, bayram ve benzeri durumlar için belirlediği zamanlar aralığında bu işlemler yapılmamaktadır. Bu hususların bilinmesinde son derece yarar vardır.

İngiltere Vizesi


İngiltere vizesi İngiltere Konsolosluğu tarafından istenilen işlem ve prosedürlerden oluşmaktadır. İngiltere vizesi için başvuru yapacak kişilerin belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlaması son derece önemlidir. İngiltere vizesi için en önemli iş başvuru formunun İngilizce olarak doldurulması önemlidir. İngiltere vizesi için gerekli belgelerin ve pasaportun hazır ve  eksiksiz olması süreci hızlandırmaktadır. İngiltere vize süreleri 6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl olarak değişmektedir. Birleşik Krallık Vize ve Göç İdaresi rejimi yönetmeliği uyarınca Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin giriş yapabilmesi için İngiltere vizesi gerekir. İngiltere Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen kişilerin İngiltere vizesi için temin etmeleri gereken evraklar, kişilerin İngiltere’ye yapacakları seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli İngiltere Ziyaretçi Vize başvuru işlemleri için hazırlanması gereken evrakların asıllarının yanında fotokopilerinin de mutlaka hazır bulundurulması gerektiği hatırlatılır. İngiltere vize başvuruları İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi (UK Border Agency) vize memurları tarafından değerlendirmeye alınması sebebiyle, İngilizce olmayan tüm destekleyici belgelerin tercümesi ile birlikte teslim edilmesi önemlidir. Tercüme edilmiş belgelerde, tercümanın adı, iletişim adresi ve aslına uygun tercüme edildiğine dair tasdik şerhi olmalıdır. Her tercüme belgesi üzerinde tarih ve tercümanın imzası mutlaka bulunmalıdır. İngiltere’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İngiltere vizesi başvurularını İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Büyükelçiliği, İngiltere Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler. Bu bağlamda yılların verdiği tecrübe ve başarı ile tanınan Vize Merkezi şubelerimize istediğiniz zaman ulaşabilir ve vize hizmetleri ve danışmanlığı için istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

İşlemler sırasında İngiltere vizesi için gerekli olan parmak izi alınması önemlidir. İngiltere Konsolosluğu İngiltere vizesi için gerekli belgelerin doğru şekilde hazırlanmasına çok önem verir. Bu işlemlerin eksizsiz belgelerle yapılması lazımdır. Özenle yapılmamış bir başvuru sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Söz konusu belgeler teslim alınırken kimlik bilgileri, seyahatin amacı ve seyahat tarihleri gibi konularda herhangi bir yanlışlık olup olmadığı teyit edilmelidir. Her şey özenli bir şekilde hazırlandıktan sonra İngiltere vizesi sonucu yapılan başvuru tarihinden itibaren 1 ile 3 iş haftası gibi bir süreçte sonuçlanır. İngiltere vizesi için görevlendirilen vize merkezi İngiltere vizesine başvuruda bulunan kişilere gerekli desteği sağlamalı ve bilgi aktarımında bulunmalıdır. İngiltere vizesi için gerekli olan evrakların yanında pasaportun geçerlilik süresinin ülkeye giriş ve çıkışından sonraki bir zamana kadar da devam ediyor olması son derece önemlidir. Yurtdışı seyahat engeli bulunmaması da aynı şekilde önemlidir. Başvuru yapıldıktan sonraki zaman süreci içinde pasaport üzerinde herhangi bir değişiklik olmaması, yırtılmaması, zarar görmemiş olması kesinlikle önemlidir. Daha sorunsuz ve başarılı bir İngiltere vizesi için Vize Merkezi şubelerimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Her türlü sorularınızı yanıtlamaktan ve İngiltere vizesi danışmanlığını yapmaktan memnuniyet duyarız.

Kanada vizesi


Dünyanın en barışçıl ülkelerinden biri olan Kanada vizesinde uygulanması ve uyulması gereken bazı işlem bulunmaktadır. Kanada'ya turistik amaçlı ziyaret edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kanada vizesi için Kanada Konsolosluğuna müracaatında bulunmakla mükelleftirler. Kanada’ya turistik amaçlı kısa süreli vize müracaatında bulunacak şahıslar müracaatlarını Kanada Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar, Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm Acenteleri aracılığıyla gerçekleştirebilmektedir. Kanada Vize başvuru işlemleri randevu sistemiyle çalışmamaktadır. Kanada Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar aracılığıyla başvuru yapılmalıdır. Burada bizler Vize Merkezi olarak Kanada vizesi için her türlü sorunuzu cevaplamaktan ve size bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Unutmamalısınız ki başarılı bir Kanada vizesi size dünyanın da kapılarını açacaktır. Bu yüzden uymanız gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve İran vatandaşlarının geçici konaklama vizesi, izin başvuruları ile Kanada vatandaşı olup Türkiye'de daimi oturma iznine sahip vatandaşların Kanada vizesi için başvurularını konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu kurumlar aracılığıyla gerçekleştirmelidir. Kanada vizesi başvurularında görev bölgesi zorunluluğu yoktur. Kanada vizesi için başvuru işlemleri 10-12 iş günü içinde sonuçlandırılmaktadır. Kanada Konsolosluğuna yapılacak vize müracaatı işlemlerinin resmi tatil vb. bazı sebeplerden dolayı uzayabileceği göz önünde bulundurularak işlemlere seyahat tarihinden en az 1 ay öncesinden başlanmalıdır.

Pasaport - Kanada Turistik Ziyaret Vize başvurularında geçerliliği kabul edilen pasaportun özellikleri belirtildiği gibidir. Vize başvuru tarihinden ileriye doğru en az 6 ay geçerlilik süresine sahip ve son on yıl içerisinde çıkarılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportun ve pasaportta daha önceden alınmış Schengen, ABD, İngiltere, İsviçre vizeleri varsa fotokopileri gerekmektedir. Kanada vize başvuru formu ve aile bilgi formu - Kanada vizesi müracaatının yapılabilmesi için online "Vize Başvuru Formu" ve "Aile Bilgi Formu"; Kanada Konsolosluğu’nun web sitesi üzerinden doldurulmalıdır. Portal üzerinden Kanada Vizesi Başvuru Formu’nun İngilizce ya da Fransızca olarak eksiksiz yanıtlanması, imza ve başvuru tarihli bölümlerinin eksiksiz doldurulması halinde onaylanmaktadır. Ayrıca diğer belgeleri de şu şekilde sıralayabiliriz: Biyometrik fotoğraf, Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi, Kanada turistik ziyaret vize talep dilekçesi, Mesleğe ilişkin belgeler, Finansal durumu belgeleyen evraklar gerekmektedir. Başvuru sonucu değişkenlik göstermekle beraber Kanada Başkonsolosluğunun vize talep yoğunluğuna göre bu vize talebiniz araştırmaya girmedi ise en erken 11 günde, en geç 21 günde sonuçlanmaktadır. Ankara Kanada Konsolosluğu vize talebinizi sonuçlandırdığında size bir mail göndermektedir. Bu mailden sonra isterseniz Vize Merkezi şubelerimizden Kanada vizenizi alabilirsiniz ya da dilerseniz biz size bunları gönderebiliriz. Bunlarla birlikte sağlıklı bir Kanada vizesi için ayrıca pasaportun güvenirliliğini etkileyecek yırtılma, zedelenme, deforme olma, lekelenme gibi durumlardan kaçınılmalıdır. Her şeyin yerli yerinde olduğu bir Kanada vizesi başvurusunun olumlu olması ve hızlı sonuçlanması açısından son derece önemlidir. Daha fazla bilgi için aklınıza takılan her türlü sorunuzu bizimle paylaşabilirsiniz. Deneyimli kadromuzla Vize Merkezi olarak size bu hizmeti vermekten memnuniyet duyarız.

Yunanistan Vizesi


Şirin ve güzel mimarisiyle dikkat çeken bir Avrupa ülkesi ise Yunanistandır. Vize işlemleriniz için,  gerekli bir takım işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler genellikle 90 günü geçmeyen vize başvuruları için son derece önemlidir. Bunlar Yunanistan Konsolosluğu tarafından sunulmuş belge ve evraklardır. Yunanistan bir Avrupa Birliği üyesi ve Schengen topluluğu üye ülkesidir. T.C. Vatandaşları Yunanistan seyahatleri öncesi Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) sahibi olmaları halinde veya Pasaportlarında geçerli Schengen vizeleri yok ise bu ülkeye Yunanistan vizesi alarak seyahat etmeleri mecburidir. Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) Pasaport sahipleri ise; 180 gün içinde 90 ikame günü süreyi ihlal etmeme koşulu ile ülkeler arasında yapılan vize muafiyeti anlaşması nedeni ile Yunanistan vize işlemlerinde muaf tutulacaklardır. Yunanistan' da maksimum 90 gün konaklayacak kişiler Yunanistan Schengen vizesi için müracaat gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yunanistan' da maksimum 90 gün konaklayacak kişiler Yunanistan vizesi için başvuru gerçekleştirmeleri gerekirken Yunanistan vize başvuruları kısmen Yunanistan Konsolosluklarına gerçekleştirilebilecektir. Yunanistan Başkonsolosluğu İstanbul Yunanistan Schengen vize başvurularını yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. Vize başvuru sahipleri Yunanistan Schengen vizesi için başvurularını yetkili başvuru merkezlerine gelerek gerçekleştirebilirler. Yunanistan vize başvuru merkezleri randevu sistemi ile vize başvurularını kabul etmektedir. Yunanistan vizesi için başvuruda bulunacak kişiler Yunanistan vizesi randevularını alarak başvuru merkezlerini ziyaret etmeleri önemle tavsiye olunur. Yunanistan vizesi işlemleri için başvuru merkezi, 08.30 ila 17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Belgelerinizin ve işlemlerinizin aksamaması ve daha sağlıklı bir vize alabilmeniz için gerekli her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatan ve bu konuda yardımcı olan Vize Merkezi şubelerimize Yunanistan vizesine dair ne varsa sorabilirsiniz. Size güvebilir kadromuzla yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Daha sağlıklı ve başarılı bir Yunanistan vizesi için bilmeniz gereken başka hususlar da şunlardır:

Yunanistan’ da 90 günden daha az bir süre konaklama yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye oturum izni sahibi yabancı uyruklu vatandaşlar; Yunanistan’ a Tatil, Tur ve Gezi amaçlı seyahat gerçekleştirecek olmaları halinde Yunanistan Turistik Schengen Vizesi için başvuruda bulunmalıdırlar. Kişiler Yunanistan Turistik Vizesi için müracaatları Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirebilirler. Yunanistan’ a İş görüşmesi, Fuar, Toplantı ve Müşteri ziyaretinde bulunmak için seyahat edecek olmaları halinde ise Yunanistan Ticari vize için başvuruda bulunmaları gerekecektir. Yunanistan Ticari Vize başvuruları, Yunanistan vizesi başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilir. Yunanistan’ a bu ülke de bulunan aile, akraba ve arkadaşlarını ziyaret etmek için seyahat edecek kişiler Yunanistan aile ziyareti vizesi için başvuruda bulunmaları gerekecektir. Yunanistan aile ziyareti vizesi için başvurular Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilir. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport sahibi kişilerin Yunanistan’ a olan seyahatleri öncesi pasaportlarında geçerli Schengen vizeleri yok ise Yunanistan vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur. T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaporta sahip vatandaşlar ise yıl içerisinde 90 ikame günü süreyi ihlal etmeme koşulu ile Yunanistan vize işlemlerinde bulunmaları gerekmez. Ancak söz konusu pasaportlara sahip kişiler seyahatleri öncesi Pasaport geçerlilik sürelerini kontrol etmeleri önemle rica olunur. Yunanistan Konsoloslukları Yunanistan kısa süreli vize başvurularını istisnai durumlar dışında Konsolosluğa kabul etmemektedir. Burada bizler Vize Merkezi olarak size gerekli her türlü yardımı yapmaktan son derece mutluluk duyarız. Yunanistan Konsolosluğu ve Tüm Schengen üye ülkeler 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine geçmiş bulunmaktadır. Bu sebeple Pasaportunda ‘’VİS’’ ibaresi bulunmayan kişiler Yunanistan ve diğer Schengen ülkeleri için yapacak oldukları Schengen vize müracaatları için biyometrik bilgilerini ibraz etmekle yükümlü olacaklardır. Başka hususlar da şunlardır: Yunanistan vizesi için biyometrik veri ibrazı, Yunanistan vizesi başvuru formu. Yunanistan vizesi ile ilgili kafanıza takılan bir şey varsa ya da daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız güvenilir ve tecrübeli Vize Merkezi kadromuzla size her konuda yardımcı olmaktan son derece memnuniyet duyarız.

İspanya Vizesi


Avrupa’nın güneşi olan İspanya, gözde ülkelerden biridir.  Son derece önem arz eden ve giriş çıkışı yapılan İspanya’ya gidiş için bazı belgeler ve kurallar bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sayabiliriz: Yeşil, gri ve kırmızı pasaportlara vize uygulanmamaktadır. Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerini gerçekleştirebilmek için (Eğer pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmuyorsa) İspanya vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için İspanya vize başvurusu işlemlerine tabi tutulmamaktadırlar. İspanya’ya seyahat edecek olan kişiler 90 güne kadar olan seyahatleri için yapacakları vize başvurularını direkt olarak İspanya Konsolosluğu’na yapamamaktadır. Konsolosluk kısa süreli vize başvurularını direkt olarak kabul etmediğinden, kısa süreli İspanya vizesi talebinde bulunan kişiler vize başvurularını konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurumlara ya da Vize Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapmalıdır. Burada bizler Vize Merkezi olarak gerekli tüm yardımları güvenilir ve tecrübeli kadromuzla yapmaktan ve size İspanya vizesine dair her şeyi anlatmaktan, size yardımcı olmaktan son derece memnuniyet duyarız. Unutmayın ki başarılı bir İspanya vizesi size tüm Schengen kapılarını da açacaktır. Dolayısıyla İspanya’da kısa süreli (90 güne kadar) seyahatte bulunacak Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları İspanya Schengen vizesine başvurmakla mükelleftir. İspanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatleri için konsolosluğa doğrudan başvuru yapamamaktadır. Bu kişiler İspanya vizesi başvurularını İspanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapmalıdırlar. Burada bizler Vize Merkezi olarak size her türlü sorunuzda yardımcı olmaktan ve İspanya vizesini almanız için gerekli olan her şeyi bildirmekten son derece memnuniyet duyarız. Aklınızda bulunsun ki başarılı bir İspanya vizesi diğer ülkelere vize alımını da kolaylaştıracaktır. Bu nedenle bilmeniz gereken ayrıca birkaç şey daha var. Bunları şu şekilde sayabiliriz: İspanya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, İspanya Konsolosluğu’na ya da İspanyaya Büyükelçiliği’ne giderek Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar. İspanya vizesi başvurularında öncelikle vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru olarak doldurulup ibraz edilmesi talep edilmektedir. Başvuru formu dışında kalan evraklar yapılacak seyahatin amacına ve süresine bağlı değişebilmektedir. İspanya Konsolosluğu, İspanya vizesi için başvuruda bulunan kişilerden yapacakları seyahatin amacını, seyahat masraflarının karşılanma biçimini ve başvuru sahibinin Türkiye’ye geri dönmek konusundaki motivasyonunu teyit eden evrakları ibraz etmelerini istemektedir.

İspanya vizesi için talep edilen evraklar, diğer Schengen ülkeleri tarafından da vize başvurusunda talep edilmektedir. İspanya Konsolosluğu, İspanya vizesi başvuru harçlarını Schengen ortak kararlarına uygun olarak belirlemektedir. İspanya Konsolosluğu tarafından vize başvurularında talep edilen ücretler yalnızca vize başvuru ücreti olmakla beraber, İspanya vizesi başvurusu yapan kişilerin talep ettikleri İspanya vizesi türü ve başvuru şekli ücretlerde farklılık oluşmasına neden olmaktadır. İspanya vizesi işlemleri, evraklarla ilgili herhangi bir eksiklik yoksa ve / veya vize başvurusu resmi tatil (yılbaşı, bayram, paskalya) günlerine denk gelmemişse, 7 ile 10 iş günü içerisinde sonuca ulaştırılmaktadır. İspanya’ya seyahat edecek kişiler, seyahat planlamaları ile ilgili herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına vize başvurularını seyahat tarihinden 30 gün önce yapmalıdır. İspanya Vizesi başvurusu işlemlerinde kullanılacak pasaportlar 10 yıldan eski ya da yıpranmış olmamalıdır. İspanya vize işlemlerinde kullanılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Aksi durumda vize için başvuru yapan kişiler pasaportlarını yenilemelidir. Resmi tatiller vize işlemlerinde aksamalara neden olabileceğinden İspanya vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvuru işlemlerinin İspanya ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) denk gelip gelmediğine dikkat etmelidir. 18 yaşından küçük (Reşit olmayan) kişiler vize başvurularını ebeveynleri, yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden noter tasdikli belge ile yapmalıdır. İspanya vize işlemleri için sunulan seyahat belgesi (pasaport) İspanya seyahatinin bitiminden 3 ay 15 gün sonrasına kadar geçerliliğini korumalıdır. Bütün bunlara rağmen aklınıza takılan bir şey olursa güvenilir ve tecrübeli Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir, Vize Merkezi şubelerimize yazabilirsiniz. Merak ettiğiniz her şeyi yanıtlamaktan ve İspanya vizesi konusunda size yardımcı olmaktan son derece mutluluk duyarız.

Hollanda Vizesi


Özgürlükler ve yel değirmenleri ülkesi olan Hollanda vizesi için gerekli olan bir takım husus ve işlemler gerekmektedir. Hollanda ile Türkiye arasındaki vize uygulamaları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda vize işlemlerine tabi olmazlar. Söz konusu pasaport hamilleri pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi ( seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Hollanda vizesi işlemlerinden muaf tutulurlar. Hollanda’ya seyahatte bulunacak Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (pasaportlarında geçerli Schengen vizesi yoksa)bu ülkeye giriş yapabilmek için Hollanda vizesi başvurusunda bulunmak zorundadırlar. Hollanda Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Hollanda’ya kısa süreli (90 günden az) seyahatte bulunacak kişiler, Hollanda Schengen vizesi için başvuru yapmalıdır.  Hollanda Schengen Vizesi sahibi kişiler, seyahatlerini Hollanda'dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Hollanda Schengen vizesi ile seyahat edebilmektedirler. Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün ikamet etme imkânı sağlamaktadır. Ancak Schengen vizesine ilk defa müracaat edecek kişilere kısa süreli (1 hafta) vize verilir ve bu süre daha sonraki seyahatlerde kademeli olarak arttırılır. Ancak, vizenin kullanımı ve Hollanda seyahatlerinin sıklığı vize süresi bazı durumlarda kişilere daha uzun süre konaklama olanağı sağlanmaktadır. Hollanda Krallığı’na seyahatte bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda Vizesi başvurularını Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler. Burada yılların deneyimli ve güvenilir kadrosu olan Vize Merkezi çalışanlarımızla size her türlü bilgi yardımında ve danışmanlıkta en doğru ve en güvenilir hizmeti sağlamaktan son derece mutluluk duyarız. Hollanda vizesine dair sormak istediğiniz her şeyi çekinmeden sorabilirsiniz.

Hollanda Konsolosluğu, kısa süreli (90 günden az) seyahatlere ilişkin vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) birebir kabul etmemektedir. Bu nedenle Hollanda’ya kısa süreli (90 gün süreli) seyahat etmek isteyen kişiler vize işlemlerini Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilirler. Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişilerden biyometrik tarama (parmak izi taraması) talep edilmektedir. İlk olarak 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanmaya başlayan Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS), tüm Avrupa Birliği (AB) Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Kimlik sahteciliğini engellemek ve vize başvuru sürecini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan biyometri işlemi ile ilgili veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilmektedir. Dolayısıyla vize başvurusunda  bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biyometrik veriler( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunması gerekmektedir. Hollanda vize başvurusunda kullanılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Aksi durumda vize başvurusunda bulunan kişi yeni pasaport çıkartmalıdır. Hollanda vize işlemlerinde kullanılacak pasaport son 10 yılda çıkartılmış olmalı ve geçerliliğini Hollanda vizesi geçerlilik tarihinin bitiminden 3 ay sonrasına kadar korumalıdır. Hollanda Konsolosluğu Türkiye ve Hollanda resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir. Vize başvurusunun resmi tatil tarihlerine tekabül etmesi Hollanda Vizesi işlemlerinin uzamasına neden olacağından Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvurusunun Hollanda ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı,  Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) tarihlerine denk gelip gelmediğine dikkat etmelidir. Reşit olmayan (18 yaşından küçük) kişiler Hollanda Vizesi başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte yapmalı ya da noter tasdikli muvafakatname belgesi ile birlikte başvurmalıdır. Hollanda Konsolosluğu, Hollanda vize başvurusu ile ilgili gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini ek görüşmeye çağırabilir. Bütün bunlar sağlandıktan sonra her şeyi Hollanda Konsolosluğuna aktarılır ve süreç başlar. Hollanda vizesine dair merak ettiğiniz her şeyi sorabileceğiniz Vize Merkezi şubelerimizi arayarak daha ayrıntılı bilgi edinebilir ya da merak ettiğiniz herhangi bir şeyi sorabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Avusturya Vizesi


Bir Schengen ülkesi olan Avusturya vizesi için bilmeniz icap eden bir takım işlemler bulunmaktadır. Avusturya ile Türkiye arasında vize uygulaması bulunurken Türkiye vatandaşları bu ülkeye seyahatlerinden önce Avusturya Konsolosluğundan Avusturya vizesi almaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Avusturya vize işlemlerinde muaftır. Yine aynı şekilde AB ülkelerinden ikamet izni olan veya İsviçre ikamet izni olan Türkiye vatandaşları ise Avusturya vizesinden muaftır.  Avusturya Konsolosluğu, Avusturya vizesi için şahsi başvuruları kabul etmezken, başvuruları sadece Avusturya vize işlemleri için faaliyet göstermekte olan akredite vize danışmanlık firmaları aracılığı ile kabul etmektedir. Burada bizler Vize Merkezi olarak size danışmanlık yapmaktan son derece memnuniyet duyarız. Yılların verdiği tecrübe ve güvenilirlikle her türlü Hollanda vizesi danışmanlığını yapmak üzere hazır bulunuyoruz. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilir ve daha ayrıntılı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Avusturya vizesi için gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayın ve Avusturya vize uyum koşullarını tam olarak yerine getirin. (Evraklarınızın güncel veya maksimum son 3 ay içerisinde alınmış olmasına özen gösterin). Avusturya vizesi işlemlerinde kullanacak olduğunuz pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Ayrıca yine bu pasaportunuzun Avusturya seyahatinizden döndükten sonra en az 6 ay geçerliliği ve en az 2 boş sayfasının bulunması zorunludur. Avusturya Konsolosluğuna şahsi başvuru yapılamamaktadır. Burada bizler Vize Merkezi olarak size her türlü danışmanlık hizmeti sağlamaktan memnuniyet duyacağız.

Avusturya vize başvuru formu, Avusturya Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir belgedir. Avusturya vize başvuru formu İngilizce ve Almanca hazırlanmış bir belgedir  Avusturya Konsolosluğu, vize talebinde bulunan şahıslar hakkında bu form aracılığı ile bilgi edinirken, başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı ve Avusturya vizesi için gerekli evraklar arasında bulundurulmalıdır. Avusturya vize başvuru formunun olmadığı başvuru dosyaları Avusturya Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyecektir. Avusturya vize başvuru formu öncelikle, İngilizce, Almanca veya Türkçe olarak doldurmaya olanak vermektedir. Avusturya vize başvuru formunun doldurma işlemi sırasında ise, tükenmez kalem kullanmalı, büyük harfle doldurmalı ve başvuru formunda herhangi bir boş alan bırakılmamalıdır. Ayrıca Avusturya vize başvuru formunda verecek olduğunuz bilgilerin Avusturya vizesi için gerekli evraklarda beyan etmiş olduğunuz bilgileri desteklemesine önem veriniz. Evraklar arasında bulunan çelişki, hatalı bilgi veya sahte bilgiler başvuru işlemlerinizi geçersiz kılacaktır. Bu evrakların durumunuz ile ilişkili olanlarını seyahatinizden maksimum son 3 ay önce organize etmelisiniz. Avusturya Konsolosluğu güncel tarihi içermeyen evraklarınızı işleme almayacaktır. Avusturya vize uyum koşullarını eksiksiz olarak yerine getirmeli, tamamlayamadığınız veya hatalı şekilde hazırlamış olduğunuz evrakların Avusturya vize prosedürleri süresince sizlere zaman kaybı yaşatacağını göz önünde bulundurmalısınız. İşlemlerinizi çok daha kolay hale getirebileceğimiz Vize Merkezi şubelerimize gelip daha fazla bilgi alabilir ya da bizi doğrudan arayabilirsiniz. Unutmayın ki sağlıklı bir Avusturya vizesi demek Schengen ülkelerine de gidebilmek demektir.

Malta Vizesi


Malta vizesi 90 günü geçmeyen bir vize sistemine sahip bir ülkedir. Başvurulara bu husus dikkate alınırsa işlemler daha kolay olur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportlarında, Malta seyahat tarihlerini kapsayan geçerli bir (multiple) Schengen vizesi olmaması halinde seyahatleri öncesinde Malta Schengen vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. T.C. Hususi, Diplomatik ve Hizmet Pasaport hamillerinin, Malta’ya seyahatlerinde 180 gün içerisinde 90 ikamet günü süresini aşmamaları şartıyla Malta vizesinden muaftırlar.  Malta vize işlemleri için İstanbul Malta Başkonsolosluğu Vize Başvuru Merkezleri (VAC) aracılığıyla başvurular kabul edilmektedir. Burada bizler Vize Merkezi olarak Malta vizesi konusunda her türlü danışmanlığı yapmak üzere uzman ve tecrübeli kadromuzla hizmetinizdeyiz. Daha sağlıklı bir Malta vizesi için bizi aramaktan çekinmeyin. Unutmayın ki Malta Vizesi size aynı zamanda Avrupa kapılarını da açacaktır. Bunun için bilinmesi gereken birkaç şeyi daha yazmakta fayda var. Başvuru öncesinde Çağrı Merkezinden randevu alınmalıdır. Bizler Vize Merkezi olarak sizin için bu hizmeti de vermekteyiz. Malta Konsolosluğu vize başvuru öncesinde Malta’ya seyahat edecekleri pasaportun geçerlilik süresinin seyahat dönüş tarihinden sonra en az 3 ay olmasına dikkat edilmesi konusunda uyarmaktadır. Vizenin basılabilmesi için pasaportta en az 2 boş sayfanın olduğundan emin olmalarını tavsiye etmektedir. Eski pasaportların var olması halinde fotokopileri ile birlikte sunulması önemlidir. Malta Konsolosluğu, Malta’nın bir Schengen ülkesi olmasından ötürü Malta’ya gitmek için sunulan seyahat sigortasının tüm Schengen bölgelerini kapsaması gerekliliğini hatırlatmaktadır. Sadece Malta bölgesini kapsayan seyahat sigorta poliçesi yetersiz kalacaktır. Seyahat sağlık sigortasının, Malta seyahat dönüş tarihinden sonra 15 gün daha geçerli olması şartı aranmaktadır. Malta vizesi başvurularında aşağıdaki evrakların bulunması çok büyük önem arz etmektedir:

1- 2 adet fotoğraf  (yakın zamanda çekilmiş her iki kulak görülecek şekilde ve arka fon beyaz olacak).
2- Malta vize başvuru formunun imzalanması (Malta vize başvuru formu Vize danışmanlığımızca eksiksiz olarak doldurularak, kişinin imzasına sunulacaktır)
3- Nüfus cüzdan fotokopisi
4- Pasaport (vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli süresi olmalı)
5- Banka hesap cüzdanı orijinali  (sizin veya sponsorunuzun) Seyahat esnasında masraflarını ödeyebileceğinin ispatı.
6- Banka hesap cüzdanı orijinalinin son güncel haliyle 3 aylık hesap hareketi.

İtalya Vizesi


İtalya vizesi almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İtalya Konsolosluğundan İtalya vizesine başvurmaları gerekmektedir. Bunun için yapılması zorunlu bazı işlemler bulunmaktadır. Pasaportlarında çok girişli ve geçerlilik süresi devam eden Schengen vizesi bulunan kişiler, bu vize ile ilk Schengen ülke giriş şartını yerine getirmeleri sebebiyle, İtalya seyahatlerini de bu vize ile gerçekleştirebilirler. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayan İtalya seyahatlerinde İtalya vizesi başvurusundan muaf tutulmaktadırlar. Kısa süreli İtalya vize başvuruları konsolosluğa doğrudan yapılamamaktadır. Bu yüzden İtalya’ya kısa süreli seyahat etmek isteyen kişiler vize başvurularını İtalya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlara ya da Turizm/Seyahat Acentelerine yapmalıdır. Burada biz Vize Merkezi olarak size her türlü yardımı yapmada hazır bulunmaktayız. Yılların verdiği tecrübe ve güvenilir kadrosu ile Vize Merkezi her türlü soru ve sorununuz konusunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır. İtalya Devleti Schengen Anlaşması’na taraf olduğu için Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı İtalya Schengen vizesi sahibi kişiler seyahatlerini İtalya’dan başlatmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilmektedirler. İtalya’ya seyahat gerçekleştirecek olan kişiler, İtalya’ya yapacakları seyahat 90 güne kadar ise, İtalya Schengen Vizesi için müracaat etmelidir. İtalya’ya 90 günden daha uzun sürecek sebeplerle seyahat etmek isteyen kişiler ise Uzun Süreli İtalya vizesi müracaatı yapmalıdır. İtalya vizesi başvurularında öncelikle dikkat edilmesi gereken evrak İtalya vize başvuru formudur. İtalya vizesi için başvuru yapacak kişiler vize başvuru formunu İtalyanca ve Türkçe olarak, büyük harflerle ve eksiksiz doldurmalıdır.

İtalya vizesi için başvuruda bulunan kişiler, İtalya Konsolosluğu’na, planladıkları İtalya seyahati ile ilgili olarak seyahatin amacını, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını ve vize başvurusunda bulunan kişinin Türkiye’ye geri dönme yönündeki motivasyonunu gösterir evraklar ibraz etmelidir. İtalya vize başvuru formu ile diğer evraklarda yer alan bilgilerin birbirini destekler nitelikte, doğru ve tam olması vize başvurusunun olumlu sonuçlanması açısından önemlidir. Seyahatinizin niteliğine uygun vize türüne göre evraklar da değişiklik gösterebilmektedir. Bizler Vize Merkezi olarak bu konuların hepsinde size yardımcı olmak için bir telefon ya da mail kadar uzaktayız. Güvenilir kadromuzla işinizi en düzgün şekilde yapmaktan memnuniyet duyarız. Unutmayın ki düzgün bir İtalya vizesi size Avrupa’nın ve dünyanın da kapılarını açacaktır. Bu yüzden başvurunuzda dikkatli olmalısınız. Burada önemli bazı hususlardan biri de şudur: İtalya vizesi için müracaatta bulunan kişiler, diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi kimlik sahteciliğinin önüne geçilmesi için, vize başvurularının bir parçası olarak Biyometri İşlemi (parmak izi taraması) yaptırmakla yükümlüdür. İtalya vize ücreti ve vize harç bedeli kişinin seyahat amacına ve vizenin kategorisine göre değişiklik gösterebilir. Vize harç bedelinin yatırıldığını gösteren dekontun başvuru evrakları arasında bulunması gerekmektedir. İtalya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde hiçbir aksilik çıkmaz ise 1 gün süren vize alımları, 1 hafta hatta evrak tamamlama süresine göre 1 aya kadar uzayabilir. İtalya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 30 gün önce yapmalıdır. İtalya vizesi için her türlü bilgiyi bulacağınız Vize Merkezi şubelerimize telefon açarak, mesaj atarak ya da doğrudan gelerek istediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Tecrübeli kadromuzla İtalya vizesi alınmasında size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Hırvatistan Vizesi


Hırvatistan Avrupa’nın bir başka parlayan ülkesi. Hırvatistan vizesi için yapılması gereken bazı hususlar ve evraklar lazımdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatleri öncesi Hırvatistan vizesi almaları zorunlu hale getirilmiştir. Hırvatistan, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Avrupa Birliği üyesi bir ülke olurken iki ülke arası seyahatler de vize uygulamaları geçerlidir. Hırvatistan Büyükelçiliği Ankara, Hırvatistan Başkonsolosluğu İstanbul, Hırvatistan vizesi ile ilgili hizmetler verirken yine Hırvatistan Başkonsolosluğu tarafından akredite edilmiş kurumlar aracılığıyla Hırvatistan vizesi başvurularında bulunulabilmektedir. Bizler Vize Merkezi olarak tüm şubelerimizle Hırvatistan vizesi adına her türlü danışmanlığı yapan saygın ve güvenilir kadromuzla merak ettiğiniz her şeyi size söylemekten ve Hırvatistan vizesini en kolay yoldan almanız için tecrübeli çalışanlarımızla size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Merak ettiğiniz herhangi bir şeyi Vize Merkezi şubelerimizi arayarak ya da bize mail atarak ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki bu güzel ülkeye gidiş aynı zamanda birçok Avrupa ülkesine de gidebilmek anlamına geliyor. Bunun için ayıca bilmeniz gereken birkaç husus daha var. Onları şu şekilde sayabiliriz: Türkiye Cumhuriyeti Yeşil pasaport, Gri pasaport ve Kırmızı pasaport sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Hırvatistan vizesi işlemlerin de bulunmalarına gerek yoktur. Hırvatistan Konsolosluğunun ekspres vize uygulaması bulunurken, Hırvatistan vizesi normal prosedür şeklinde başvuru yapılması halinde 5 ila 40 iş günü, Hırvatistan ekspres vize işlemleri için başvuru yapılması halinde ise 3 iş günü içerisinde alınabilecektir.

Hırvatistan vizesi, Schengen vizesi değildir fakat Schengen vizesi ile Hırvatistan’ a giriş yapılabilecektir. Ayrıca Hırvatistan vizesi evrakları ile Schengen vizesi evrakları istisnalar dışında benzer özellikler taşımaktadır. Hırvatistan 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği üyesidir. Bu tarihten itibaren iki ülke arası karşılıklı vize uygulamaları bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hırvatistan vizesi almaları zorunludur. Hırvatistan vize işlemleri, normal ve ekspres prosedür olarak iki farklı şekildedir. Hırvatistan vize işlemleri normal prosedür ile 5 ila 40 iş günü içerisinde sonuçlanırken, Hırvatistan ekspres vize prosedürü ile 3 iş günü içerisinde alınabilecektir. Bu süreçte bir aksilik çıkmaması, bir sorunla karşılaşılmaması için uyulması gereken tüm hususlara uyulmalıdır. Hırvatistan vizesi için başvuru yapılınca işlemlerin gerçekleşme sürecini etkileyecek, tatiller, resmi tatiller, bayram tatilleri ve ya olağanüstü durumlar gibi oluşacak gecikmelerin de göz önünde bulundurulması son derece önemlidir. Bunlar gözden geçirilmemiş durumlar olarak algılandığında Hırvatistan vizesi alma süresi değişiklik gösterebilir. Bunlara ek olarak gerekli olan pasaportun geçerlilik süresinin Hırvatistan seyahati sırasını ve sonrasını kapsıyor olması kesinlikle önemlidir. Bu süre zarfında pasaport üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalı, zarar görmemeli ve deforme olmamalıdır. Bütün istenilenler eksiksiz yapıldığı takdirde sonraki zamanlar için de daha kolay ve hızlı bir vize alımı yapılabilir. Hırvatistan vizesi için daha fazla merak ettiğiniz bir şey ya da öğrenmek istediğiniz bir konu olursa Vize Merkezi şubelerimizden bize ulaşabilirsiniz. Size Hırvatistan vizesi konuşunla kolaylıklar dileriz.

Belçika Vizesi


Belçika vizesinde uygulanması zorunlu olan bazı durumlar vardır ki bunlar Belçika vizesi almada çok önemlidir. Belçika Schengen Bölge üyesi bir ülke olması koşuluyla, Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşların, Belçika’ya gerçekleştirecekleri seyahatlerinde Belçika vize uygulamasına tabi olduklarını bilmeleri gerekmektedir.  T.C. Yeşil Pasaport (hususi), Gri Pasaport (hizmet) ve Siyah Pasaport (diplomatik) hamili kişiler ise, Belçika’ya seyahat sebebi turistik, ticari veya aile ziyareti amaçlı seyahatlerinde Belçika vizesinden muaftırlar. Belçika vizesi için resmi pasaport hamilleri, Belçika’ya 180 gün içerisinde 90 günlük seyahatlerinde Belçika vize işlemlerinde bulunmadan ve seyahat belgelerinin geçerlilik süresini kontrol ederek Belçika vizesi almadan giriş yapabilirler. Pasaport türü fark etmeksizin, Belçika seyahatini vize alarak veya vize muafiyeti anlaşmalarından yararlanarak gerçekleştirecek kişilerin pasaport geçerlilik sürelerini kontrol ederek ülkeye giriş yapmaları ve ilgili pasaportların Belçika sınırlarının terk edilmesinin ardından en az 3 ay geçerlilik süresinin olması önemle tavsiye edilir. Son 10 yıl içerisinde alınmış, karşılıklı en az 2 boş sayfası bulunan ve Belçika seyahati sonrası en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaportlar vize başvuru işlemleri için başvuru sahibinin pasaportunun  sahip olması gereken şartlardır. Belçika vizesi işlem başvurularını incelemek ve değerlendirmekle yetkili olan Belçika Konsolosluğu ve Belçika Büyükelçiliği vize müracaatlarını doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli Belçika Schengen vize başvurularının koordineli olarak çalışmakta olduğu ve yetkilendirdiği Vize Başvuru Merkezleri ya da akredite edilmiş seyahat turizm acentaları aracılığıyla iletilmesini zorunlu tutmaktadır. Bizler Vize Merkezi şubeleri olarak burada güven kazanmış ve tecrübeli çalışanlarımızla Belçika vizesine dair bilmeniz gereken her konuda danışmanlık yapmak üzere hizmetinizde bulunuyoruz. Merak ettiğiniz her şeyi bizden öğrenebilirsiniz. Sizleri Vize Merkezi şubelerimizde görmekten memnuniyet duyarız. İşinizi kolaylaştırmak bizim işimiz. Bu yüzden ayrıca birkaç bilgi daha eklememiz daha sağlıklı bir Belçika vizesi adına kolaylık içerecektir. Belçika vize başvurusu yapan tüm başvuru sahipleri, Belçika Vize Başvuru Formu’nu İngilizce-Fransızca-Almanca –Felemenkçe dillerinden biri ile eksiksiz yanıtlanması, seyahat amacını destekleyen belgelerle başvuru dosyasının hazırlanması ve konsolosluk yetkilisinin Belçika vize başvuru sahibinin seyahat bitiminde Türkiye’ye geri dönmesini gerektiren sıkı bağlarının bulunduğunu kanıtlayıcı belgeleri sunması; Belçika Konsolosluğu’nun Belçika vize başvurusu için yerine getirilmesini talep ettiği zorunlu şartların karşılanmasını gerektirmektedir.

Başvuru Formu, imzalanmış ve tarih atılmış eksiksiz doldurulmuş olmalıdır, vize tipine uygun dokümanlar ve orijinal pasaport ölçülerine sahip fotoğraf ile başvurunun yapılması zorunludur. Belçika Konsolosluğu vize başvuru merkezlerine, Belçika Schengen Vize işlem başvuruları  randevu alarak yapılmaktadır. Belçika Konsolosluğu vize başvuru merkezlerinden alınacak  randevuların online randevu sistemi  veya çağrı merkezi aracılığıyla vize müracaatı öncesi alınması zorunludur. Belçika vize başvuruları için randevu alma işlemi hafta içi her gün Pazartesi-Cuma Saat: 08:30-12:00 ile 13:00-14:30 arasında gerçekleştirilebilmektedir. Belçika Schengen vize müracaatında bulunan kişilerin Biyometrik bilgilerini ibraz etmeleri zorunludur. Biyometrik bilgilerini ibraz etmemiş kişilerin Belçika vize başvuru işlemleri sonuçlanmayacaktır. 12 yaş altı Belçika vize başvuru sahiplerini Biyometrik bilgilerini ibraz etmekten muaftır. Ancak bu kişiler Belçika vize başvuruları sırasında şahsen gelmek durumundadır. 12 – 18 yaş aralığında bulunan vize başvuru sahipleri ise, Belçika vize başvuruları sırasında ebeveyn veya bir vasi’ leri ile birlikte başvuru merkezinde hazır bulunmalıdırlar. 12 ile 18 yaş arası vize başvuru sahipleri Belçika vize başvuruları için Biyometrik bilgilerini ebeveynleri ile birlikte beyan edebileceklerdir. Bütün bunların dışında merak ettiğiniz başka hususlar varsa Vize Merkezi şubelerimizi arayarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Belçika vizesi danışmanlığında bizi aramaktan çekinmeyin. Güzel yolculuklar diler Vize Merkezi olarak başarılı bir Belçika vizesi almanızı temenni ederiz.

İsveç Vizesi


Avrupa’nın bir başka iş gözdesi, uluslararası dev şirketlerin yuvası İsveç vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının halletmesi gereken bir takım işlemler bulunmaktadır. İsveç vizesi alabilmeniz için aranan ilk şart, sizi ülkenize bağlayan güçlü unsurlara sahip olduğunuzu belgeleyebilmenizdir. Bu “güçlü bağlar,” ülkeden ülkeye, şehirden şehre ve kişiden kişiye değişmektedir. Çalışıyor olmanız, maddi varlıklarınızın, evinizin, ailenizin ya da banka hesabınızın olması bağ olarak gösterilebilir. Bu güçlü bağlar, sizi ülkenize bağlayan çeşitli sosyoekonomik unsurlarıdır. Örneğin, mal varlığınız, işiniz, sosyal ve ailevi ilişkileriniz, bakmakla yükümlü olduğunuz yakınlarınız, girmek zorunda olduğunuz sınavlar, gitmeniz gereken okullar, kurslar vs duruma ve şartlara göre birer bağ sayılabilir. Sizi ülkenize bağlayan durumları gözden geçirdiğinizde, İsveç Konsolosluğu bünyesinde hizmet vermekte olan vize görevlisi, başvuru dosyanızı incelerken ülkenizi terk etme niyetinizin olmadığına ve geri dönmek için güçlü bağlarınızın mevcut bulunduğuna ikna olur muydu sorusuna dayanaklı bir cevap verebiliyorsanız, İsveç vizesini alma şansınız yüksek demektir. Eğer bir işiniz, sorumlu olduğunuz bir aileniz, kendi eviniz ya da kiraladığınız bir ev/daire veya seyahatinizin bitiminde ülkenize dönmenizi gerektirecek başka yükümlülükleriniz ve taahhütleriniz varsa İsveç vize başvurusu yaptığınızda büyük ihtimalle “evet” cevabı alırsınız. Burada aklınızda bulunması gereken bir diğer husus da size hizmet veren danışmanlık firmasıdır. Acaba evraklarım eksik mi, başvurum reddedilir mi, beni uğraştırırlar mı şeklindeki endişelerinize son veriyoruz. Vize başvuru işi artık sizi korkutmasın. Vize Merkezi ekibi olarak, konsolosluklardaki işlerinizi en kolay şekilde halletmenizi sağlıyoruz. İşimiz sadece form doldurmak değil, yapacağınız başvurunun başarılı sonuçlanması ve harcadığınız paranın boşa gitmemesi için yanınızda adım adım yürümek ve ihtiyacınız olan danışmanlığı da sağlamaktır. Vize Merkezi olarak tam teşekküllü vize dosyası sayesinde İsveç vize randevusu esnasında konsolosluktaki ya da vize başvuru merkezindeki vize görevlisi ile yapacağınız görüşmelerde size ait profesyonel, sosyal, kültürel ve diğer faktörleriniz net olarak belgelenmiş ve açıklanmış olduğundan, can sıkıcı vize mülakat sorularıyla strese girmez, güle oynaya rahat bir İsveç vize başvurusu yaparsınız.

Göçmen statüsünde olmayan ziyaret ya da geçici ikamet amaçlı İsveç vizesi size İsveç gümrük kapısına kadar seyahat etme imkânı tanır. Gümrük kapısına vardığınızda, giriş işlemlerinizi gerçekleştirecek İsveç Gümrük ve Sınır Muhafaza memuru ülkedeki kalış sürenize karar verecektir. Vizenizin geçerlilik süresi İsveç’e bilfiil kalabileceğiniz süre anlamına gelmez. Örneğin 10 yıllık İsveç vizesiyle İsveç’e 10 yıl kesintisiz kalamazsınız. Bir veya iki yıllık bir vize de size bu süre boyunca İsveç’e kesintisiz kalma hakkı sağlamaz. İsveç’e yasal olarak kalma izniniz, pasaportunuzdaki Gümrük ve Sınır Muhafaza damgasının üzerindeki tarihe kadardır. Bunun yanı sıra, başvurunuz esnasında belirtmiş olduğunuz süreden daha uzun kalmanız durumunda gelecekte yapacağınız İsveç vize başvurularınızı olumsuz olarak etkileyebilir. Son olarak bilmeniz gereken birkaç şeyi de sıralayalım: İsveç vize başvurusunda bulunmak için önceden alınmış bütün vizelerinizin fotokopileri vize dosyanızda bulunmalıdır. Yeşil ya da gri pasaportunuz varsa İsveç sizin için vize istemeyen ülkelerdendir. Schengen vize başvurusu yapmanıza gerek yoktur. Size, ailenize, çalıştığınız işyerine ve/veya size sponsor olacak kişiye/kuruma ait, iş ve çalışma belgeler, Finansal durumunuzu gösterir banka hesap ve destekleyici belgeler, İki adet son 6 ay içinde çekilmiş vize fotoğrafı, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Başvuru aile veya arkadaş ziyareti ise;  İsveç’ten gönderilmiş veya fakslanmış davetiye gibi belgeler lazım olacak. Ayrıca bilmeniz gereken birkaç hususu daha eklemekte fayda görüyoruz. Bunlar: İsveç Schengen vize başvurusu İsveç'te olmayı planladığınız tarihten en fazla 3 ay öncesinden yapılabilir. Turist ve Aile arkadaş vize başvurularında  aile bilgileri başvuru formu doldurmayı unutmayınız. Vize başvurusu yapacak olan pasaport sahibi tarafından formun imzalanması gerekmektedir. Ebeveyn pasaportuna kayıtlı çocukları her birisi için ayrı vize başvuru formu doldurulmalıdır. Aileleri ile seyahat edecek olan çocuklar için masrafları karşılayacak olan ebeveynin dilekçe ile belirtmesi gerekmektedir. Diğer bütün schengen ülkeleri vize başvurularında olduğu gibi İsveç Schengen vize başvuruları için alınış tarihi 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmemektedir. Hasarlı ve yıpranmış pasaport ile vize başvurusu kabul edilmemektedir. Var ise eski pasaportlarınızı ve daha önceki vizelerinizin fotokopilerini mutlaka ibraz ediniz. Belgeleyecek olduğunuz Banka hesaplarınızın güncel olması hususuna dikkat ediniz. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz Vize Merkezi şubelerimize gelerek ya da bir telefon açarak bilgi edinebilirsiniz. Size İsveç vizesi konusunda her türlü danışmanlığı yapmaktan son derece memnuniyet duyarız. Kuzeyin incisi İsveç vizesinde size başarılar dileriz.

Polonya Vizesi


Polonya Schengen Bölgesi’ne üyedir. Bundan dolayı bu ülkeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya Konsolosluğu’na Polonya Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır. Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir. Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün kalma hakkı vermektedir. Schengen kuralları uyarınca; Schengen vizesi sahibi kişiler, seyahatlerini vizesine sahip oldukları Schengen ülkesinden başlatmalıdır. Polonya’ya seyahat edecek olan kişiler vize başvurularını Polonya Konsolosluğu, Polonya Büyükelçiliği ve Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acenteleri vasıtası ile yapabilirler. Bizler yılların verdiği tecrübe, güven ve özel hizmetler ile tanınan Vize Merkezi olarak tüm şubelerimizle size bu hizmeti en layık olunacak şekilde sunmaktan memnuniyet duyarız. Başarılı bir Polonya vizesi Avrupa’ya açılan kapı olarak da düşünülebilir. Bu yüzden ayrıca bilmeniz gereken birkaç şeyi de ekleyelim: Polonya’ya seyahat edecek olan kişilerden, vize işlemleri sırasında Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi ibraz etmeleri istenmektedir. Kimlik sahteciliğini engellemek amacıyla yapılan biyometri işleminde, veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilir.  Bu yüzden vize başvurusunda bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biyometrik veri( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunmaları gerekmektedir. İtalya,  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılan ve her geçen gün biraz daha yaygın hale gelen biyometri işlemi, 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türkiye’de de kullanılmaktadır. Biyometri işlemleri yapılırken başvuru sahibinin yapılacak işlemlerde sıkıntı yaşamamak adına parmaklarında kesik, hasar ya da kına olmamasına dikkat etmesi gerekmektedir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişilerin durumu destekleyen tıbbi rapor göstermeleri gereklidir.

Polonya Konsolosluğu’na ya da Polonya Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunacak olan kişiler ve Polonya Konsolosluğu’na konsolosluk işlemleri için başvuru yapan Polonya vatandaşları başvurularını ikamet ettikleri ilde bulunan ya da bu ile en yakın olan Polonya Konsolosluğu’na yapmalıdır. Polonya Konsolosluğu’na vize başvurusu ya da konsolosluk işlemleri başvurusu yapacak kişiler başvurularını yapmadan önce, İşlemlerinin hangi Polonya Konsolosluğu’nun yetki alanına girdiğini kontrol etmelidir. 18 yaşından küçük (reşit olmayan) kişiler vize başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini gösterir muvafakatname ile yapmalıdır. Vize başvurusunda kullanılacak seyahat belgesi vizenin bitiş tarihini takiben en az 3 ay daha geçerli olmalı ve seyahat belgesinde (pasaportta) vizenin belirtileceği en az iki boş sayfanızın olmaması durumunda, başvuru yapılmadan önce yeni bir pasaport alınmalıdır. Polonya vizesi başvuruları 15- 30 iş günü içerisinde sonuçlandığından Polonya Konsolosluğu vize başvurusu seyahat tarihinden en az 30 gün önce yapılmalıdır. Polonya Konsolosluğu’na başvuruda bulunurken Polonya ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzaması söz konusu olabileceği için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediğini göz önünde bulundurulmalıdır. Polonya vizesi için başvuru yapıldıktan sonra pasaportun geçerlilik süresinde bir değişiklik ya da pasaport üzerinde bir oynama olmamalıdır. Yırtılma, deformasyon, kaybolma ya da herhangi benzeri bir durumun olmamasına önem gösterilmelidir. Sağlıklı bir Polonya vizesi için bir vize merkezinden alacağınız bu yardım size sonraki seyahatlerinizde de yardımcı olacak ve kolaylık sağlayacaktır. Bu şekilde başarılı olmuş vize alım sonuçları size büyük yarar getirecektir. Daha fazla bilgi için ya da Polonya vize için merak ettiğiniz herhangi bir konu için lütfen Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret etmekten ya da aramaktan tereddüt etmeyin. Her türlü Polonya vizesi danışmanlığını tecrübeli çalışanlarımızla sunmaktan memnuniyet duyar ve size Polonya vizesi için bol şans dileriz.

Danimarka Vizesi


Bir Schengen ülkesi olan Danimarka'nın vize prosedürleri için bilmeniz icap eden bir takım hususlar vardır. Bunları size sunmaktan memnuniyet duyarız. Öncelikle bilinmesi gereken bu güzel ülke için vize alırken halletmeniz gerekli bir takım evrak işleri bulunmaktadır. Danimarka seyahatinizin gerçekleşebilmesi için Danimarka vizesi alınması gerekirken Danimarka vize işlemlerine eksiksiz ve doğru olan evraklarla başlanmalıdır. Eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanmış evraklarla yapacak olduğunuz başvurular ise Danimarka vize işlemleri sırasında karşılaşabilecek muhtemel zaman kayıplarını asgari seviyede tutacaktır. Danimarka vize işlemlerine son 10 yıl içerisinde alınmış ve Danimarka seyahatinizin sona eriş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaportlarınız kullanılmalıdır. Yıpranmış ve eski bir görünüme sahip pasaportlarınızı ise yenilemelisiniz.  Şöyle ki, bu koşullarda bulunan pasaportlarınızla yapacak olduğunuz başvurularınız Danimarka Başkonsolosluğu onaylamış olabilir ancak Danimarka’ya girişiniz ülke sınır görevlileri inisiyatifin de olacaktır. Kısacası pasaportunuzda bulunan uygunsuzluk sebebiyle başarısız bir seyahat gerçekleştirme olasılığınız çok yüksek olacaktır. Danimarka vizesi, direk olarak Danimarka Konsolosluğuna yapılacak olan başvurularla alınamayacaktır. Danimarka vizesi ancak Danimarka vizesi işlemleri ile ilgili çalışmalar yürütmekte olan danışmanlık firmaları aracılığıyla alınabilir. Bizler Vize Merkezi olarak tüm şubelerimiz ve çalışanlarımız olarak Danimarka vizesi için size her türlü danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Işlerinizi en kısa sürede ve uygun çerçevede hazırlayıp başvurunuz için gerekli her türlü yardımda bulunmaktan son derece mutlu oluruz. Ancak yine de bilmeniz gereken birkaç hususu belirtmekte fayda var. Onları şu şekilde sıralayabiliriz: Danimarka vizesini eksiksiz bir şekilde Danimarka vizesi için gerekli evrakları organize ederek, Danimarka vize uyum koşullarını yerine getirerek alınabilir. Danimarka vize başvuru formu, Danimarka Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış olan bir vize başvuru sahibi tanıma belgesidir.

Danimarka vize başvuru formu olmadan yapılacak Danimarka vize başvuruları hiçbir şekilde kabul edilmezken, Danimarka vize işlemlerinin en önemli bölümlerinden birini Danimarka vize başvuru formu oluşturacaktır. Danimarka vize başvuru formu İngilizce ve Danca olarak doldurulmaktadır.  Danimarka vizesi başvuru sahibi uygun olan dili tercih ederek eksiksiz, büyük harfle ve Danimarka vizesi evraklarında bulunan bilgilerini destekleyecek şekilde tükenmez kalemle doldurmalıdır. Ayrıca Danimarka vize başvuru formunun doldurulup imzalanması halinde, Danimarka vizesi almış olmanızın bu ülkeye girişinizi garanti etmeyeceğini, Danimarka vizesi işlemleri süresince gerçeğe uygun olan beyanlar vereceğinize dair bir içeriği de sahiptir. Danimarka vizesi kaç günde çıkacağını belirleyecek olan etmenler birden daha fazladır. Danimarka vizenizin sonucu sizlerin evrak hazırlama ve toparlama süresine, Danimarka Konsolosluğunun ek evrak isteme süresine göre ve yine Danimarka Konsolosluğunun vize başvurunuzu değerlendirme süresine göre değişebilecektir. Danimarka vizesi işlemleriniz normal setrinde gitmesi halinde ortalama olarak 7 ile 10 iş günü içerisinde sonuçlanabilecektir. Danimarka Konsolosluğu İstanbul Şişli'de bulunmaktadır. Danimarka Başkonsolosluğu İstanbul, direk olarak yapılan vize başvurularını kabul etmezken, Danimarka vize işlemleri ilgili olarak vize başvuru merkezleri Danimarka vize başvurularını kabul etmektedir. Daha önce tekrarladığımız gibi size Danimarka vizesi için her türlü danışmanlığı yapmaktan son derece memnun ve mutlu oluruz. Danimarka vizesine dair merak ettiğiniz her şeyi Vize Merkezi şubelerimize gelerek çok daha ayrıntılı öğrenebilir ya da bilmek istediğiniz bir şey için bizi arayabilirsiniz. Size Danimarka vizesi alma konusunda başarılar dileriz.

Dubai Vizesi


Dubai Arap dünyasının incisi konumunda olan sıcak bir ülke. Dubai vizesine başvurmadan önce bu konuyla ilgili bazı hususları bilmekte fayda vardır. Dubai vize başvuruları başvuru tarihinden itibaren 72 saat içinde sonuçlandırılmaktadır. Ancak Cuma ve Cumartesi Birleşik Arap Emirlikleri’nin tatil günleridir. Vize başvurusu bu günlere ya da BAE ile Türkiye resmi tatillerine denk geldiği takdirde bu süre uzayacaktır. Dubai vizesi onaylandığı tarihten itibaren 58 gün geçerlidir.  Başvuru sahibi kişiler bu süre içerisinde Dubai’de 29 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Dubai vize başvuru merkezine müracaat öncesinde, Dubai seyahatine uygun olan vize türünü belirleyerek, Dubai vize başvuru dosyasının  ziyaret sebebini destekleyici evraklarla hazırlanması çok önemlidir. Ayrıca parmak izi uygulamasını da yerine getirmek lazımdır. Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat amacına göre; 90 gün kalışlı Dubai Vizesi, 30 gün kalışlı Dubai Vizesi, 14 gün kalışlı Dubai Vizesi, Tek girişli kısa süreli Dubai Vizesi, Uzun dönem çok girişli Dubai Vizesi ve Kısa süreli çok girişli Dubai Vizesi kategorilerinden hangisi ile başvuru yapılacak ise Dubai seyahat amacına dayalı evraklarla dosyanın hazırlanması önemlidir.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Konsolosluğu, Dubai vize başvurularını şahsen kabul etmemektedir. Dubai Emirliği’ne seyahat planı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Dubai vize başvurularını, konsolosluğa bağlı Göçmenlik Ofisi ve Dubai vize başvuru merkezleri ile vize merkezleri, Dubai vize başvurularının hazırlanması ve randevuların yapılmasını sağlar. Burada yılların verdiği güven ve tecrübe ile bizler Vize Merkezi olarak Dubai vizesine dair her türlü danışmanlık hizmetini layıkıyla yapmaktayız. Bu bağlamda size Dubai vizesi için bilmeniz gereken her şeyi anlatmaktan memnuniyet duyarız. Bizi aramaktan ya da Vize Merkezi şubelerimize gelmekten çekinmeyin. Dubai vizesi için merak ettiğiniz her şeyi yanıtlamaktan mutlu oluruz. Ancak yine de bilmeniz gereken birkaç hususu saymakta fayda vardır. Dubai (BAE) vize müracaatlarının değerlendirilmesi ve vize karar aşaması tamamen Dubai Konsolosluğu Göçmenlik Ofisi inisiyatifindedir. Birleşik Arap Emirlikleri Konsolosluğu vize başvurusu, Dubai Konsolosluğu’na ait resmi web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Dubai vizesi başvurusu için  BAE  online vize sistemine  evrakların yüklenmesi ile yapılabilmektedir. Online Dubai vize başvurusunda bulunan kişiler, sisteme mail adreslerini bildirmeleri ve Dubai vizesi için gerekli evrakları yüklemeleri halinde Dubai vize başvuruları resmen onaylanmış olacaktır. Sistemin vize başvurusunu onaylayabilmesi için belgelerin doğru bir şekilde yüklenmiş olmasından emin olunmalıdır. Bu yüzden bir Vize Merkezi şubelerimizin yardımıyla bu işlemleri çok daha kolay bir şekilde yapmanız mümkün olmaktadır. Size Dubai vizesi için kolaylıklar diler ve sizi ofislerimizde görmekten memnuniyet duyarız.

Fransa Vizesi


Avrupa’nın medeniyet ve kültür başkenti Fransa vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uyması ve yerine getirmesi gereken bazı resmi işlemler bulunmaktadır. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa vizesi almaları zorunlu olurken resmi pasaport (Yeşil, Gri, Siyah) sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmam koşuluyla Fransa vize işlemlerinden muaftır. Ayrıca Fransa vize başvuru işlemleri için parmak izi uygulaması, özel fotoğraf çekimi ve mülakat gibi vize işlemleri için bir takım prosedürler bulunmaktadır. Fransa vizesi, başvuru sahibinin seyahat amacına uygun vize kategorisine ait evrakları eksiksiz bir şekilde bir araya getirerek ve vize uyum koşullarını tamamlayarak alınabilmektedir. Bu konuda deneyimli ve başarılı sonuçlar alan Vize Merkezi şubelerimizle iletişime geçip Fransa vizesi için her türlü sorularınızı sorabilirsiniz. Fransa Konsolosluğu, Konsolosluğa direkt olarak yapılan kısa süreli Schengen vize başvurularını kabul etmemektedir. Kısa süreli Fransa vizesi (Schengen vize) başvuruları Fransa Konsolosluğu tarafından yetkili kılınmış kurumlara ve seyahat acentelerine gerçekleştirilmelidir. Fransa vize başvuruları, işlem sonuçlanma süresi ve verilen vize süresi hakkında karar ise Fransa Konsolosluğu'na ait olacaktır. Burada bizler Vize Merkezi olarak her türlü sorunla nasıl baş edeceğinizi göstermekten memnuniyet duyarız. Unutmayın ki Fransa vizesi birçok Avrupa ülkesini kapsayacak bir vize türüdür. Fransa vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, vize başvuru evrakları ve yenilenmiş bir pasaportla Fransa Konsolosluğu veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerine başvurularınızı yapabilirsiniz.

Fransa Konsolosluğu 10 yıldan daha eski olan ve seyahat bitim tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmayan pasaportlarla yapılan vize başvurularını ise kabul etmemektedir. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatmak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat edebilmektedir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir. Burada başvuru yapmadan önce Fransa vizesi için başvuru formu İngilizce ve Fransızca olmak üzere eksiksiz, okunaklı ve büyük harfle doldurulmalıdır. Fransa vize başvurusu formunda verecek olduğunuz bilgilerin vize başvuru evraklarınızda bulunan bilgilerinizi desteklemesine ise özen göstermelidir. Avrupa Ülkeleri arasında imzalanan ve 1995'te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler arasında dolaşım serbesti tanıyan bir bölge oluşturulmuştur. Bu sözleşmeyi imzalayan ülkeler, Schengen Bölgesi dışında kalan ülkelere ilişkin sınır geçişleri için ortak kurallar uygulamaya başlamıştır. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lichtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’ı kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır. Fransa Konsolosluğu parmak izi uygulamasıyla işlemleri görür. Her şey tamamlandıktan sonra belgeler Fransa Konsolosluğuna aktarılır ve Fransa vizesi için gerekli olan yasal süreç başlamış olur. Bu süreç genellikle 2 ile 15 iş günü arasında bir sonuca bağlanır. Bu süreçte bir aksilik çıkmaması, bir sorunla karşılaşılmaması için uyulması gereken tüm hususlara uyulmalıdır. Fransa vizesi için başvuru yapılınca işlemlerin gerçekleşme sürecini etkileyecek, tatiller, resmi tatiller, bayram tatilleri ve ya olağanüstü durumlar gibi oluşacak gecikmelerin de göz önünde bulundurulması son derece önemlidir. Bunlar gözden geçirilmemiş durumlar olarak algılandığında Fransa vizesi alma süresi değişiklik gösterebilir. Bunlara ek olarak gerekli olan pasaportun geçerlilik süresinin Fransa seyahati sırasını ve sonrasını kapsıyor olması kesinlikle önemlidir. Bu süre zarfında pasaport üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalı, zarar görmemeli ve deforme olmamalıdır.

İrlanda Vizesi


İrlanda Avrupa’nın bir başka güzel ülkesi. İrlanda'ya gitmek için İrlanda vizesi almanız gerekir. Bunun için bilmeniz icap eden birkaç şeyi sıralamak istiyoruz: İrlanda Vize müracaatının yapılabilmesi için online Vize Başvuru Formu; İrlanda Konsolosluğu’na ait resmi web sitesi AVATS üzerinden hesap oluşturularak yanıtlanması gerekmektedir. Açılan sayfadan, online İngilizce Vize Başvuru Formu üzerinde; vize türü seçeneği ve İrlanda seyahat amacının desteklendiği tüm soruların İngilizce yanıtlaması önemlidir. Sistem, formun tam yanıtlanma işlemi bitmeden onay vermemektedir. Tüm bilgilerin girilme işleminin bitmesi durumunda, başvuru sistemden kayıt altına alınmış olmaktadır. ‘Sign declaration’ bölümü onaylanarak, başvuru sırasında yapılan beyanın kabulü için imzalanması ile online başvuru başarıyla tamamlanmış olacaktır. Burada bir yanlışa mahal vermemek ve İrlanda vizesinde bir sorunla karşılaşmamak için bizler Vize Merkezi olarak size her türlü yardımı ve danışmanlığı yapmaktan memnuniyet duyarız. Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek bu konuda daha fazla detaylı bilgi ve yardım alabilirsiniz. Bu nedenle bilgilerinizin güncel olmasına ayrıca önem vermelisiniz. İrlanda Konsolosluğu, İrlanda Vizesi için müracaatları randevu ile kabul etmektedir. Resmi web sitesine online başvuru sırasında;  portalda yer alan “Book Appointment” bölümüne girerek, sistemden başvuru için uygun olan randevu tarihine yönlendirme yapılmaktadır. Ayrıca İrlanda vizesi için bir de dilekçe doldurmanız gerekmektedir. Burada yine bizler Vize Merkezi olarak size gerekli danışmanlığı yapmaktan ve İrlanda vizesi için formu sizin adınıza doldurmaktan mutluluk duyarız. İrlanda seyahatinin gerekçelerini anlatan; İrlanda Konsolosluğu'na hitaben, resmi bir dil ile seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağını anlatan bir dilekçe sunulmalıdır. Aşağıda sunulan örnekler, ideal bir dilekçenin nasıl hazırlanması gerektiği hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla sunulmuştur. Ancak her vize talep dilekçesi, kişiye özel ve seyahat amacına uygun hazırlanmalıdır.  İrlanda'ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize işlemleri için gerekli evraklarını temin ederek vize başvuru işlemlerini gerçekleştirmelidir.  İrlanda Konsolosluğu, İrlanda Büyükelçiliği vize başvurularını doğrudan kabul etmemesinden dolayı vize başvuru sahipleri, İrlanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan biri olan Vize Merkezi şubelerimiz size bu konuda her türlü danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır. Daha fazla bilgi için Vize Merkezi şubelerimize gelmekten çekinmeyin. Size İrlanda vizesinde başarılar dileriz.

Çek Cumhuriyeti Vizesi


Avrupa ülkesi olan Çek Cumhuriyeti’ne gidebilmeniz için gerekli bir takım işlemler bulunmaktadır ve bunları hallettiğiniz takdirde bu güzel ülkeye gitme şansını elde edebilirsiniz. Bu nedenle öncelikle bilmeniz gerekenleri sizin için derledik. Çek Cumhuriyeti seyahati gündemi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çek vizesi almaları zorunludur. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi başvuru sahipleri ise Çek cumhuriyeti vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur. Resmi pasaport sahibi kişiler iki ülke arasında yapılan anlaşmalar gereği 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Çek vizesinden muaftır. Çek Cumhuriyeti 2007 yılından bu yana bir Schengen ülkesidir. Schengen oturum izni olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 güne kadar Çek vizesi almadan seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Çek vize işlemleri için İstanbul Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna, Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara, Çek Fahri Konsolosluklarına ve Çek Cumhuriyeti Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerine Çek vizesi için başvurularda bulunabilirsiniz. Bizler Vize Merkezi olarak tüm şube ve çalışanlarımızla sizin Çek Cumhuriyeti vizesi almanız için size danışmanlık yapmaktayız. Güvenilir kadromuz ve tecrübeli çalışanlarımızla her türlü işlemleriniz için size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Yine Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru yapmadan önce bilmenizi istediğimiz birkaç şeyi daha anlatalım: Çek Cumhuriyeti vize işlemleri kapsamlı bir evrak, doküman toplama organizasyonudur. Çek Cumhuriyeti vizesi için gerekli evraklar Çek Konsolosluğunun biçimlendirdiği şekilde bir araya getirilmesi gerekirken eksik, hatalı ve önerilmeyen şekilde yapılacak başvurularınız kabul edilmeyecektir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu Çek Cumhuriyeti vizesi için randevu sistemi ile çalışırken Çek Cumhuriyeti randevu sistemi olan visapoint’ten randevu alarak Çek vize işlemleri için ilk adımınızı atabilirsiniz. Seyahat tarihinizden 15 – 20 gün önce yapılacak olan randevu ve vize başvuruları Çek vizesi işlemlerinizin seyrinde gidebilmesi için yeterli bir süre zarfı olacaktır. Ayrıca Çek Cumhuriyeti vize işlemleri mülakatı da bulunurken başvurularınız şahsen yapılmalıdır. Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu, Çek Başkonsolosluğu İstanbul, Çek Büyükelçiliği Ankara ve Çek vize işlemleri için yetkilendirilmiş vize merkezlerinden ve bu kurumların web sitelerinden Çek vize başvuru formunu edinebilirsiniz. Bizler Vize Merkezi ve şubeleri olarak bunları sizin için dolduruyor ve en ince ayrıntısına kadar formlarınızı sizin için derliyoruz. Bizi ziyaret ederek daha fazla bilgi de edinebilir ya da bizi arayabilirsiniz. Bu nedenle bu konunun bilinmesi size başarılı bir Çek cumhuriyeti vizesi için büyük bir yarar sağlayacaktır.

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunu İngilizce ve Çekçe olarak doldurabilirsiniz. Ayrıca büyük harfle, okunaklı, eksiksiz ve çek vizesi için gerekli olan evraklarda bulunan bilgilerinizi destekleyecek şekilde doldurulmalıdır. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu vize başvuru formu olmadan yapılacak başvurularını kabul etmeyecektir. Çek vizesi başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı ve vize başvuru evrakları arasında mutlaka bulundurulmalıdır. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu, Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar; Çek vizesi için gerekli belgeleri belirleyecek olan Çek Cumhuriyetine yapacak olduğunuz seyahatin içeriğidir. Şöyle ki, kısa süreli, davetiyesiz bir seyahatte bulunacaksanız eğer Turistik Çek vizesi, ticari bir faaliyet, konferans ve seminer gibi içeriklerle başvuru yapacaksanız Ticari Çek vizesi, arkadaş ve herhangi bir aile ferdi ziyaretinde bulunacaksanız Çek Cumhuriyeti Ziyaretçi yahut Çek Aile Ziyareti vizesi işlemlerinde bulunmanız gerekecektir. Bu içerikleri göz önünde bulundurarak vize başvurusunda bulunmalısınız ve bu içerikler sizlerin çek vizesi evraklarını belirleyecektir. Çek Cumhuriyeti bir Avrupa Birliği ve Schengen ülkesidir. Kapsamlı bir evrak toparlanmasından oluşan Çek vize işlemleri konsolosluğun önceliklerine göre hazırlandığı zaman alınması zor değildir. Çek Cumhuriyeti vizesi işlemleri için evraklarınız güncel, eksiksiz ve önerilen şekilde hazırlamalısınız. Çek Cumhuriyeti vizesi Schengen kapsamında olan bir vizedir. 90 günlük yani kısa süreli çek vizesi başvurularında bulunacaksanız Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi için başvurularda bulunabilirsiniz. Çek Cumhuriyetinde 90 günde fazla kalınacak olunması halinde ise Çek Ulusal vizesi için müracaat edilmelidir. Çek Cumhuriyeti vize randevusu, Çek Konsolosluğu randevu sistemi olan visapoint’ten alınabilmektedir. Çek vizesi randevunuz olmadan Çek vize işlemleri için başvurularda bulunma imkânınız ise yoktur. Çek vize dilekçe örneği, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu İstanbul’a hitaben yazılmış olmalıdır. Çek vizesi talebinde bulunduğunuzu, seyahat tarihlerinizi, seyahatinizin sponsorunu, ve seyahatinizin içeriğine yönelik bilgiler vererek Çek Cumhuriyeti vizesi dilekçenizin yazımını tamamlayabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti vizesinin çıkma süresi evraklarınızın tamamlanması, Çek Konsolosluğunun ek evrak isteme talebine göre değişiklik gösterebilecektir. Ancak Çek Cumhuriyeti vizesi için başvurularınız normal seyrinde ilerlediği sürece 15 iş günü içerisinde alınabilecektir. Bunların yanında daha fazla merak ettiğiniz bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da bizi şahsen de ziyaret edebilirsiniz. Size Çek Cumhuriyeti vizesi için kolaylıklar dileriz.

Çin Vizesi


Çin vizesi doğunun büyük ülkesi olan Çin için alınan bir vize türüdür. Randevu alınarak yapılan bir vize başvuru şeklidir. 2007 yaz itibariyle konsolosluk münferit başvurular kaldırılmış, sadece konsolosluğun belirlediği acentelerden alınabilen vize türüdür. Başvurulara bu husus dikkate alınırsa işlemler daha kolay olur. Bu işlemlerin büyük çoğunluğu yurtdışı vize işlemlerinde çok önemli rol oynayan firmalar tarafından yapılır ve hizmet olarak sunulur. Randevu alınır ve işlemler başlatılır. Çin vizesi alacak olan kişiler gerekli belgelerini eksizsiz bir şekilde tamamlamalı ve başvuru öncesi hepsini hazır getirmelidir. Bu işlemler sırasında pasaportu hazır bulundurulmalıdır. Bizler Vize Merkezi olarak size Çin Vizesi hakkında bilmeniz gereken ve doldurulması lazım olan her türlü formu sizin adınıza doldurmaktan memnuniyet duyarız. Vize Merkezi olarak sizin Çin vizesi almanız yolunda size her türlü danışmanlığı yapmaktan mutlu oluruz. Fakat yine de bilmenizi istediğimiz birkaç şeyi saymakta fayda görüyoruz.15.02.2016 tarihinden itibaren, Türkiye umumi pasaportu ya da üçüncü ülke umumi pasaportuna sahip (Çin ile karşılıklı vize antlaşması olan ülkeler için geçerli değildir) M, F tür vize ile Çin'i ziyaret etmek isteyen şahısların "Yetkilendirilmiş Kurumlardan Davetiye Mektubu", "Davetiye Onay Mektubu" ya da "Yabancı Uzman Davetiye Mektubu" aslını ibraz etmeleri gerekmektedir. Üçüncü ülke umumi pasaportuna sahip şahısların mutlak suretle altı ayın üstünde geçerliliği olan oturma izni belgesinin aslını ve fotokopisini sunmaları gerekmektedir. Türk tarafı resmi heyet bünyesinde bulunan umumi pasaport sahibi şahısların, Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretlerinde, Türk tarafından resmi nota ya da resmi yazı veya Çin Halk Cumhuriyeti’nden "yetkili kurumdan davetiye mektubu" ya da "davetiye onay mektubu" aslını sunmaları gerekmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti turizm amaçlı düzenlenmiş gruba katılım gösteren şahısların, Çin yetkili turizm kurumu tarafından düzenlenmiş "Turizm amaçlı davetiye mektubu" aslı ile turistik grup vizesine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru vize türlerine yönelik yapılacak her tür başvuru için yeterli zamanın ayrılması rica olunur. İnsani unsurlar dışında, acil başvurular kabul edilmeyecektir. Bu maddeler gerektiriyor ki Çin vizesi için deneyimli bir vize merkezi kesinlikle önemlidir. Bunun için bizler Vize Merkezi olarak yılların verdiği emek, tecrübe ve güvenle size Çin vizesi danışmanlığını yapmak isteriz. Daha fazla bilgi ve detay için bizi ziyaret edebilir ya da arayabilirsiniz. Çin vizesi için yapacağınız her şeyde size kolaylıklar dileriz.

Finlandiya Vizesi


Özellikle son yüz yılda adından çokça bahsedilen ve övgüler adan güzellikler ülkesi Finlandiya bir cennet kadar güzeldir. Bu güzel ülkeyi ziyaret edebilmek için öncelikle bilmeniz gereken birkaç şeyi size sunmaktan keyif alacağız. Bunları şu şekilde sayabiliriz: Öncelikle Finlandiya Konsolosluğu tarafından hazırlanmış Finlandiya Schengen vize başvuru formu kişinin eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgileriyle doldurulmuş olmalıdır. Finlandiya turistik vize başvurularında kullanılacak Pasaportların en az iki sayfasının boş olması gerekir. Pasaportun son on yıl içerisinde düzenlenmiş ve deforme olmamış olması zorunludur. Yıpranmış ya da eski pasaportla (Lacivert) başvuru yapılıp, vize alınmış olsa dahi ülkeye girişiniz kabul edilmeyebilir. Pasaportların seyahatinizin bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdır. Finlandiya Konsolosluğunun istediği turistik vize başvuruları için biyometrik fotoğraf lazımdır. Finlandiya turistik vize başvuru sahibinin güncel halini temsil etmesi gerekir. Fotoğrafın arka fonu beyaz, kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir ülkenin vize işleminde kullanılmamış olması gerekir. Ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi bulundurmalıdır. Finlandiya turistik vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bordoları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olması gerekir. Ayrıca varsa Finlandiya Turistik vize işlemlerinde bulunacak kişi adına varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri ve kredi kartı ekstreleri vize başvuru belgeleri arasında bulunması önemlidir. Finlandiya Turistik Schengen vize başvurusunda bulunacak kişinin vize talep dilekçesi de lazım olacak belgeler arasındadır.

Kişinin  bağlı bulunduğu kuruma ait bilgileri doğrulayan belgelerin de bulundurulmasında fayda vardır. Finlandiya vize işlemlerinde bulunacak kişilerin Finlandiya’da konaklama gerçekleştireceği yere ait bilgiler. Finlandiya turistik vize başvuruları için yapılacak hotel rezervasyonları kişinin Finlandiya' da bulunacağı tarihleri içermelidir. Finlandiya dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Finlandiya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Finlandiya ülke sınırlarına giriş ve çıkış bilgilerini içeren belgelerin de olması vize alım işinde önemli katkı sağlayacaktır. Finlandiya turistik vizesi alacak kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmesi gerekir. Finlandiya turistik vize alacak kişi T.C. ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan TC oturma izni belgesi fotokopisi olmalıdır. Finlandiya turistik vizesi alacak kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini vermesi gerekir. Pasaport fotokopileri, Finlandiya turistik vize işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri gerekmektedir. Bunların dışında Finlandiya vizesi için merak ettiğiniz bir şey olursa Vize Merkezi olarak bizi arayabilir ya da ziyaret edebilirsiniz. Size Finlandiya vizesi için her türlü danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyarız.

Meksika Vizesi


Gizemlerin, antik uygarlıkların ve batı medeniyetinin son diyarı kadar görkemli bir ülke olan Meksika vizesi alabilmeniz için bilmeniz gereken hususları sizler için derledik. Bunları şu şekilde sayabiliriz: Meksika, Meksika’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Meksika vize prosedürüne tabi tutmaktadır. Sadece T.C. Diplomatik Pasaport sahipleri Meksika vizesinden muaftırlar. Ancak Meksika Devleti’nin 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren geçerliliğe soktuğu Elektronik Onay sistemi sayesinde Meksika’ ya turistik, iş, eğitim, gazetecilik ve transit geçiş gibi sebeplerle ziyaret etmek isteyen T.C. vatandaşlarının, Meksika’ya Havayolu  ile seyahat etmeleri şartıyla, 30 gün geçerliliği olan tek girişli vize başvurusunu online olarak  yapabilmelerine olanak tanımaktadır. Meksika’ ya kara yolu, deniz yolu ya da başka bir ülkeye seyahatle bağlantılı ziyaret etmeyi planlıyorsanız; Meksika Ankara Büyükelçiliği ya da Meksika İstanbul Başkonsolosluğu'na Meksika vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Meksika vize başvuru sahibinin, pasaportunda geçerli ABD vizesi ve Japonya, İngiltere, Kanada ya da Schengen ikamet izni bulunması halinde Meksika vizesine gerek duymadan, Meksika ülkesine giriş yapılmaktadır. Bu haktan yararlanabilmek için; adı geçen ülkelere ait vize taşıyan pasaportların, Meksika’ya planlanan seyahatin bitiş tarihinden sonra da en az 6 ay geçerlilik süresi taşıdığından emin olmalısınız. Ayrıca bu ülkelere ait oturum izni sahipleri de  vizeye ihtiyaçları olmadan Meksika’ya giriş yapmaları mümkündür. Meksika Konsolosluğu/Elçiliği resmi web sitesi üzerinden elektronik onay sayfası linkinden Online Meksika Vize Başvuru Formu’na ulaşarak, dikkatli ve eksiksiz yanıtlanması durumunda elektronik onay talebi kısa sürede işleme konulmaktadır. Meksika online vize başvuru formunun doldurulması sırasında özen gösterilmesi gereken alanlar; pasaport ya da kimlik kartı bilgileri, seyahat bilgileri ve diğer bilgiler ile  ilgili bölümlerde yer alan soruların doğru ve net yanıtlanması çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle şüpheye düşmenizi önleyecek ve işinde uzman, güvenilir kadrosu ile adını duyuran Vize Merkezi şubelerimize uğrayarak Meksika vizesi için gerekli olan tüm danışmanlığı sizin için yapmaktan mutluluk duyacağız. İşinizi uzman kadromuz en iyi şekilde ele almaktan memnuniyet duyar. Bunların yanında size ayrıca birkaç şey daha saymak istiyoruz: Meksika Konsolosluğu’nun vize başvurusuna elektronik onay sayfası üzerinden vereceği muhtemel 2 cevap: Başvurunuz onaylandı ya da Başvurunuz reddedildi şeklinde olur.

Meksika Konsolosluğu’nun başvuru için yanıtın olumlu olması halinde çıktının hem uçağa binmek için Havayolları yetkilisine hem de Meksika giriş kapısındaki Gümrük Muhafaza yetkilisine sunulması zorunludur. Online başvurusunda sisteme kaydedilen bilgiler, kişisel belgelerle eşleşmemesi halinde Meksika’ ya uçuşa ya da Meksika’ya girişe izin verilmez. Meksika’ya kara yolu, deniz yolu ya da diğer ülkelerle bağlantılı seyahat etmeyi  planlıyorsanız; Meksika Ankara Büyükelçiliği ya da Meksika İstanbul Başkonsolosluğuna Meksika vize başvurusu yapmanız doğru olacaktır. Meksika Konsolosluğu Meksika vizesi başvurularını, sizler adına yapmaktan mutlu olacağımızı bilmenizi isteriz. Ayrıca Meksika’ ya ziyaret amacına uygun evraklarla hazırlanmış evrak dosyası ve ıslak imzalı başvuru formunun fotoğraflı aslı ile Meksika Konsolosluğu müracaatı kabul etmektedir. Meksika Konsolosluğu’nun Meksika seyahatine uygun hazırlanan başvuru dosyalarının incelenmesi sırasında dikkat edilen en önemli unsur; kişinin Türkiye’ye geri dönüşünü sağlayacak maddi varlık, sosyal ailevi bağı ya da öğrenim bağlarının olup olmamasıdır. Meksika Konsolosluğu Vize Bölüm yetkilisi, başvuru dosyasını incelerken, ülkeyi terk etme niyetinin olmadığına ve geri dönmek için güçlü bağların bulunduğuna ikna olması halinde vize başvurusunu olumlu sonuçlandıracaktır. Meksika Konsolosluğu/Büyükelçiliği vize başvurularını hafta içi Pazartesi-Cuma 09:00-13:00 arası kabul etmektedir. Meksika Konsolosluğu’na yapılan müracaatlar 20 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Meksika Devleti’nin Türkiye dış temsilciliği Meksika Konsolosluğu ve Türkiye Devleti’nin resmi tatil ve bayramlarında kapalı olduğu günlerin dikkate alınarak, seyahatin aksamaması için Meksika Konsolosluklarına yapılacak vize başvuru işlemlerinin 1 ay evvelinden yapılması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret edebilir ya da bizi arayabilirsiniz. Size Meksika vizesi başvurunuzda başarılar ve kolaylıklar dileriz.

İsviçre Vizesi


Avrupa’nın bu modern, doğasıyla baş döndüren ve özgürlükleri ile insanı çeken ülkesi olan İsviçre’ye gidebilmek için İsviçre vizesi almanız gerekir. Bunun için bilmeniz gerekli olan bir takım hususları sizler için burada derledik. İsviçre’ye seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (bordo) hamili vatandaşları İsviçre vizesi başvurusunda bulunmak mecburiyetindedirler. İsviçre Devleti Schengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Dolayısıyla, pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (bordo) pasaport hamili kişiler bu ülkeye gerçekleştirecekleri kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatler öncesinde İsviçre Schengen vizesine başvurmalıdır. Hususi, Diplomatik veya Hizmet Pasaportu hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için İsviçre vizesi başvurusu yapma mecburiyeti yoktur. İsviçre’ye seyahat etmeyi planlayan kişiler vize başvurularını İsviçre Konsolosluğu’na, İsviçre Büyükelçiliği’ne ve İsviçre Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan biri olan Vize Merkezi şubelerimize yapabilirler. İsviçre’ye uzun süreli( aile birleşimi, oturum, çalışma gibi…..) sebeplerle seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan üçüncü ülke vatandaşları başvurularını direkt olarak İsviçre Ankara Büyükelçiliği’ne ve İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu’na yapmalıdır. Ancak İsviçre Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Departmanı kapandığı için Türkiye’de yaşayan İsviçre vatandaşlarının konsolosluk hizmetleri ve vize ile ilgili bütün işlemler 15 Nisan 2013 tarihinden itibaren İstanbul’da bulunan İsviçre Başkonsolosluğu tarafından yürütülmektedir. İsviçre’ye seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Hususi Pasaport (Yeşil) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olanlar 6 ay içerisinde 90 gün ile sınırlı seyahatlerini vizesiz gerçekleştirebilmektedir.  İsviçre Schengen Bölgesi üyesidir. Dolayısıyla bu ülkeye seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İsviçre Konsolosluğu’na İsviçre vizesi başvurusu yapmalıdır.

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir. Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün kalma hakkı verdiğinden, ticaret ya da çalışma amaçlı seyahatler için uygun değildir. İsviçre’ye seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurularını İsviçre Konsolosluğu’na Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan biri olan Vize Merkezi şubelerimizden yapabilirler. Vize Merkezi olarak İsviçre vizesine dair her türlü vize danışmanlığını yapmaktan memnuniyet duyarız. Bunların yanında ayrıca eklemek istediğimiz birkaç şey daha var. Bunları da şu şekilde sayabiliriz: İsviçre’ye seyahat edecek kişilerden, vize işlemleri sırasında talep edilen Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) ilk defa 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanmış, sonrasında dünya çapında tüm Avrupa Birliği (AB) Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Kimlik sahteciliğini engellemek amacıyla yapılan biyometri işleminde, veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilir.  Bu yüzden vize başvurusunda bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biyometrik veri( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunmaları gerekmektedir. İsviçre’ye seyahat edecek olan kişiler son 5 yıl içinde biyometrik tarama yaptırmışsa tekrar bu işlemi yaptırma zorunluluğu yoktur. Ancak bu durumdaki kişilerden verilerle ilgili herhangi bir sorun (bulanık vs.) olması durumunda tekrar veri talep edilebilir. İtalya,  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılan ve her geçen gün biraz daha yaygın hale gelen biyometri işlemi 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türkiye’de de kullanılmaktadır. İsviçre vizesi başvurusunda bulunan kişiler başvuru işlemlerini gerçekleştirmek için TLS Contact Vize Başvuru Merkezi’nin web sitesini ziyaret ederek randevu almalı ve kuruma randevu bildirimi çıktısı ile birlikte gitmelidir. İsviçre Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunacak Suriyeli vatandaşlar vize başvuru işlemleri için +90 (212) 370 31 00 numaralı telefonu arayarak randevu almalıdır. İsviçre'de ailesi olan ve randevularını önceden almış Suriyeli vatandaşlar, Arapça olan bütün belgelerini yeminli tercüman vasıtasıyla İngilizceye çevirmek zorundadır.  Bu kişiler eğer kendilerini İngilizce, Türkçe ya da Almanca ifade edemiyorsa vize başvuru işlemleri için yanında konuşmaları tercüme edecek bir kişi ile gitmelidir. İsviçre Konsolosluğu’na başvuruda bulunurken İsviçre ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzaması söz konusu olabileceği için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediğini göz önünde bulundurulmalıdır. 18 yaşından küçük (reşit olmayan) kişiler vize başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini gösterir muvafakatname ile yapmalıdır. Vize başvurusunda kullanılacak seyahat belgesinde (pasaportta) vizenin belirtileceği en az iki boş sayfanızın olmaması durumunda, başvuru yapılmadan önce yeni bir pasaport alınmalıdır. İsviçre vizesi için bilmek istediğiniz başka bir durum ya da belirtmek istediğiniz bir şey varsa Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret edebilir ya da bizi doğrudan arayabilirsiniz. Size gerekli danışmanlığı ve yardımcı olacağımız konuları bildirmekten mutluluk duyacağız. İsviçre vizesi için size kolaylıklar diler ve Vize Merkezi şubelerimizde sizi görmekten keyif duyarız.

Mısır Vizesi

Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın sürekli olarak ilgisini çekmiş Mısır’a gitmek için Mısır vizesi almak lazımdır. Bu vizeyi almak için bilmeniz gereken birkaç şeyi sizin burada derledik. Mısır Devleti’ne seyahat etmeyi planlayan T.C. Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, bu ülkeye seyahatleri öncesinde Mısır vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. T.C. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Mısır’a 90 gün süreli seyahatlerinde Mısır vizesinden muaftırlar. Mısır’a seyahat amacına göre; Mısır Turistik Vize, Mısır Ticari Vize ve Mısır Aile Ziyareti Vizesi kategorilerinde kısa süreli Mısır vizesi başvurusu, Mısır Türkiye dış temsilciliklerine ve Mısır vize başvurularını kabul eden Vize Danışma Merkezlerine yapılabilmektedir. Bizler Vize Merkezi olarak sizin için Mısır vizesine dair her türlü danışmanlığı yapmaktayız. Bizi şubelerimizde ziyaret edebilir ya da bize bir telefon açabilirsiniz. Ancak yine de burada birkaç şeyi daha eklemekte fayda görüyoruz. Öncelikle Mısır vize işlem başvurusunda en önemli resmi belge olan Mısır Vize Başvuru Formu; Mısır vize talebinde bulunan kişi hakkında resmi makamların bilgi edinebilmesi amacıyla hazırlanmıştır. İngilizce ve Arapça doldurulacak başvuru formu, eksiksiz olmalı ve gerçeği yansıtan beyanlar içermelidir. Mısır Konsolosluğu, Mısır vize başvuru sahiplerinin, başvuru sırasında sundukları evrakların; kişisel durumlarını net bir şekilde açıklayıcı nitelikte olmalıdır. Çalışma durumu, eğitim durumu, finansal durum ve akar/gelir mal varlığını kanıtlayıcı belgelerin beyanı istenmektedir. Mısır Konsolosluğu, Mısır vize işlemleri için başvuruda bulunmak isteyen Türk vatandaşları veya T.C. İkamet İzni sahibi yabancı uyruklu vatandaşların, Mısır’a seyahatlerinden en az 1 ay öncesinde işlemlere başlaması gerektiği konusunda uyarıda bulunmaktadır. Mısır vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin pasaportlarının geçerlilik süresi Mısır seyahati dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır. 10 yıldan eski, yırtık ve yıpranmış pasaportla yapılan başvuruları, Mısır Konsolosluğu geri çevirmektedir. Mısır vizesi basılabilmesi için en az 2 boş sayfasının bulunması Mısır’a seyahat etmek isteyen  20 yaş altı veya 45 yaş üstü kişiler için geçerli olan Mısır Kapı Vizesi uygulaması, 2013 yılından itibaren artık geçerliliği kalmadığını hatırlatırız. Mısır vize işlem prosedürü, beyan edilen başvuru dosyasının eksiksiz sunulması halinde ortalama 10-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluk yetkililerinin ek evrak, ek süre talebinde bulunması durumunda Mısır vize işlemlerinin sonuçlanma süreci uzayabilmektedir. Bu süre zarfında pasaport üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalı, zarar görmemeli ve deforme olmamalıdır. Bu hususlar yerine getirildiği takdirde kolayca Mısır vizesi alınabilir. Vize Merkezi olarak size Mısır vizesi için başarılar dileriz.

Norveç Vizesi


Kuzeyin parlayan yıldızı ve dünyanın en ferah ülkelerinden biri olan Norveç’e gitmek için Norveç vizesi almanız gerekiyor.  Norveç turistik, ticari ve aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvurularında bulunmuş kişilerin başvuru işlemlerinin olumlu sonuçlanması halinde alınacak olan Norveç vizesi bir Schengen vizesi kapsamında olacaktır. Tek giriş Norveç Schengen vizesi sahibi kimseler, vize geçerlilik sürelerince Schengen kuralları gereği önce Schengen vizesi alınmış ülkeye ardından Schengen üye ülke sınırlarını terk etmeden diğer 2.ci ve 3. Schengen ülkelerine vize sürelerini ihlal etmeme koşuluyla seyahat edebileceklerdir. İstanbul Norveç vizesi başvuruları İstanbul Norveç Konsolosluğuna yapılamamaktadır. Norveç vizesi için İstanbul başvuruları yetkili Konsolosluk olarak Macaristan Konsolosluğu İstanbul’a yapılmalıdır. Norveç vizesi başvuruları için randevu istenmektedir. Norveç vizesi için randevu almamış kişiler vize başvurularını gerçekleştiremeyeceklerdir. Bu gibi nedenlerden dolayı doğacak karışıklıkları önlemek ve size Norveç vizesini almada danışmanlık yapmak üzere bizler Vize Merkezi ve şubeleri olarak sizleri şubelerimize bekler ve sizin Norveç vizesi almanızda yapmanız gerekenleri daha detaylı ve kolay bir şekilde anlatmak isteriz. Güvenilir ve deneyimli çalışanlarımızla sizlere bu hizmeti yapmaktan memnuniyet duyarız. Norveç vizesi başvuruları için randevu istenmektedir. Norveç vizesi için randevu almamış kişiler vize başvurularını gerçekleştiremeyeceklerdir. Yeşil pasaport Norveç vize işlemlerinden 180 gün içinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile muaftır. Norveç vize ücretleri, başvuru yapılacak olan Norveç vize kategorisine göre değişmektedir. Norveç ticari vize ve uzun süreli Norveç vize başvuruları Norveç vize fiyatlarını farklılaştırır. Norveç Schengen vizesi için ilk başvurularını gerçekleştirecek olan kişiler pasaportlarında son 3 yıl içerisinde almış oldukları Schengen vizesi yoksa Norveç vizesi başvurularına şahsen gelmeleri gerekmektedir. Norveç vize başvuru formu, Norveç Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olup bir Schengen vize başvuru formudur. Norveç vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak doldurulabilir. Norveç vizesi randevuları Macaristan Konsolosluğunun vize randevu sisteminden alınmalıdır. Norveç Konsolosluğu İstanbul vize başvurularını Macaristan Konsolosluğu üzerinden yapılması koşulu ile kabul eder. Norveç vizesi başvuru formlarına Vize Merkezi şubelerimizden alabilirsiniz. Vize başvurusu yaptıktan sonra Norveç vizesi sonuçları maksimum 10 ila 15 iş günü arasında açıklanır. Norveç seyahatinizden en az 15 gün önce Norveç vize başvurularına başlamış olmalısınız. Norveç turistik vize kısa süreli bir Norveç Schengen vizesi kategorisidir. Norveç’e turistik bir amaç ile gidenlerin alması gerekmektedir Norveç turist vizesi için Norveç’ten gelen davetiye yazısına ise gerek bulunmaz. Bunların dışında Norveç vizesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi Vize Merkezi ve şubelerimize gelerek de konuşabilir ya da bize bir telefon edebilirsiniz. Vize Merkezi olarak size Norveç vizesi için başarılar dileriz. Romanya Vizesi Romanya vizesi için diğer ülkeler gibi bir takım kanun ve belgeler gerekmektedir. Bunları sizin için burada derledik. Öncelikle Romanya’ya seyahat edecek olan Umuma Mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye seyahat edebilmesi ya da Romanya topraklarını transit geçebilmesi için Romanya vizesi almalarına ihtiyaç vardır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 6 ay içerisinde 90 gün ile sınırlı olan Romanya seyahatleri için ve ülkeyi transit geçmek için Romanya vize işlemlerine başvuru yapmak zorunda değildir. Herhangi bir Avrupa Birliği (AB) ülkesi ya da Schengen ülkesi tarafından tanzim edilen ikamet tezkeresi sahibi olan ya da İsviçre ile Lichtenstein ikamet tezkerelerine sahip Türkiye vatandaşları vizesiz olarak 5 (beş) günü geçmemek ve ilgili ikamet tezkeresinin geçerlilik süresini aşmamak şartı ile Romanya’yı transit geçebilirler. Romanya’ya seyahat etmesi gereken kişiler Romanya vizesi başvurularını Romanya Konsolosluğu, Romanya Büyükelçiliği ve Romanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine yapabilmektedir. Burada bizler Vize Merkezi ve şubeleri olarak Romanya vizesi için her türlü vize danışmanlığı yapmaktan ve size en doğru hizmeti sunmaktan memnuniyet duyarız. Romanya vizesi için merak ettiğiniz her şeyi Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek ya da bize bir telefon ederek öğrenebilirsiniz. Ancak biz yine de bilmenizi düşündüğümüz birkaç şeyi daha ekleyelim. Romanya vizesi başvuruları konsolosluklara gitmeden EVIZA portalı üzerinden online olarak da yapılabilmektedir. Bu portal vasıtası ile Romanya Devleti’ne yapılacak seyahatlere ilişkin temin edilebilecek vize türleri ile ilgili gerekli bilgiye ulaşmak ve Romanya Konsolosluğu’ndan Romanya vizesi başvuru işlemleri için randevu almak mümkün olmaktadır. Bizler Vize Merkezi olarak sizin için randevu alıp gerekli belgeleri doldurmaktan mutluluk duyarız. Romanya vizesi için ayrıca şunları da ekleyebiliriz: Romanya Havaalanı transit vizesi (A Tipi Vize): Romanya Havaalanı’nın uluslararası alanında seyahat edilecek esas ülkenin uçağına bininceye kadar geçen süreyi kapsayan vize çeşididir. Romanya Transit vizesi (B Tipi vize): Romanya’da en fazla 5 gün konaklamak şartıyla ülkeyi transit geçmek amacıyla sunulan Romanya vizesi çeşididir. Romanya Kısa süreli oturum vizesi (C Tipi Vize): Romanya’ya seyahat eden kişilerin 6 ay içerisinde ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren kesintisiz olarak ya da birkaç sefer giriş yaparak toplam 90 günü aşmayacak şekilde konaklama hakkı tanıyan Romanya vizesi çeşididir. Romanya Konsolosluğu’na vize başvurusu için sunulacak vize başvuru formu eksiksiz ve doğru olarak doldurulmalıdır. Romanya vizesi başvurusunda kullanılacak seyahat belgesinde vizenin işlenebilmesi için en az iki boş sayfa bulunmalıdır. Romanya Konsolosluğu’na ülkeye yapılacak seyahatin amacını, kalış süresini, kalış süresince geçinebilecek ekonomik kaynağa sahip olduğunu ve kişinin Romanya seyahatinin bitiminde ülkesine geri döneceğini gösterir belgeler ibraz edilmelidir. Romanya’ya vizesi başvurusu için konsolosluğa sunulan evrakların yeni tarihli olmasına dikkat edilmelidir. Bizler Vize Merkezi olarak sizin bunlar hakkında şüphelenmenizi gerektirmeyecek temiz bir hizmet sunmaktayız. Son olarak şunları da ekleyerek Romanya vizesi için bilmeniz gerekenleri noktalayalım: Romanya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin yapacakları seyahatin amacı ve süresi doğrultusunda farklı evraklar ibraz edilmesi istenebilir. Romanya Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunacak kişiler konsolosluk tarafından talep edilen evrakların yanında konsolosluk tarafından hazırlanan vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ibraz etmelidir. Romanya vizesi başvurusunda bulunan kişiler vize başvurusu için ibraz ettikleri evrakların yeni tarihli olmasına dikkat etmelidir. Size Vize Merkezi olarak Romanya vizesi için başarılar ve mutlu yolculuklar dileriz.

Portekiz Vizesi


Avrupa’nın bir başka şirin ve sıcak ülkesi olan Portekiz’e gitmek için Portekiz vizesi alanız gerekiyor. Portekiz’e yolculuk etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Portekiz vizesi için başvuruda bulunmak zorundadırlar. Bu bireylerin pasaportunda geçerli Schengen Vizesi bulunuyorsa, mevcut vize ile Portekiz vizesi için başvurusu yapmadan yolculuk edebilirler. Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet yani Gri Pasaportu ve Diplomatik yani Siyah ve Kırmızı Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan yolculukları için Portekiz vizesi başvuru işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar. Uzun vadeli (çalışma, oturum vb. ) ikamet gerektiren yolculuklar için Portekiz’e yolculuk edecek olan Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu sahibi bireyler Portekiz vize işlemlerine tabi tutulmaktadırlar. Portekiz’e kısa vadeli ya da uzun vadeli sebeplerle yolculuk etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve 3. ülke vatandaşları vize başvurularını Portekiz Konsolosluğu’na Macaristan Konsolosluğu’na, Portekiz Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara ya da Vize Ofisleri ile Turizm/Yolculuk Firmalarına yapmalıdır. Burada bizler Vize Merkezi olarak yılların verdiği deneyim ve güvenle tüm Portekiz vize işlemlerinde size danışmanlık yapıp gerekli her türlü danışma hizmetini sunmaktayız. Bize bir telefon ederek ya da Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek bundan faydalanabilirsiniz. Ancak yine de bilmenizi isteğimiz birkaç hususu daha eklemekte fayda var. Öncelikle Portekiz Schengen Bölgesi’ne üye devletlerarasında bulunmaktadır. Bundan dolayı Portekiz Schengen vizesi sahibi bireyler yolculuklarını Portekiz’den başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Portekiz Schengen vizesi ile yolculuk edebilmektedirler. Portekiz’e yolculuk etmeyi planlayan bireyler, bu ülkeye 90 günden daha kısa sürecek olan Portekiz yolculukları için Portekiz Schengen Vizesine başvuru yapmalıdırlar. Portekiz’e 90 günden daha uzun sürecek nedenlerle yolculuk edecek olan bireyler Uzun Vadeli Portekiz vizesi için başvuru yapmalıdırlar. Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkelere yolculuk etmek isteyen bireyler, yolculuklarını vize müracaatı yaptıkları ülkeden başlatmak şartıyla, aynı vize ile diğer Schengen ülkelerine de yolculuk edebilmektedir. Schengen vizesi, üye ülkelerin konsoloslukları tarafından kısa vadeli (90 günden az olan) yolculuklar için verilen vize türüdür.

Portekiz vizesi için başvuru yapacak bireyler öncelikle Portekiz vizesi başvuru formunu doldurmalıdır. Portekiz vizesi başvuru formu İngilizce ve Türkçe olmalıdır. Portekiz vizesine İstanbul’dan başvuru yapan bireyler başvurularını Macaristan Konsolosluğu aracılığı ile yapacaklarsa, belgelerini Macaristan Konsolosluğu’nun talep ettiği dillere çevirmelidir. Portekiz Konsolosluğu’na Portekiz vizesi için ibraz edilen evraklar, başvuru sahibinin Portekiz’e yolculuk etme amacını, yolculuk masraflarının ne şekilde karşılanacağını ve bireyin Türkiye’ye geri dönmek konusunda kararlı olduğunu gösterir nitelikte olmalıdır. Portekiz Devletine yolculuk etmek isteyen  bireyler, vize işlemleri sırasında Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadır. Bu sistem ilk defa 2011 yılı Ekim ayında Afrika’da uygulanmış ve sonrasında dünya çapında tüm Avrupa Birliği (AB), Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Biyometri işleminin amacı yurtdışı yolculuklarda kimlik dolandırıcılığını engellemektir. Bu nedenle işlemi yaptırması gereken bireyler işlem yapılacağı zaman parmak izi alınacak merkezde hazır bulunmalıdır. Biyometri işleminde dijital parmak tarayıcı ile ellerde bulunan 10 parmağın izi alınır. Parmak izi alma işlemi gizlilik çerçevesinde yapılmaktadır. Portekiz’e yolculuk etmek maksadıyla vize başvurusunda bulunan bireyler biyometri işlemleri yapılırken herhangi bir sorun oluşmaması için, parmaklarında kesik, hasar ya da kına olmamasına dikkat etmelidir. Ayrıca Türkiye’de oturan üçüncü ülke vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti oturum izni ve Türkiye pasaportu sahibi oldukları takdirde Portekiz vizesi başvurularını Türkiye’den yapabilmektedir. Bazı ülkelere dair vize işlemlerini Türkiye’den yaptırabilen şuan savaş bölgesi konumundaki Suriye ve Irak ülkelerinin vatandaşları için de Portekiz vizesi başvurularında oturum izni koşulu aranmaktadır. Bunların dışında vize başvurusu için talep edilen evraklar tam ve doğru olarak temin edilip, İbraz edildiği durumda Portekiz vizesi başvuruları 10-15 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Portekiz vizesi başvurusunda bulunacak bireyler vize başvurularının Portekiz ve Türkiye resmi tatillerine denk gelmesi durumunda aksaklık yaşanabileceğini dikkate alarak vize başvurularını olabildiğince erken yapmalıdır. Bir karışıklığa mahal vermemek için işlemlerinizi gelin sizin adınıza biz Vize Merkezi ve şubeleri olarak biz yapalım. Vize Merkezi şubelerimize gelerek ya da bize doğrudan bir telefon açarak Portekiz vizesi için her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Size Portekiz vizesi için her türlü danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyar ve Portekiz vizesi için başarılar dileriz.

İDATA Almanya Vizesi

Almanya İDATA vizesi almak için bir takım başvuru sistemi geliştirilmiştir. Sistem Almanya vizesine başvuru yapmadan önceki 2 ile 4 haftadan başlar. Gerekli evraklar toplanır ve işlemler başlar. Eksik ya da tamamlanmamış ya da yanlış toplanmış evrak ve evraklar İDATA Almanya vizesi için gerekli şartları sağlayamadığından sorunlarla karşılaşacaktır. Bu durumda İDATA ya da yetkili firma sorumluluğu kabul etmez. Belgelerin tamamlanmış, tam olması, yanlış olmaması, şüphe uyandırmaması çok önemlidir. İDATA Almanya vizesi almak için öncelikle bunları bilmekte fayda vardır. İşlemler başlamadan önce bunların yerine getirilmesi sağlıklı bir Almanya vizesi alma şansının artması demektir. Her şey tamamlanmışsa evraklar İDATA sistemine gönderilir ve süreç başlar. Almanya vizesi türü değişiklik göstermektedir. Eğer ziyaret ya da turistik amaçlı gidiliyorsa pasaport türü bordo olandır. Eğer gri, siyah ya da yeşil bir pasaportunuz varsa işlemleriniz daha kısa sürede gerçekleşir. 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle yapılan değişiklikler oldu ve Almanya Konsolosluğunda da parmak izi zorunluluğu devreye alındı. İDATA Almanya vizesi için yetkilendirdiğiniz vize merkezi sizin adınıza birçok kolaylıkları sağlayacaktır. Bu durumda yapacağınız tek şey bir İDATA merkezine gidip parmak izi vermenizdir. Geriye kalan her şeyi sizin adınıza yetkili olan vize merkezi yapacaktır. Gerekli olan işlemler sorun çıkarmadan hallolur. Ancak burada tuttuğunuz yetkili vize merkezi işini bilen bir firma ise sorunlar neredeyse hiç yaşanmaz. Başvuru gerçekleştikten sonraki süreçte sizin kalan tek işiniz Almanya Konsolosluğu ve geçecek olan zamandır. Bu işlemlerin belirli bir sonuca bağlanma zamanı genellikle 2 ile 15 iş günü arasında değişiklik göstermektedir. Bu zamanın güncel bilgilerini almak isterseniz yetkili kıldığınız vize merkezi ile Almanya vizesi sonuçları hakkında bilgilendirilebilirsiniz. Almanya İDATA vizesi için yapacağınız başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken ve önemli olan bir başka husus ise bu işlemler için topladığınız evrak ve belgelerin geçerlilik süresi. Bu işlemler için belgelerinizin tutarlı ve zaman aşımına uğramamış olması çok önemlidir. İşlemler sırasında ve sonrasındaki zamanları kapsayan bir pasaportunuzun olmasına önem gösterin. Almanya vizesi için bunlar kesinlikle önemlidir. Burada yapılan bir yanlış Almanya vizesi almanıza engel olabilir ve sonraki süreçlerde de sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu türden olası sorunları bizler Vize Merkezi olarak sizin adınıza ortadan kaldırıyoruz. Tecrübeli kadromuz ile size Almanya İDATA vizesinde her türlü danışmanlığı yapmak üzere hazır bulunmaktayız. Doğrudan Vize Merkezi şubelerimize gelerek ya da bize bir telefon açarak Almanya İDATA vizesi için gerekli her şeyi öğrenebilirsiniz. Size Almanya İDATA vize işlemlerinizde başarılar dileriz.

İtalya İDATA Vizesi

İtalya İDATA vizesi almak için bir takım başvuru sistemi geliştirilmiştir. İşlemler başlamadan önce bunların yerine getirilmesi sağlıklı bir İtalya vizesi alma şansının artması demektir. Her şey tamamlanmışsa evraklar İDATA sistemine gönderilir ve süreç başlar. İtalya vizesi türü değişiklik göstermektedir. Eğer ziyaret ya da turistik amaçlı gidiliyorsa pasaport türü bordo olandır. Eğer gri, siyah ya da yeşil bir pasaportunuz varsa işlemleriniz daha kısa sürede gerçekleşir. Sistem İtalya vizesine başvuru yapmadan önceki 2 ile 4 haftadan başlar. Gerekli evraklar toplanır ve işlemler başlar. Eksik ya da tamamlanmamış ya da yanlış toplanmış evrak ve evraklar İDATA İtalya vizesi için gerekli şartları sağlayamadığından sorunlarla karşılaşacaktır. Bu durumda İDATA ya da yetkili firma sorumluluğu kabul etmez. Belgelerin tamamlanmış, tam olması, yanlış olmaması, şüphe uyandırmaması çok önemlidir. İDATA İtalya vizesi almak için öncelikle bunları bilmekte fayda vardır: Son 10 senede alınmış olan, öngörülen yolculuk bitim tarihini müteakiben en az 3 aylık geçerliliği bulunan pasaport; başvuru sahibinin pasaportunda kayıtlı bulunan ve reşit olmayan bireyler ayrı başvuru formu doldurulacak olup, ayrı olan vizeleri aynı pasaporta tatbik edilecektir. Bu bağlamda, pasaportun, yolculuk edecek beher birey için 2 beyaz sayfa içermeli, vize sahiplerinin giriş-çıkış damgalarının tatbik edilebileceği yeterli yer bulunmalıdır. Biyometrik verilerin ve önceki vizelerin bulunduğu pasaport sayfalarının fotokopileri; Schengen Vizesi harcı halledilmiş olmalıdır. Ayrıca aşağıda belirtilen şartlara sahip başvuru sahipleri vize harcından muaftır:

a) 12 yaşından küçük reşit olmayan kimseler;
b) eğitim veya pedagojik düzenleme amaçlı ikamet edecek olan öğrenciler ile yüksek öğrenin öğrencileri, üniversite mezunları ve refakat eden öğretim görevlileri;
c) Bilimsel araştırma amacı ile AB’de yolculuk eden üçüncü Ülke vatandaşı araştırmacılarına AB üyesi Ülkeleri tarafından kısa vadeli tek tip vize verilmesinde kolaylık sağlanmasına yönelik 28 Eylül 2005 tarih 2005/761/CE Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tavsiyesine istinaden, bilimsel araştırma amacı ile yolculuk eden üçüncü Ülke vatandaşı araştırmacılar;
d) Kar amacı gütmeyen toplum kuruluşları tarafından organize edilen, sportif, seminerlerin, konferansların kültürel veya eğitim etkinliklerinin, yirmi beş yaşını doldurmamış katılanları ile 1 tane biyometrik fotoğraf… 

Biyometrik fotoğraf çekimi hizmetleri için İDATA ofislerinden destek alabilirsiniz. Ya da doğrudan Vize Merkezi şubelerimize gelerek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. AB Üye Ülkelerde ikamet edilecek süre zarfında meydana gelebilecek sağlık nedenleri, acil tedavi, acil yatış veya vefata bağlı yurda dönüş masraflarını karşılayabilecek uygun ve geçerli yolculuk sigortası da yapılmalıdır. Bizler Vize Merkezi olarak sizin adınıza danışmanlık yapıp İtalya İDATA vizesi için gerekli belgelerinizi hazırlamaktan mutluluk duyarız. İşlemleriniz bitip de başvuru gerçekleştikten sonraki süreçte sizin kalan tek işiniz İtalya Konsolosluğu ve geçecek olan zamandır. Bu işlemlerin belirli bir sonuca bağlanma zamanı genellikle 2 ile 15 iş günü arasında değişiklik göstermektedir. Bu zamanın güncel bilgilerini almak isterseniz bizim aracılığımız ile işlemlerinizi yaptığınız takdirde herhangi bir Vize Merkezi şubemizden güncel ile İtalya vizesi sonuçları hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İtalya İDATA vizesi için yapacağınız başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken ve önemli olan bir başka husus ise bu işlemler için topladığınız evrak ve belgelerin geçerlilik süresi. Eğer İDATA İtalya vizesi konusunda bir sıkıntınız olursa Vize Merkezi ile hizmetlerinizi yapmışsanız bizimle irtibata geçip sorunu düzgün olarak konuşmanız son derece önemlidir. Burada bir başka husus ise İtalya İDATA vizelerinde 90 güne kadarki turistik amaçlı vize başvurularının kabul edildiğini bilmektir. Daha uzun vadeli başvurular konsolosluk aracılığı ile yapılmaktadır. İDATA İtalya vizesine başvurmadan önce Vize Merkezi şubelerimize doğrudan gelerek ya da bize bir telefon açarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İDATA Randevu Bilgisi ve Şartları

Yurtdışına çıkmadan önce gerekli olan işlemleri yapıldığı merkezlerden biri olan İDATA vize talebinde bulunacaklara yardımcı olan kuruluşlardan biridir. İDATA ile anlaşmalı olan konsolosluklar işlerin büyük bir kısmını bunlara devretmiştir. 90 günü geçmeyen işlemler durumunda genellikle başarı ile sonuçlanan vizeler alınabilir. Her ne kadar İDATA önemli bir rol oynasa bile burada sizin adınıza yetkili kılınan bir vize merkezi de o kadar önemlidir. Bizler Vize Merkezi olarak yılların verdiği deneyim ve güvenle bu işlemlerinizi sizin adınıza danışmanlık yaparak halletmekteyiz. Böylece bu konuda istenen şartları yerine getirmeniz kesinlikle daha pozitif bir sonuç çıkaracaktır. Bunları akılda tutmakta fayda vardır. Eğer 90 günün üzerinde bir vizeye ihtiyacınız varsa burada İDATA size yardımcı olamaz. Bunun için gideceğiniz ülkenin vizesine o ülkenin konsolosluğu aracılıyla işlemlerinizi yapmanız lazımdır. İDATA özellikle Almanya ve İtalya konusunda uzmanlaşmıştır. Diğer devletler için anlaştığınız vize merkezi çok önemli rol oynayacaktır. Bunun için bizler Vize Merkezi olarak bu ortamda son derece güven kazanmış ve elde ettiğimiz başarılarımız ile siz değerli müşterilerimize elimizden gelen en iyi hizmeti ve danışmanlığı sunmaktayız. İDATA başvurusu yapmadan önce belgelerinizi tamamlamanız, eksiklikleri gidermeniz, formlarınızı doldurmanız, gerekli ücretleri ödemiş olmanız ve bunları zamanında yapmış olmanız çok önemlidir. Yine burada bizler Vize Merkezi olarak sizin adınıza bunları yapmaktayız. İDATA için hazır olan evraklar başvuru yapılmak üzere işleme alınır. Unutmamak gerekir ki burada en önemli şey pasaporttur. Pasaportunuzun zarar görmemiş olması, yıpranmaması, zedelenmemesi, lekelenmemesi çok önemlidir. Üzerinde şüphe uyandıracak bir deformasyonun olmamasına son derece dikkat etmelisiniz. Pasaportunuzun vize izninin sonrasındaki bir zamana kadar bir geçerlilik süresinin olmasına da ayrıca önem vermelisiniz. İDATA için bu koşulları sağladığınızda daha pozitif sonuçlar almanız sağlanmış olur. Burada ayrıca parmak izi uygulamasına tabi olduğunuzu unutmamanız lazımdır. Tüm işlemlerinizi bitirdikten sonraki zamanda İDATA sizin adınıza başvurunuzu yapar. Vize Merkezi olarak size İDATA başvurularınızda başarılar dileriz. Bizi tercih ettiğiniz içinde teşekkürlerimizi sunarız.

İDATA İtalya Randevusu için


İtalya İDATA vizesi almak için bir takım başvuru sistemi geliştirilmiştir. İşlemler başlamadan önce bunların yerine getirilmesi sağlıklı bir İtalya vizesi alma şansının artması demektir. Her şey tamamlanmışsa evraklar İDATA sistemine gönderilir ve süreç başlar. İtalya vizesi türü değişiklik göstermektedir. Eğer ziyaret ya da turistik amaçlı gidiliyorsa pasaport türü bordo olandır. Eğer gri, siyah ya da yeşil bir pasaportunuz varsa işlemleriniz daha kısa sürede gerçekleşir. Sistem İtalya vizesine başvuru yapmadan önceki 2 ile 4 haftadan başlar. Gerekli evraklar toplanır ve işlemler başlar. Eksik ya da tamamlanmamış ya da yanlış toplanmış evrak ve evraklar İDATA İtalya vizesi için gerekli şartları sağlayamadığından sorunlarla karşılaşacaktır. Bu durumda İDATA ya da yetkili firma sorumluluğu kabul etmez. Belgelerin tamamlanmış, tam olması, yanlış olmaması, şüphe uyandırmaması çok önemlidir. İDATA İtalya vizesi almak için öncelikle bunları bilmekte fayda vardır. Bizler Vize Merkezi olarak bu konuda son derece deneyimli ve güvenilir bir firma olarak bu konuda size vize danışmanlığı yapmaktan memnuniyet duyarız.

İDATA randevu İtalya vize işlemleri için genellikle belgelerinizi bir ay öncesinden hazırlamanız size harika pozitif sonuçlar sağlayacaktır. Bu durumda yapacağınız tek şey bir İDATA merkezine gidip parmak izi vermenizdir. Geriye kalan her şeyi sizin adınıza bizler Vize Merkezi olarak yaparız. Gerekli olan işlemler sorun çıkarmadan hallolur. Bu işlemler için belgelerinizin tutarlı ve zaman aşımına uğramamış olması çok önemlidir. İşlemler sırasında ve sonrasındaki zamanları kapsayan bir pasaportunuzun olmasına önem gösterin. İtalya vizesi için bunlar kesinlikle önemlidir. 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle yapılan değişiklikler oldu ve İtalya Konsolosluğunda da parmak izi zorunluluğu devreye alındı. Bu nedenle parmak izi uygulaması için size ayrılan zamanda orada olmalı ve parmak izlerinizi vermeniz gerekir. Burada yapılan bir yanlış İtalya vizesi almanıza engel olabilir ve sonraki süreçlerde de sıkıntı yaşayabilirsiniz. Başvuru gerçekleştikten sonraki süreçte sizin kalan tek işiniz İtalya Konsolosluğu ve geçecek olan zamandır. Bu işlemlerin belirli bir sonuca bağlanma zamanı genellikle 2 ile 15 iş günü arasında değişiklik göstermektedir. Bu zamanın güncel bilgilerini almak isterseniz Vize Merkezi ile işbirliği yaptığınız takdirde her türlü İtalya vizesi sonuçları hakkında bilgilendirilebilirsiniz. İtalya İDATA vizesi için yapacağınız başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken ve önemli olan bir başka husus ise bu işlemler için topladığınız evrak ve belgelerin geçerlilik süresi. Eğer İDATA İtalya vizesi konusunda bir sıkıntınız olursa bizimle anlaşmışsanız Vize Merkezi şubelerimize gelerek ya da bir telefon açarak irtibata geçebilirsiniz. Ayrıca akılda tutmanız gerekir ki sonuçlar eğer tatil günlerine, bayram tatillerine ya da ulusal bir durumu engelleyen bir olaya takılırsa uzayabilir. Buna da ayrıca dikkat etmeniz lazımdır. Bunların dışında merak ettiğiniz her şeyi ayrıca Vize Merkezlerimize gelerek ya da bize telefon açarak öğrenebilirsiniz.

VFS Randevu

VFS çok geniş bir vize kuruluşudur. Birçok ülke için aracı vize merkezi ile çalışmaktadır. Büyük kolaylıklar sağlar ve inceleme sürecinde etkilidir. Yurtdışına ve özellikle Avrupa ülkelerine vize almada büyük etkisi olan bu kuruluş yetkili firmalar aracılığıyla da birçok ülke konsolosluğuna giden bir kapıdır. Vize işlemlerinin büyük bir kısmını görmektedir. Bu kuruluşlarla anlaşmadan önce Vize Merkezi şubelerimize gelerek ya da bize bir telefon açarak genel bilgi alabilirsiniz. Bizler Vize Merkezi olarak size yol ve yöntemleri göstermekten ve her türlü vize danışmanlığını yapmaktan son derece mutluluk duyarız. Sizin adınıza vfs randevu alarak vize işlemlerinize başlarız. Ancak burada aklınızda bulunmalı ki zamanında randevuya gelmeli ve burada ayrıca parmak izinizi de vermelisiniz. Burada ayrıca gerekli ücretler ödenir ve evraklar tamsa sıranız gelince işlemlere başlanır. Bir takım sorular sorabilirler. Burada dürüst cevap vermeniz önemlidir. İşlemleriniz bitene kadar oradan ayrılmamalısınız. Bu son dönemlerde şubelere girişlerde telefonunuzu tamamen kapatmanız da istenecektir. Burada yine dikkat edilmesi gereken şey belgelerinizin tam olması, doğru olması, tam olması, yıpranmamış ve şüphe uyandırmayacak şekilde olması son derece önemlidir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin uzun olması size ayrıca fayda sağlayacaktır. Ayrıca bilmeniz gerekir ki 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren parmak izi uygulaması olduğu için bu merkezlerde de parmak izi uygulamasına tabi tutulursunuz. Eksikleriniz yoksa ve her şeyiniz tamamsa vize alım süreciniz belirlenir. Sonuçlar size istediğiniz şekilde gelir. Vize Merkezi olarak bizimle çalışıyorsanız isterseniz sonuçlarınız bizim şubelerimize gelir, isterseniz oradan teslim alırsınız ya da isterseniz belli bir ücret karşılığında sonucunuz pasaportunuz ile istediğiniz adrese gönderilir. Burada da işlemler genellikle bir iş haftası ile 3 iş haftası arası bir zamanda gerçekleşir. VFS bu nedenle de önemlidir. Ancak bilmeniz gerekir ki sonuçların pozitif olmasını istiyorsanız sizden istenen belgelerin tam ve tam olmasına ve önem verilmesine çaba göstermelisiniz. Hangi ülkeye gidecekseniz o ülkenin yasalarının gerektirdiği şekilde kendinizi ayarlamanız lazımdır. Bu şekilde dikkat ettiğinizde işleriniz büyük oranda başarı ile sonuçların ve daha sonraki yolculuklarınızda bile bu ilk önem vermeniz sayesinde daha rahat işlemlerinizi halledersiniz. Birçok ülke bu güvene çok önem vermektedir. Unutmamalıdır ki son karar sizindir. Ne kadar önem verirseniz şansınız o kadar artar ve vize alım süreciniz o kadar kolay olur. Bu yüzden bizler Vize Merkezi olarak bunun sizin için ne derece önem arz ettiğinin farkında olarak sizin adınıza her türlü vize danışmanlığını saygı ve önemle yapmaktayız. Size her türlü vize işlemlerinizde danışmanlık yapmak üzere sadece bir mesaj ya da telefon kadar uzağınızdayız. Hepinize yolculuklarınızda başarılar dileriz. İyi yolculuklar.

© Copyright 2021 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat