Portekiz Vizesi

PORTEKİZ TURİSTİK VİZESİ

Portekiz’e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer geçerli bir Schengen vizeleri yoksa, ziyaretleri öncesi Portekiz büyükelçiliğine vize başvurusu yapmaları gerekir. Portekiz’in İstanbul’da konsolosluğu bulunmadığı için bu konuda Macaristan başkonsolosluğuna Portekiz adına vize verme yetkisi tanınmıştır.

Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesi almak zorunda olsalar da, hususi, diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri,  90 güne kadar olan seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftırlar.

Portekiz büyükelçiliği,  turistik vize başvurularında en az altı ay geçerli pasaport, vize başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve varsa daha önceki Schengen vizelerinin fotokopisini öncelikle istemektedir.  Bunlara ilaveten kişinin memur, işçi, emekli, işveren, öğrenci, ev hanımı veya esnaf, sanatkâr olmasına göre farklı belgeler istenmektedir.

Vize Ankara başvuru merkezi danışmanları, turistik vize için hangi belgeleri hazırlamanız gerektiği konusunda size yardımcı olabilirler.

PORTEKİZ AİLE/ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Seyahat amacınız Portekiz’de yaşayan bir yakınızı ya da arkadaşınızı ziyaret etmekse, aile arkadaş ziyareti vizesine başvurmalısınız. Vize başvurularında standart olarak istenen evraklara ek olarak bir davetiye dosyaya eklenmelidir. Portekiz’deki davet eden şahıs tarafından belediye tasdik ettirilmiş olan davetiye son altı ay içinde onaylanmış olmalıdır.  Davet eden kişinin maddi durumunu gösteren belgeler ve Portekiz pasaportunun veya Portekiz oturum izninin fotokopisi de ibraz edilmelidir.

Ziyaret vizesi başvurusunda istenen diğer belgeleri öğrenmek için Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmanları ile iletişim kurabilir, sosyal medya uygulamasından anında canlı destek alabilirsiniz.

PORTEKİZ TİCARİ VİZESİ

İşinizle ilgili bir etkinliğe katılmak, bir firma ile iş görüşmesi ya da firma ziyareti yapmak gibi amaçlarla gerçekleştirilecek seyahatler, Portekiz ticari vizesi kapsamında değerlendirilir. Ticari vizeye başvurabilmek için Portekiz’de faaliyet gösteren bir firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Davet yazısında, davet edilen kişilerin kimlik ve pasaport bilgileri ile ne kadar süreyle ne için davet edildikleri mutlaka yazılmalıdır. Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.

Diğer başvuru evrakları hakkında bilgi almak ve randevu için, Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz.

PORTEKİZ TİCARİ VİZESİ

İşinizle ilgili bir etkinliğe katılmak, bir firma ile iş görüşmesi ya da firma ziyareti yapmak gibi amaçlarla gerçekleştirilecek seyahatler, Portekiz ticari vizesi kapsamında değerlendirilir. Ticari vizeye başvurabilmek için Portekiz’de faaliyet gösteren bir firmadan davetiye alınması gerekmektedir. Davet yazısında, davet edilen kişilerin kimlik ve pasaport bilgileri ile ne kadar süreyle ne için davet edildikleri mutlaka yazılmalıdır. Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.

Diğer başvuru evrakları hakkında bilgi almak ve randevu için, Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz.

PORTEKİZ EĞİTİM, KÜLTÜREL, SPORTİF VİZESİ

Portekiz’e gitme amacınız; bir kursa, staja, eğitime, yaz okuluna, spor etkinliğine, konferansa veya workshop gibi bir aktiviteye katılmaksa, bu vize türüne başvurmalısınız. Eğitim, kültürel, sportif schengen vizesi, yabancı uyruklu kişilerin Portekiz’i ve diğer Schengen ülkelerini 90 güne kadar ziyaret edebilmelerine izin verir. Bu vizeyi Portekiz’den almak istiyorsanız, seyahatinizin büyük kısmını bu ülkede geçirmeli veya ilk olarak bu ülkeye giriş yapmalısınız.

Başvuru için gerekli belgeler konusunda bilgi almak ve hatasız bir başvuru gerçekleştirmek için Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmaları ile iletişime geçebilir; sosyal medya uygulaması aracılığıyla canlı destek alabilirsiniz.

PORTEKİZ – ÇALIŞAN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Eger bir kisinin yaninda konaklayacaksaniz; kisinin sizin adiniza yazdigi davetiye, “Termo de Responsabilidade” formu ve kisinin guncel banka hesap dokumu (Davetiyede adres, ziyaret sebebi, kalınacak tarihler, ve başvuru sahibinin tüm adı yer almalıdır.)

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Şirket antetli kağıdına Büyükelçiliğe hitaben şirket yetkilisi tarafından imzalanmış izin yazısı,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • SGK işe giriş bildirgesi,

 

  • SGK hizmet dökümü,

 

  • Son 3 aylık maaş bordrosu,

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti –ASLI-,

 

  • Faaliyet Belgesi – ASLI-,

 

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

PORTEKİZ İŞVEREN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Eger bir kisinin yaninda konaklayacaksaniz; kisinin sizin adiniza yazdigi davetiye, “Termo de Responsabilidade” formu ve kisinin guncel banka hesap dokumu (Davetiyede adres, ziyaret sebebi, kalınacak tarihler, ve başvuru sahibinin tüm adı yer almalıdır.)

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Detaylı Bağ-Kur dökümü,

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti –ASLI-,

 

  • Faaliyet Belgesi – ASLI-,

 

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

PORTEKİZ EMEKLİ

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Eğer bir kişinin yanında konaklayacaksanız; kişinin sizin adiniza yazdiğı davetiye, “Termo de Responsabilidade” formu ve kişinin güncel banka hesap dökümü (Davetiyede adres, ziyaret sebebi, kalınacak tarihler ve başvuru sahibinin tüm adı yer almalıdır.)

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • SGK’dan veya E devletten alınmış emeklilik belgesi,

 

  • Son 3 ayın maaş hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 4000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu – ruhsat fotokopileri,

 

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat