Gana Vizesi

GANA TURİSTİK VİZESİ

Gana’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport türü fark etmeksizin vizeye tabidir. Gana’ya kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, Gana konsolosluk şubesine şahsi yapılabileceği gibi vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla da kabul edilmektedir. Gana konsolosluğuna gitmenize gerek kalmadan vize alabilmeniz için, Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmanları ile irtibat kurabilirsiniz. Bu sorunsuz bir vize başvurusu yapabilmeniz için de tavsiye edilmektedir.

Tatil, eğlence, gezi gibi turistik amaçlarla Gana’da bulunmak istiyorsanız Gana Turistik vizesi almanız gerekmektedir. Gana Turistik vizesi 90 güne kadar Gana’da kalmanıza izin verir. Belli şartlarla daha sonra kalış sürenizi uzatabilirsiniz.

Gana vize başvurularının sonuçlanma süresi 7 ila 10 iş günüdür. Bu sebeple, vize başvurusu yapanların bu süreyi dikkate alarak başvurularını planlamaları önem arz etmedir.

Konsolosluk sizden başvuru türünüze göre bazı belge ister. Bunları Vize Ankara başvuru merkezini arayarak öğrenebilirsiniz. Standart belgelere ilave olarak sarıhumma, Hepatit A – B, Tifo, Menenjit, Difteri ve Tetanos aşısı olunduğuna dair hastane raporu da istenmektedir.

GANA AİLE, AKRABA, ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Gana ziyaret vizesi, bu ülkede yaşayan akraba yahut tanıdık kişilerin ziyaret edilebilmesini sağlayan bir vize çeşididir. Ziyaret vizesi alabilmek için öncelikle, ziyaret edeceğiniz kişiden davet mektubu alınması gerekir. Gana ziyaret vizesi, en fazla 90 geçerliği olan kısa süreli bir vizedir.

Vize başvurusu için; vize başvuru formu, pasaport, davetiye, 4 tane fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi, otel ve uçak rezervasyonunu gösteren belgeler, vize ücreti yatırıldığına dair banka dekontu ve sarıhumma aşısı kartı fotokopisi istenmektedir.

Bu belgeleri hazırlama ve başvuru işleminizi gerçekleştirme konusunda yardım almak için Vize Ankara başvuru merkezi vize danışmanları ile görüşebilirsiniz. Vize evrakınızı sizin adınıza takip edeceklerdir.

GANA TİCARİ VİZESİ

Gana’da çalışmak veya iş yapmak isteyenler Gana Ticaret vizesi almalıdırlar. Gana’daki davet sahibini resmi bir iş yerine sahip olmalıdır. Oradan göndereceği belgeler bunu ispatlamalıdır. Belgeler Gana içişleri bakanlığı tarafından onaylanmalıdır. Gana’da oturum hakkı olmayan kişi ve kuruluşların davetiyeleri kabul görmez. İş yapma yetkisi bulunan işveren, Göçmenlik Bürosuna da aynı zamanda başvuru yapmalıdır. Adres beyanı ve ülkeden kalış süresi gibi ayrıntılar da vize başvurusunda önemli detaylardır.

Gana Ticari vizesi almak karmaşık bir süreçtir. Sizin şirket sahibi olmanız, çalışan veya emekli olmanız istenen evrakları farklılaştırmaktadır. Bu da uzman desteğine ihtiyacı artırmaktadır. Başvuru süreci ile ilgili bilgi almak ve başvurunuzu profesyonel destek alarak gerçekleştirmek için Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile görüşebilirsiniz.

GANA TİCARİ VİZESİ

Gana’da çalışmak veya iş yapmak isteyenler Gana Ticaret vizesi almalıdırlar. Gana’daki davet sahibini resmi bir iş yerine sahip olmalıdır. Oradan göndereceği belgeler bunu ispatlamalıdır. Belgeler Gana içişleri bakanlığı tarafından onaylanmalıdır. Gana’da oturum hakkı olmayan kişi ve kuruluşların davetiyeleri kabul görmez. İş yapma yetkisi bulunan işveren, Göçmenlik Bürosuna da aynı zamanda başvuru yapmalıdır. Adres beyanı ve ülkeden kalış süresi gibi ayrıntılar da vize başvurusunda önemli detaylardır.

Gana Ticari vizesi almak karmaşık bir süreçtir. Sizin şirket sahibi olmanız, çalışan veya emekli olmanız istenen evrakları farklılaştırmaktadır. Bu da uzman desteğine ihtiyacı artırmaktadır. Başvuru süreci ile ilgili bilgi almak ve başvurunuzu profesyonel destek alarak gerçekleştirmek için Vize Ankara başvuru merkezinin vize danışmanları ile görüşebilirsiniz.

GANA–ÇALIŞAN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Var ise davetiye, Davet gönderen firma ise Son 3 yıllık vergi beyannamesi, Faaliyet Belgesi

 

  • 4 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Şirket antetli kağıdına Büyükelçiliğe hitaben şirket yetkilisi tarafından imzalanmış izin yazısı veya görevlendirme yazısı (İngilizce)

 

  • Çalışılan Şirkete Ait ;

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti – ASLI

 

  • Faaliyet Belgesi – ASLI

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 5000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

  • SGK işe giriş bildirgesi,

 

  • SGK detaylı hizmet dökümü(E-Devlet’ten barkodlu olarak),

 

  • Son 3 aylık maaş bordrosu,

 

 

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

 

  • Aşı Kartı

 

GANA– İŞVEREN

 

  • Pasaport (en az 6 ay geçerliliği olmalıdır, var ise eski pasaportlar),

 

  • Var ise davetiye, Davet gönderen firma ise Son 3 yıllık vergi beyannamesi, Faaliyet Belgesi

 

  • 4 adet Biyometrik fotoğraf,

 

  • Şirket antetli kağıdına Büyükelçiliğe hitaben şirket yetkilisi tarafından imzalanmış Vize talep Dilekçesi (İngilizce)

 

  • Şirkete Ait ;

 

  • Vergi Levhası fotokopisi,

 

  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

 

  • İmza Sirküleri fotokopisi,

 

  • Oda Sicil Kayıt Sureti – ASLI

 

  • Faaliyet Belgesi – ASLI

 

  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 5000TL bulunan bankadan imzalı kaşeli, güncel hesap dökümü (maksimum bir hafta önce alınmış olmalıdır),

 

  • Var ise tapu-ruhsat fotokopileri,

 

 

  • SGK detaylı hizmet dökümü(E-Devlet’ten barkodlu olarak),

 

 

 

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

 

  • Aşı Kartı

 

 

BİZE YAZIN

Yükleniyor
© Copyright 2019 Vize Ankara | Tüm hakları saklıdır.
WhatsApp chat