İtalya Vizesi

İTALYA TURİSTİK VİZESİ

İtalya Schengen bölgesine dahil bir ülkedir ve Türkiye Cumhuriyete vatandaşlarına vize prosedürü uygulamaktadır. Bu ülkeye seyahat edecek kişilerin eğer bordo pasaportları varsa mutlaka vize almaları gerekmektedir. Schengen vizesi en fazla 90 günlük verilen bir vizedir. Ancak özellikle ilk vize başvurusunda bir hafta gibi kısa sürelerle de verilebilmektedir. Yeşil, gri ve diplomatik pasaport sahipleri ise altı ay içinde üç aydan fazla olmamak üzere Schengen ülkelerinde vizesiz kalabilirler.

Schengen vizesi bu anlaşmaya taraf olan tüm ülkelere ayrı ayrı vize alma yükümlüğünden sizi kurtarır.  Ancak vize başvurunuzu İtalya büyükelçiliği veya konsolosluğuna yapacaksanız Schengen bölgesine bu ülkeden giriş yapmanız gerekir.

İtalya’ya turistik seyahat gayesi ile gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İtalya Schengen Turistik vizesi başvurusu yapmalıdırlar. İtalya diplomatik temsilcilikleri başvuruları şahsen kabul etmemekte ve yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla başvurular değerlendirilmektedir. Vize Ankara vize sürecinde size yardımcı olabilecek bir başvuru merkezidir.  İşlem süreci ve gerekli evraklarla ilgili bilgi almak için vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

İTALYA AİLE ARKADAŞ VİZESİ

İtalya’da yaşayan bir aile ferdinizi veya arkadaşınızı ziyaret etmek istiyorsanız mutlaka davet mektubuna sahip olarak vize başvurunuzu yapmalısınız. Davet mektubu belediye onaylı olmalı ve davet eden İtalyan vatandaşının kimlik kartı veya oturum izni kartı fotokopisi ile birlikte dosyaya eklenmelidir. Konsolosluk seyahat detaylarını içeren bir dilekçe de istemektedir. Bu dilekçede seyahat tarihleri, seyahat amacı, kalınacak yer bilgisi gibi detaylara yer verilmelidir.

Başvuru esnasında istenen diğer belgeler hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvurunuzu sonuçlandırmak için Vize Ankara başvuru merkezinin tecrübeli vize danışmanlarıyla görüşebilir, sosyal medya uygulamasından da sorularınızı sorabilirsiniz.

İTALYA TİCARİ VİZESİ

İtalya’ya seyahat amacınız ticari faaliyet, konferans, iş görüşmesi, iş toplantısı, fuar katılımı, sektörel fuar etkinliklerine katılım ise başvuracağınız Schengen vizesi türüdür. Ticari vizeye başvurabilmek için İtalya’da etkileşim içinde bulunulan İtalyan firma yetkilerinden vize davetiyesi alınmalıdır. Ayrıca İtalya Konsolosluğuna hitaben İtalyanca veya İngilizce dillerinden birinde vize talep dilekçesi yazılarak şirketin antetli kağıdına imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.

Davetiye formu şirketin resmi yetkilisi tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve doldurulmuş olmalıdır. Davet yazısını imzalayan İtalyan yetkiliye ait ulusal kimlik belgesinin veya oturum izninin fotokopisi, davet formunu gönderen şirkete ait Visura Camerale (ticaret sicil) bulunmalıdır. Fuara katılım gerçekleştirilecek olunması halinde ise, fuar giriş kartı veya katılıma ilişkin dokümanlar dosyaya eklenmelidir.

İtalya ticari vize başvuruları Konsolosluğun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Vize başvurusunda istenen diğer belgeleri Vize Ankara başvuru merkezinden öğrenebilir, vize işlemlerinizi takip için vize danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

İTALYA – ÇALIŞAN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır),

 

  • Davetiye var ise aslı,

 

  • Şirket Antetli kağıdına şirket yetkilisince imzalanmış izin yazısı,

 

  • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • Faaliyet Belgesi –Aslı-

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti –Aslı-

 

  • SGK İşe Giriş Bildirgesi

 

  •  SGK Hizmet Dökümü,

 

  • Son 3 Aylık Maaş Bordrosu,

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

 

  • Kimlik Fotokopisi

 

  • Tarihçeli İkametgah

 

  •         İTALYA – İŞVEREN
    • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır),

     

    • Davetiye var ise aslı,

     

    • Şirket Antetli kağıdına şirket yetkilisince imzalanmış VİZE TALEP DİLEKÇESİ,

     

    • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

     

    • Vergi Levhası fotokopisi,

     

    • İmza Sirküleri fotokopisi,

     

    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

     

    • Faaliyet Belgesi –Aslı-

     

    • Oda Sicil Kayıt Sureti –Aslı-

     

    • SGK İşe Giriş Bildirgesi

     

    •  SGK Hizmet Dökümü, (barkodlu)

     

    • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

     

    • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

     

    • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

     

    • Kimlik Fotokopisi
  • Tarihçeli İkametgah
    •  İTALYA – EMEKLİ
      • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır),

       

      • Davetiye var ise aslı,

       

      • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

       

      • Emeklilik kartı fotokopisi ya da SGK’dan alınmış emeklilik belgesi,

       

      • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

       

      • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

       

      • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

       

      • Kimlik Fotokopisi
      • Tarihçeli İkametgah

 

    •       İTALYA – KAMU ÇALIŞANI  
      • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır),

       

      • Davetiye var ise aslı,

       

      • 2 adet Biyometrik fotoğraf,

       

      • Bağlı olduğu kurumdan izin belgesi,

       

      • Bağlı olduğu kurumdan görevini belirten çalışma belgesi,

       

      • Son 3 aylık maaş bordrosu,

       

      • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

       

      • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

       

      • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (anne, baba, kardeş, eş ve çocukları gösteren),

       

      • Kimlik Fotokopisi
      • Tarihçeli İkametgah

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat